Bursa - Atış Yapı Nilüfer AVM & Rezidans Projesi (Eski Carrefour Avm)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Atış yapı için olumlu şeyler düşünmüyorum kısaca, bir avm dikildi diye metropol olmadık arkadaşlar tekrar hatırlatayım da, çünkü metropol olduk diye bahsedilen Downtown avmnin çevresinden arkasından sağından solundan minibüs geçiyor böyle bir gerçek var.
Bir AVM diye küçümsediğiniz yerde bursa'da hiç bulunmayan 30 tane marka var. Bence Downtown AVM girdiğinizde kendinizi sanki İstanbul'un en iyi mekanlarından farkı olmayan bir yerde olduğunuzu düşünüyorsunuz. Bence mekan kalitesi olarak bursa standartlarının çok üstünde bir yer. Zaten bursa'da son zamanlarda her yer kapanmaya başladı. Downtown AVM'de kapansın iyice anadolu şehrine dönelim.

bursa'nın galataportu diye bahsettiğimiz yerin hemen arkasında hürriyet mahallesi dediğimiz eski bir mahalle var, nasıl bursada her gördüğümüzde doğanbey tokiye sövüyorsak, benzerleri ortaya çıkmasın.
Bak kendiniz söylüyorsunuz atış yapı böyle köhne yerleri adam ediyor. Kimse hürriyet mahallesinde Downtown gibi projeler yapmazsa bursa nasıl adam gibi şehir olacak.

Bir AVM diye küçümsediğiniz yerde bursa'da hiç bulunmayan 30 tane marka var. Bence Downtown AVM girdiğinizde kendinizi sanki İstanbul'un en iyi mekanlarından farkı olmayan bir yerde olduğunuzu düşünüyorsunuz. Bence mekan kalitesi olarak bursa standartlarının çok üstünde bir yer. Zaten bursa'da son zamanlarda her yer kapanmaya başladı. Downtown AVM'de kapansın iyice anadolu şehrine dönelim.

Çıktığımızda da Bursa'nın gerçekleriyle yüzleşiyoruz 😂

Carrefour arazisine yapılacak proje her ne olursa olsun trafiğe neden olacak. Bu konudan zaten daha önce bahsedildi. Bursa’nın birçok konuda eksiği var diye Avm yapılmasın fikri bence ilginç. Bunu işi olmadıkça Avm ye gitmeyen biri olarak söylüyorum. Avm günümüzde ihtiyaç. İnsanların alışveriş yapmak için, yemek yemek için, sinemaya gitmek için, özellikle kışın sosyalleşmek için gittiği alanlar. Dediğim gibi Bursa Avm sayısı çok olan bir şehir de değil. Dünyada Bursa büyüklüğünde olup da Avm olmayan şehir var mı sanmıyorum.

Downtown Avm arkası gecekondu bulunduğundan konum güzel değil katılıyorum. Ama eskiden kiremit fabrikasıydı, Babylon arazisi boş arsaydı zaten. Buralara Avm yapılmasının Bursa’ya ne zararı var? Buralara yapılmasa nereye yapılacak? Hiç yapılmasın diyorsanız bu büyüklükte bir şehir yerine sahil kasabasında yaşamak gerekir. Dediğim gibi Avm’ye çok giden biri değilim, Downtown’a hiç gitmedim. Ama realite bu.

Son düzenleme:
Atış yapı eminevimden yüklü miktarda kredi almış diyorlar carrefour arazisinde %15 lik hissesi kalmış söylenen yani atış gider başka bir inşaat firması gelir işleri bitirir olay bu.
Eminevim değilde Katılımevim ile anlaşma sağlamıştı

Katılımevim 10.06.2025 tarihli KAP açıklaması:

09.07.2024 tarihli Özel Durum Açıklamamız ile, Şirketimizin yatırım planları çerçevesinde, Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş. isimli şirketin %70'inin satın alımı ile başlayan "Hasılat Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi" ile devam eden çok amaçlı gayrimenkul projesinin hayata geçirileceğini duyurmuştuk.

Bahsi geçen proje açık hava konseptli AVM, Konut, Ofis, Otel, Gösteri Merkezi gibi birçok alanı içinde barındıran ve şirketimizin gelir elde etme garantisinin olduğu kapsamlı ve büyük bir projedir. Proje alanında bulunan alışveriş merkezindeki kiracı konumundaki işyerlerinin tahliyesi tamamlanmış ve AVM'nin yıkım işlemleri gerçekleştirilmiştir. İnşaat ruhsat başvuruları tamamlanmıştır.

• Şirketimizin 10.06.2025 (Bugün) tarihli Yönetim Kurulu toplantısında projenin mevcut durumu değerlendirilmiş olup daha önce Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş. ile Atış Yapı Sanayi Ticaret Ltd. Şti. arasında düzenlenmiş olan hasılat paylaşımlı inşaat sözleşmesinin tarafların mutabakatıyla sonlandırılması onaylanmıştır. Yeni iş modelinde Atış Yapı projenin geliştirme ve satış aşamalarında hizmet alınan çözüm ortağı olarak yer almaya devam edecektir.
  • Bu bağlamda Şirketimiz ve bağlı ortaklığımız Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş. ile Atış Yapı Sanayi Ticaret Ltd.Şti arasında bir ortaklık ya da taahhüt kalmamıştır.
  • Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş. ile Turyapı Grup İnşaat Taahhüt San.Tic.Ltd.Şti.-Miem Yapı İnşaat San.Tic.A.Ş.-Pusula Group İnşaat Mühendislik Taahhüt Gayrimenkul San. Tic. Ltd. Şti. şirketleri arasında hasılat paylaşımlı inşaat sözleşmesi için niyet mektubu imzalanması teklifi olumlu bulunmuştur.
  • İşbu sözleşme (Niyet Mektubu) ile elde edilecek proje hasılatının minumum 36.000.000.000,00 TL (OtuzAltıMilyarTürkLirası) değerinde olacağı garanti edilmektedir.
  • Bu proje ile sağlanacak hasılat paylaşımının %55 oranında Turyapı-Miem-Pusula ortaklığına; %45 oranında Bainbridge Gayrimenkul şirketine ait olması konusunda mutabakata varılmıştır.
  • Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş. isimli şirketin sermayesinin %70'ine sahip olduğumuzdan dolayı bu hasılat paylaşımından şirketimizin minimum 11.340.000.000,00 TL (OnbirMilyarÜçYüzKırkMilyonTürkLirası) gelir elde edeceği garanti altına alınmıştır. Satış hasılatının daha yüksek olması durumunda şirketimizin aldığı pay da artacaktır.
Yatırımcılarımızın ve kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.

KAP'a yapılan bildirim ile artık burasının Atış Yapı ile çok ilişiği kalmamışa benziyor
Aynen bence atış sadece inşaatı yapacak şirket olarak orda yükleniciler değişmiş.Atış devam edecekse inşaatı bitirip parasını alıp köşesine çekilecek yok devam etmeyecekse yeni yükleniciler bir inşaat şirketiyle anlaşıp projeyi yaptıracak.

Aynen bence atış sadece inşaatı yapacak şirket olarak orda yükleniciler değişmiş.Atış devam edecekse inşaatı bitirip parasını alıp köşesine çekilecek yok devam etmeyecekse yeni yükleniciler bir inşaat şirketiyle anlaşıp projeyi yaptıracak.
Artık Atış Yapı yok, finish

Projeler bu işten en az şekilde etkilenir downtown zaten etkilenmez en fazla el değiştirir.
Eğer konkordato sürecinde Downtown AVM satılırsa Downtown AVM'deki mağazalar yeni yönetim ile anlaşamayabilir. Mağazalarını kapatabilirler. Veya atış yapı için işler nasıl kötü gittiyse Downtown AVM'deki mağazalar içinde kötüye gidip mağazalarını kapatabilirler.

Eğer konkordato sürecinde Downtown AVM satılırsa Downtown AVM'deki mağazalar yeni yönetim ile anlaşamayabilir. Mağazalarını kapatabilirler. Veya atış yapı için işler nasıl kötü gittiyse Downtown AVM'deki mağazalar içinde kötüye gidip mağazalarını kapatabilirler.
Ordaki mağazaların çoğu kurumsal %80 anlaşır yine merak etme bu kadar büyük bir avm yi almak için millet sıraya girer o bölgeye hitap eden güzel bir avm downtown.

Ordaki mağazaların çoğu kurumsal %80 anlaşır yine merak etme bu kadar büyük bir avm yi almak için millet sıraya girer o bölgeye hitap eden güzel bir avm downtown.
Aslında Özdilek alabilir bu AVM'yi fakat özdileğin almasını tercih etmem çünkü zaten bursa'da 40 tane Özdilek var. Farklı bir firmanın alması rekabet açısından daha iyi olur. Umarım atış yapı konkordato sürecini atlatır da en iyisi Downtown AVM'nin onlarda kalması. Fakat bana atış yapı batacak gibi geliyor maalesef.

Aslında Özdilek alabilir bu AVM'yi fakat özdileğin almasını tercih etmem çünkü zaten bursa'da 40 tane Özdilek var. Farklı bir firmanın alması rekabet açısından daha iyi olur. Umarım atış yapı konkordato sürecini atlatır da en iyisi Downtown AVM'nin onlarda kalması. Fakat bana atış yapı batacak gibi geliyor maalesef.
40 tane Özdilek var derken? Market ile AVM başka şeyler. Özdilek'in gerçek AVM'si sadece ÖzdilekPark Nilüfer o da küçük bir AVM

40 tane Özdilek var derken? Market ile AVM başka şeyler. Özdilek'in gerçek AVM'si sadece ÖzdilekPark Nilüfer o da küçük bir AVM
Özdilek iyi firma hiç lafım yok ama hep aynı şeyleri yapıyorlar. Her şeyleri hep aynı. Bir standart tutturmuşlar aynı şekilde gidiyorlar. Atış yapı'da bir farklılık vardı en azından ama onlarda çaylak çıktı. Bursa'da dediğim gibi Özdilek zaten var İstanbul Yolu'ndaki fabrikasına AVM, otel, iş merkezi yapacaktı vazgeçmediyse. Başka firmanın alması en güzeli atış yapıda kalması olur. Bu da atış yapıya ders olur proje üstüne proje yapmaz artık.

Son düzenleme:

Atış Yapı

profile

İlker
Atış Yapı
13 Haziran 22:13
10.810
Şikayetvar

Atış Yapı Babylon 2 projesinden peşin ödeme ile ofis satın aldım, teslim tarihi Temmuz 2025 olarak paylaşıldı. Sözleşmede de bu şekilde yazıyor fakat canları öyle istediği için Aralık 2026a ötelemişler. 1-2 ay gecikme tabii ki kabul edilebilir fakat 1.5 yıl gecikme firmanın kalitesizliğini ve kötü niyetini gösteriyor.
Yine aynı firmadan bir tane de Kayapa Smart'tan (4. Projesi) daire aldım, daha ortada kaba inşaat bile yok. Her ay senetlerini zamanında nizami ödüyorum. Senetleri de bir factoring firmasına devretmişler, zaten bir hinlik olduğu, olacağı buradan belli.

Ödemelerini alırken kaplan, zamanında teslim etmeye gelince umursamaz ve seninle artık işim bitti, paranı aldım, ya yaparım ya da yapmam havasında.

Pişman mıyım evet, bir daha almam ve çevremin almaması için elimden geleni yaparım.

Atış yapıda yukarıda anlatılanlar gibi kafa yapısı varsa ben Downtown AVM'nin bile kapanabileceğini düşünüyorum. İntercontinental Otelin neden Downtown'da otel açmaktan vazgeçtiği daha iyi anlaşılıyor. Böyle amatör şirketle çalışılır mı. Buraya not olarak yazıyorum atış yapının Downtown projesinde de sorunlar çıkacaktır. Downtown AVM'deki diğer ünlü markalar bile Downtown AVM'yi terk etmeyi düşünmeye başlamışlardır. Ticarette itibar en büyük sermayedir. İtibarını kaybedersen kimse senin kapının önünden geçmez bir daha. Atış yapı bundan sonra kimseye daire satamaz artık.

Downtown Avm’den ziyade Babylon projesi sıkıntıya girebilir. 1. etabın çoktan bitmiş olması gerekirken hala kaba inşaatı devam ediyor. 2. etapta zemin çalışmaları dışında bir şey yok sanırım. Kısaca Babylon’un tamamlanması ufukta gözükmüyor henüz. Oranın akıbeti de belli olur yakında.

Downtown Avm’den ziyade Babylon projesi sıkıntıya girebilir. 1. etabın çoktan bitmiş olması gerekirken hala kaba inşaatı devam ediyor. 2. etapta zemin çalışmaları dışında bir şey yok sanırım. Kısaca Babylon’un tamamlanması ufukta gözükmüyor henüz. Oranın akıbeti de belli olur yakında.

Babylon projesi bitse da bitmese de atış yapı artık yok. Bitirebilirse babylon yapacağı son proje olur atış yapının.

Atış yapıda yukarıda anlatılanlar gibi kafa yapısı varsa ben Downtown AVM'nin bile kapanabileceğini düşünüyorum. İntercontinental Otelin neden Downtown'da otel açmaktan vazgeçtiği daha iyi anlaşılıyor. Böyle amatör şirketle çalışılır mı. Buraya not olarak yazıyorum atış yapının Downtown projesinde de sorunlar çıkacaktır. Downtown AVM'deki diğer ünlü markalar bile Downtown AVM'yi terk etmeyi düşünmeye başlamışlardır. Ticarette itibar en büyük sermayedir. İtibarını kaybedersen kimse senin kapının önünden geçmez bir daha. Atış yapı bundan sonra kimseye daire satamaz artık.

Intercontinental'in İstanbul'daki oteli boğaz manzaralı. Bursa'da Downtown'a açsaydı ne manzaralı olacaktı 😂

Güldürmeyin Allah aşkına, "Yeşil Bursa, beton Bursa oldu" diye sitem eden, şehrin göbeğine hançer gibi saplandı diye Doğanbey TOKİ'lere söven insanlarız. Nedir bu beton yığını sevdası ve savunma çabası anlamıyorum ki...

Intercontinental'in İstanbul'daki oteli boğaz manzaralı. Bursa'da Downtown'a açsaydı ne manzaralı olacaktı 😂

Güldürmeyin Allah aşkına, "Yeşil Bursa, beton Bursa oldu" diye sitem eden, şehrin göbeğine hançer gibi saplandı diye Doğanbey TOKİ'lere söven insanlarız. Nedir bu beton yığını sevdası ve savunma çabası anlamıyorum ki...
İyi o zaman Bursa'ya Intercontinental otel açılmasın hatta Downtown AVM'de kapansın Bursa'nın kırşehir'den bir farkı kalmasın.

Geri