Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları,
1.Bölge Müdürlüğü.
Buyrun lütfen
Bölge Müdürlüğü'nü temsilen mi buradasınız, yoksa ilgili kamu kurumunda bir memur olarak mı görev yapıyorsunuz, onu merak ediyorum.
Şayet Bölge Müdürlüğü'nü temsilen buradaysanız; birçok Bursalının da talebi şu yöndedir:
Demirtaş'a bir istasyon yapılması ve mevcut hattın veya hattın hemen yanında, sağında ya da solunda banliyö işletmesine uygun ilave bir hat oluşturulması.
Bu hat Bursa'da banliyö sistemi olarak kullanılmaya başlanırsa, beraberinde birçok bağlantı projesini de doğurabilir. Örneğin Orhangazi'den Gemlik'e, Gemlik'ten Balat istasyonuna bağlantı; İnegöl'den Yenişehir'e, Kemalpaşa'dan Karacabey'e uzanabilecek bağlantılar gibi...
Bütün bu bağlantılar birbiriyle entegre edilerek gerçek anlamda bir
Bursa banliyö sistemi kurulabilirse, eminim yıllar sonra dönüp baktığımızda “Bursa için ne vizyoner bir proje düşünülmüş” dedirtecek bir ulaşım ağı ortaya çıkar.
Lakin şayet Bölge Müdürlüğü'nü temsilen değil de, belirttiğiniz kamu kurumunda aşağısı yukarısı, unvanı makamı fark etmeksizin yalnızca bir memur olarak bulunuyorsanız, naçizane bu mesajımı pek de ciddiye almayınız. Herkesin yaptığı gibi sizlerde görmezden gelebilirsiniz..
Zira mesele tam da burada başlıyor:
Bursa'yı gerçekten gören, dinleyen ve geleceğini planlayan birileri var mı, yok mu? Onu artık sizlerin takdirine bırakıyorum
Bu arada sizi şahsen tanımam, maksadım da ne işinize ne de niyetinize karşı çıkmak. Yegâne muradım, Bursa'ya ve Bursa'nın istikbaline kendi bilgim ve imkânım nispetinde bir nebze olsun katkı sunabilmek.
Sözlerim şahsınıza değil, tamamen Bursa'nın geleceğine dair naçizane fikir ve mülahazalarımdır.