Bursa - Atış Yapı Nilüfer AVM & Rezidans Projesi (Eski Carrefour Avm)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Berktuğ’un paylaştığı Mustafa Özdal’ın yazısının üzerinden neredeyse 1 ay geçmiş. O yazıda 20 gün sonra proje tanıtılacak diyordu. Yazının o kısmı doğru çıkmadı, yakın zamanda bir lansman olacağını da sanmam, o yönde hiçbir belirti yok. Bakalım Mustafa Özdal’ın proje içeriği ile ilgili verdiği bilgiler de tamamen yanlış mı çıkacak göreceğiz.

Berktuğ’un paylaştığı Mustafa Özdal’ın yazısının üzerinden neredeyse 1 ay geçmiş. O yazıda 20 gün sonra proje tanıtılacak diyordu. Yazının o kısmı doğru çıkmadı, yakın zamanda bir lansman olacağını da sanmam, o yönde hiçbir belirti yok. Bakalım Mustafa Özdal’ın proje içeriği ile ilgili verdiği bilgiler de tamamen yanlış mı çıkacak göreceğiz.
Aynen zaman geçti atış yapının sayfasına bakıyorum ordada daha görseller girilmedi.

Dün itibariyle (08.06.2025) eski Carrefour AVM alanına baktığımda yapının yarısı yıkılmış ancak bayram münasebetiyle yıkımların durduğu görülüyordu:

DSC_11143.webp

DSC_11146.webp

Bir de satış ofisi hazır halde sadece proje isminin üzeri örtülmüş durumda:

20250608_123529.webp

Tahminimce yazın sonuna kadar yıkım işlemi tamamlanır. Eylül veya ekim gibi projenin lansmanı yapılır. Umarım daha önce gösterilen proje yapılmaz diyeceğim ama fazla umudum yok projenin değişeceğine dair. Downtown gibi aynı yükseklikte 20-25 katlı 10 tane bina yapmazlar umarım.

Hep aynı şeyi söylüyorum ama buranın işi çok. İlk başta tamamen tamamlanması 2030’u bulur demiştim ama bence 2030 bile zor. Berktuğ Avm’nin yarısının yıkıldığını söylemiş ama daha zemin altında olan kısım da var yıkılması gereken. Gerek buradaki yıkım işlerinin hızı gerekse Babylon projesinin ilerleme hızına bakınca bu büyük alanın tamamen tamamlanıp konut Avm otel vs bütünüyle açılması 2030’u da geçer.

AVM kısmı iki bölümden oluşacaktı. Birinci kısım klasik kapalı AVM, diğer bölümde açık AVM. Gerçeğinde bu açık AVM dediğimiz kısımlar genelde turistik tesis olarak geçiyor (Podyum Park, Park Ora ve DownTown havuz başı vb). Bu AVM kısımları için 2028 yılına hedef koymuşlar. Ancak 2028 yılının hangi dönemi belli değil. Biz buna Aralık 2028 desek ve iyi ihtimalle Eylül 2025 temel atma desek 39-40 ay sadece AVM tamamlama hedefi ortaya çıkıyor. Projeyi tam olarak bilmiyoruz tabi ama en az 2 bodrum katı (otopark), tahminen zemin +2 AVM katı ve temeli göz önünde bulundurursak 40 aylık bir süreç yapılabilirliği yüksek görünmekte. Lansmana kadar bekleyeceğiz.

Gerek buradaki yıkım işlerinin hızı gerekse Babylon projesinin ilerleme hızına bakınca bu büyük alanın tamamen tamamlanıp konut Avm otel vs bütünüyle açılması 2030’u da geçer.
Madem bu kadar yavaş davranacaklar niye alelacele avm'yi yıktılar anlamadım. Ne güzel kira geliri alıyordu. Aslında ne kadar yavaş davranırsa o kadar kendi zarar ediyor. Normalde mümkün olduğunca hızlı davranması gerekiyor kazancını arttırması için. Ama nedense hızlı davranmıyor. Sanki istemeye istemeye yıkım yapıyor eski carrefour AVM'de.

Son düzenleme:
Geri