Bursa - Burfaş Sosyal Tesisleri (B Kafe, Restoran ve Kent Lokantası)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bilmeseler bile araştırabilirler. Çok ezbere iş yapıyorlar. Ben bu forumda paylaştığım her bilgiyi bilerek mi paylaşıyorum. Araştırması teyidi tahlili gırla. Bunlar kopyala yapıştır üzerine bir şey yaz tamam.
Yeni nesil gazetecilik böyle. Aslında şu forumlara yazan çoğu kişi fahri gazeteci :)

Bugün yemek güzelmiş ama 13.30 ta yemek bitiyor şunu en azından 16:00 yapsalar insanlar faydalansa yahu

Kent lokantaları maalesef maliyetinden dolayı ciddi finansman isteyen ve bunun için otopark, toplu taşıma, şebeke suyu gibi kalemlerden sübvanse edilen bir hizmet. Bu Bursa'da da İstanbul'da da Balıkesir'de de böyle.

Hizmetin niyetini ve halkın faydalanmasını göz ardı etmiyorum, başarılı da buluyorum ama Kent Lokantaları yerine belediyeler toplu taşıma ve şebeke suyu gibi iki ana unsuru daha erişilebilir kılacak çalışmalar yapsa daha iyi olmaz mı?

Belediyeler ne zaman finansman konusunda rahatlar o zaman hem toplu taşıma hem şebeke suyu hem belediye sosyal tesisleri (kafe ve lokantalar) uygun fiyata vatandaşa hizmet edebilir.

Kent lokantaları maalesef maliyetinden dolayı ciddi finansman isteyen ve bunun için otopark, toplu taşıma, şebeke suyu gibi kalemlerden sübvanse edilen bir hizmet. Bu Bursa'da da İstanbul'da da Balıkesir'de de böyle.

Hizmetin niyetini ve halkın faydalanmasını göz ardı etmiyorum, başarılı da buluyorum ama Kent Lokantaları yerine belediyeler toplu taşıma ve şebeke suyu gibi iki ana unsuru daha erişilebilir kılacak çalışmalar yapsa daha iyi olmaz mı?

Belediyeler ne zaman finansman konusunda rahatlar o zaman hem toplu taşıma hem şebeke suyu hem belediye sosyal tesisleri (kafe ve lokantalar) uygun fiyata vatandaşa hizmet edebilir.
2 kap yemekle mi finansmanı bozulacak @Emirhan Sevdalı bu ülkede aç yaşan insanlar var herseyi ulaşıma vs ye getirmeye gerek yok senlede gittiğimizde gördün onlarca insan yemek yiyor lokontalarda artarak devam edeceğine saatleri kıstı yeni gelen yönetim ozaman burfaşlarda kapatılsın maliyeli çok

2 kap yemekle mi finansmanı bozulacak @Emirhan Sevdalı bu ülkede aç yaşan insanlar var herseyi ulaşıma vs ye getirmeye gerek yok senlede gittiğimizde gördün onlarca insan yemek yiyor lokontalarda artarak devam edeceğine saatleri kıstı yeni gelen yönetim ozaman burfaşlarda kapatılsın maliyeli çok

Kent Lokantaları gerek seninle, gerek benim tek başıma, gerek başkalarıyla giderek yararlandığım bir hizmet. Evet, güzel ama eleştiriye açık. Nasıl mı? Öncelikle bu konu üzerine konuşurken konuyu halkın yaşam koşulları ve maddi durumu üzerinden değerlendirme yapmak istemiyorum, aynı zamanda bu hizmet siyasete de konu olduğu için her ne kadar siyaset forumumuzda yasak olup moderatör olarak ta kötü örnek olmak istemesem de konu buralara kısmen de olsa gelecek.

Kent Lokantaları öncesinde ve sonrasında parti ve görüşten bağımsız birçok belediye ve sivil toplum kuruluşu aşevi, yemek çadırı ve sıcak yemek/çorba dağıtımı gibi hizmetler verdi ve halk bundan büyük ölçekte yararlandı. Ancak Kent Lokantaları'nı çıkaran siyasi cephenin destekçileri bu yemek hizmetlerini görmezden gelerek bu talebi ilk kez Kent Lokantaları karşılamış gibi bir tutum sergiledi. Öbür yandan karşıt siyasi cephe de "Aşevi yemeğini parayla satıyorlar" minvalinde eleştiride bulundu. İşin kötüsü, Kent Lokantaları'nı hayata geçiren ve eleştiren siyasi cepheler yer değiştirseydi eleştiriler de aynı olacaktı ancak siyasi cephelerin destekçileri şu anki düşüncelerinin zıttını savunacaktı. Yani burada "Kent Lokantaları insanların karnını doyuruyor, insanların ucuza yemek yemesini sağlıyor, insanlar aç kalmıyor" tarzı bir destekleyici mesaj yerine "Belediye insanların boğazından geçecek bir kase çorbadan, bir tabak pilavdan bile para kazanmaya başlamış" şeklinde eleştirici mesaj görecektik.

Maalesef bu ülkede herkesin koşulları iyi değil ve aç yaşayan insanlar var ama Kent Lokantaları da benim gözümde bu koşullarda hayatını sürdüren insanlara yemek desteği veren bir hizmet değil, Sosyal Tesisler ve B Kafe'ler gibi bir hizmet. Bunun da iki sebebi var;

1) Kent Lokantaları'ndaki yemek ücreti sembolik değil.
2) Kent Lokantaları'ndaki yemek ücreti süreç içerisinde zamlandı.

Sembolik olmayan ücretle faaliyet gösteren ve zamanla zam yapılan bir hizmet sosyal destek amacıyla değildir.

Yani işin özeti, şu an Kent Lokantaları sadece aç yaşayacak kadar koşulları kötü olan insanların karnını doyurduğu bir hizmet olsa ayrılan finansman da yapılan sübvansiyon da helal hoş olsun ancak bu lokantalara herkes gidiyor. Bu durum 4736 sayılı kanun kapsamında uygulanan 65 yaş üstü ücretsiz ulaşımda maddi durumu senden çok daha iyi olan birçok 65 yaş üstü vatandaşın ücretsiz ulaşımını karşılamandan farksız. Bundan memnunsan Kent Lokantaları 7/24 çalışsın ;)

Geri