Bursa - Burulaş Filosundan Ayrılan Araçlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Az bide tek kapılı en kötüsüde doğaya büyük zarar 12 metre 1 tane 4 tane minibüse bedel

Abi şu Burulaş'ın minibüs işletimi ile ÖHO/Minibüsçülerin 12 metre hatlarında minibüs yığmasını birbirine karıştırmayalım.

Burulaş'ın minibüs ile işlettiği hangi hattı 12 metre ile işletebilirsin ki?

Bence yalovadaki J9 J10’larla Bursa’daki jestler takas edilmeli. Ulaşım sorununu düz yerlerde çözecektir

Elimizde tonla Jest var. Burulaş da Jest'lerini peyderpey elden çıkarıyor. J9 ve J10'u neden alalım? Öyle bir şey olsa Burulaş elindeki M2010'ları vermezdi.

Eski araçları niye alalim bursada zaten j9lar çalışıyordu tum mahallelerde şuan j9 birkaç tane kaldı j10larda azalıyor hepsi jeste döndü. Araç yaş sınırı var

Belediyelerde yaş sınırı yok ama belediyeler yine de yaşı olan araçlara bakım zorluğu / arıza çokluğu nedeniyle, yaşı nispeten düşük olan ikinci el araçlara da siyasi nedenlerle yanaşmıyor. Bir başka sebebi de tabii özel halk otobüsleri. Burulaş 2018 yılında 2013 model Isuzu Citibus alıp çalıştırdığında Özel Halk Otobüsleri çok tepki göstermişti. "Belediye kendine kaç yaşında otobüs alabiliyorsa bana da Jest yerine Otokar M2010 koymaya izin vermeli" demişti.

Yoksa Burulaş 2003 model Belde dahi bulup alsa hatta koyabiliyor sorun yok burada.

Belediyelerde yaş sınırı yok ama belediyeler yine de yaşı olan araçlara bakım zorluğu / arıza çokluğu nedeniyle, yaşı nispeten düşük olan ikinci el araçlara da siyasi nedenlerle yanaşmıyor. Bir başka sebebi de tabii özel halk otobüsleri. Burulaş 2018 yılında 2013 model Isuzu Citibus alıp çalıştırdığında Özel Halk Otobüsleri çok tepki göstermişti. "Belediye kendine kaç yaşında otobüs alabiliyorsa bana da Jest yerine Otokar M2010 koymaya izin vermeli" demişti.

Yoksa Burulaş 2003 model Belde dahi bulup alsa hatta koyabiliyor sorun yok burada.
İETT ya 2020 ya da 2021 de İUAŞ’tan 2012 model Kent 290LF aldı. Filoda Kent 290LF vardı zaten gerçi ondan bakım masraflarını göz ardı etmiş olabilirler

Eskiden jest mi vardı boi sokuyordu işte 10 metre ikarusları sen o zamanları bilmiyorsun tabi jest olmasa sanki toplu taşıma duracak :D

Üstteki fotoğrafta da ESHOT 9.5 metrelik otobüsü sokmuş. Jest olmasa toplu taşıma durmaz ama zorlanır bak görüyorsun. Otobüs girecek diye bir hatta bu rezilliği yapmaya gerek var mı?

2C hattında bir gün tam tur attım inan Jest dahi zorlandı o hatta. Çamlıtarla'ya çalışan Kuştepe minibüsleri de var 2C alternatifi.

3P ve 3MU'yu sık kullanıyorum zaten. İnan abi bazı güzergahlarda Jest veya başka bir minibüs olmayınca toplu taşıma duruyor.

Geri