Bursa - Burfaş Sosyal Tesisleri (Restoran ve B Kafe)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
BURFAŞ’tan Bursa’ya 5 yeni tesis daha! İşte yapılacak yerler…

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı olağan toplantısını 9 Ekim Perşembe günü (yarın) gerçekleştirecek. Toplantıda kentin sosyal yaşamına, ulaşım altyapısına ve inanç özgürlüğüne ilişkin önemli kararlar görüşülecek.

Özellikle BURFAŞ’ın farklı ilçelerde toplam 5 yeni sosyal tesisler işletmeye başlaması, elektrikli araç şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması ve ibadethane statüsünün genişletilmesine yönelik karar taslakları dikkat çekiyor.

ATATÜRK KENT ORMANI’NA BURFAŞ GELİYOR

Mecliste görüşülecek maddeler arasında, Nilüfer Belediyesi’ne ait Atatürk Kent Ormanı içerisindeki 2 bin 893 metrekarelik alanın Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanması ve bu alanın BURFAŞ tarafından sosyal tesis olarak işletilmesi için Başkan Mustafa Bozbey’e yetki verilmesi yer alıyor. Bu adımla birlikte, Atatürk Kent Ormanı’nda yeni bir sosyal tesis dönemi başlayacak.

BURFAŞ 4 İLÇEYE DAHA GİDİYOR

BURFAŞ’a devri planlanan alanlar yalnızca Nilüfer’le sınırlı değil. Orhangazi Gençlik Merkezi’ndeki sosyal tesisin, 5 yıl süreyle BURFAŞ tarafından işletilmesi için protokol yapılması gündemde. Aynı şekilde Osmangazi ilçesi Çekirge Mahallesi’nde, Yıldırım ilçesi Siteler Mahallesi’nde ve Yenişehir ilçesindeki sosyal tesislerde de BURFAŞ’ın işletme hakkını devralması planlanıyor. Yenişehir’deki tesisin 11 Temmuz 2025’te imzalanan protokole dayanarak 5 yıl süreyle BURFAŞ’a verilmesi öngörülüyor.

OTOPARKLARA ELEKTRİKLİ ŞARJ İSTASYONLARI GELİYOR

Meclis gündeminde yer alan bir diğer önemli madde ise çevre dostu ulaşımı ilgilendiriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan tüm otoparklarda elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulması ve işletme hakkının BURSA JEOTERMAL A.Ş.’ye verilmesi görüşülecek. Bu adımla, kent genelinde elektrikli araç kullanıcıları için altyapının güçlendirilmesi hedefleniyor.

İBADETHANE STATÜSÜ GELİYOR

Toplantının dikkat çeken başlıklarından biri de dini tesislerle ilgili olacak. Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan Cemevleri, Kiliseler, Havralar ve Sinagoglara “ibadethane” statüsü verilmesine ilişkin müşterek raporun da meclis gündemine taşınacağı bildirildi.

Kaynak: Olay Gazetesi

1759918764898.webp

Geçende Uludağ Üniversitesindeydim. Yemekhanenin orada topluluklar oryantasyon etkinliği yaparken Burfaş ta kamyonla gelmiş çay dağıtıyordu.

Öğrencilerden biriyle Burfaş personeli arasındaki muhabbete kulak misafiri oldum.

Öğrenci Burfaş'ın neden üniversitede olmadığını sormuştu. Personel de "özel kafeteryalar olduğu gerekçesiyle rektörlüğün izin vermediğini" söylemişti.

Espressolab'in olduğu kampüste Burfaş'ın olmaması yazıktır keşke olsa...

Çok söz varda söyleyecek anlamışsındır. ;)

Anladığım için zaten Espressolab örneğini verdim ya. Gelişmiş ülkelerde ne güzel hangi parti iktidar olursa olsun ortak amaçları katma değer sağlamak. Bizde de tam tersi suda boğulan iki kişinin yükseğe çıkmak için diğerinin kafasına bastırmasına benzer durum. Sırf bu yüzden Türkiye'de partisiz siyaset veya katılımcı demokrasi uygulamalarının olması gerektiğini düşünüyorum.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gemlik Termal Tesisi ile tadilat çalışmalarını sürdürdüğümüz Atatepe Sosyal Tesisi’nde incelemelerde bulundum. Devam eden düzenlemeleri ekip arkadaşlarımızla birlikte yerinde değerlendirerek sürecin son durumunu gözden geçirdik.

Atatepe Sosyal Tesisi’nin yenilenen yüzüyle hemşehrilerimizin keyifle vakit geçireceği, sosyal yaşamın canlanacağı bir buluşma noktası olmasını hedefliyoruz. Gemlik Termal Tesisimiz ise kentimize sağlık turizmi açısından değer katacak önemli bir yatırım olacak. Bursa’mıza yakışan tesisleri birer birer hayata geçirmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.

Kaynak: Mustafa Bozbey / Instagram

gemlik_1.webp

gemlik_2.webp

gemlik_3.webp

gemlik_4.webp

gemlik_5.webp

gemlik_6.webp

gemlik_7.webp

gemlik_8.webp

gemlik_9.webp

Atatepe tesisi sıfırdan yapılmış bir tesis. Bu kadar çok uğraştıracak ne yeniliği yapılıyor acaba? İlkbaharda bir kapatıldı ve hala kapalı.

Bugün mudanyada büyük bardak çay içtim 20 tl o boyutta suyu 15 tl ye satıyorlar markette bedava valla.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını güçlendiren yeni bir adım atıyor. Büyükşehir’in iştiraklerinden BURFAŞ, artık sosyal tesislerinde engelli, gazi, emekli vatandaşlar ile şehit ailelerinin birinci derece yakınlarına yüzde 10 indirim uygulayacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre, alınan karar 13 Kasım’daki Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında görüşülecek. Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, BURFAŞ’a ait sosyal tesislerde hizmet alan vatandaşlar indirimden faydalanabilecek.

Halk için alınan her olumlu kararı savunurum güzel bir gelişme.

Diğer dükkan talebe karşılık veremiyordu, burasının büyük olması yerinde olmuş. Diğer dükkan kapandı mı acaba?

İki gün önce gittiğimde her iki dükkan da aktifti. Son iki gün içinde kapanmış mıdır bilmiyorum. Bu arada yeni dükkanın tabelasında Kahve Atölyesi tabelası yer alıyor. Acaba workshop mu verilecek yoksa çekirdek/öğütülmüş kahve satışı mı gerçekleştirilecek onu merak ediyorum.

İki dükkan da hizmet veriyor. Dün akşam arkadaşla yenisindeydik, çok güzel olmuş. Yakın mesafede iki dükkan olması yoğunluğu önlemiş, yer kapma yarışı olmadan rahat rahat oturabiliyorsunuz.

Bu arada termosla gidene kahvelerde %15 indirim uygulaması hâlâ devam ediyor. Çok güzel.

İki dükkan da hizmet veriyor. Dün akşam arkadaşla yenisindeydik, çok güzel olmuş. Yakın mesafede iki dükkan olması yoğunluğu önlemiş, yer kapma yarışı olmadan rahat rahat oturabiliyorsunuz.
Orda zaten inanılmaz bir yoğunluk var 1 tanede heykele açmaları lazım orhangazi meydanına lazım.

Orda zaten inanılmaz bir yoğunluk var 1 tanede heykele açmaları lazım orhangazi meydanına lazım.

Orası kesin, dibinde hemen özel bir kafeterya var, onun yerine Burfaş veya Osmangazi Genç Kafe olması çok iyi olur.

Bu arada Osmangazi Genç Kafe adı itibarı ile gençlere hitap eden bir stratejiye sahip ancak ileride buranın adı Osmangazi Kafe ya da OG Kafe vb. olarak değişmesi gündeme gelir mi acaba... Çünkü bu kafelere sadece gençler rağbet etmiyor. Yıldırım Kafe güzel mesela ad olarak.

Bu arada termosla gidene kahvelerde %15 indirim uygulaması hâlâ devam ediyor. Çok güzel.
En güzel uygulamadan biri

Orası kesin, dibinde hemen özel bir kafeterya var, onun yerine Burfaş veya Osmangazi Genç Kafe olması çok iyi olur.
Dolmuş duraklarının yanında ki işletmeyi diyorsan sanırım orasının mülkiyeti Büyükşehir'de diye biliyorum, aklımda öyle kalmış. Kira süresi bitince orya bir kafe açsalar cidden efsane olur.

Geri