Bursa - Burulaş Filosundan Ayrılan Araçlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eğer her sefer ortalama 10 yolcuyu geçmiyorsa Jest işletmekte sıkıntı yok bence
15-20 kişilik bir araç, zaten tur başına 10 kişi alıyorsa hattı direkt ya seyreltmek gerekir yada yavaş yavaş iptaline insanları hazırlamak.

Örnek verecek olursam G6 hattı, açıldığı ilk dönemler tur başı 10-20 yolcu arasında sürekli değişen yolcu sayısı vardı. 6:40-20 arasında sabit 30 dakikada bir çalışıyordu.
Hatta saat 7:00-9:00 arası 20 dakikada bir çalışıyordu öyle abzürt saatleri vardı. Hattı Sitelere uzattıktan sonra 25-60 dakika aralığında değişen turlar ile tekrar saatler düzenlendi.

Uzun süre G6 kullanmamıştım, bugün bindiğimde koltuklar full haldeydi. 1D Hattının bile oturup bu hattın oturamaması beni üzüryordu ondan oturmaya başlamasına sevindim :D

15-20 kişilik bir araç, zaten tur başına 10 kişi alıyorsa hattı direkt ya seyreltmek gerekir yada yavaş yavaş iptaline insanları hazırlamak.

Örnek verecek olursam G6 hattı, açıldığı ilk dönemler tur başı 10-20 yolcu arasında sürekli değişen yolcu sayısı vardı. 6:40-20 arasında sabit 30 dakikada bir çalışıyordu.
Hatta saat 7:00-9:00 arası 20 dakikada bir çalışıyordu öyle abzürt saatleri vardı. Hattı Sitelere uzattıktan sonra 25-60 dakika aralığında değişen turlar ile tekrar saatler düzenlendi.

Uzun süre G6 kullanmamıştım, bugün bindiğimde koltuklar full haldeydi. 1D Hattının bile oturup bu hattın oturamaması beni üzüryordu ondan oturmaya başlamasına sevindim :D
Ben özellikle Acemlerden kalkan ve merkez giden hatların çok işlevli olduğunu düşünmüyorum bazı hatlar hariç çünkü çoğu jest ve tıka basa değil çünkü metrodan 35b ve gelene aktarma yapmak daha kolay veya direkt hatta gidiyor bu bölgelere

Son düzenleme:

G6'nın ta Yıldırım Belediyesi'ne kadar gitmesini gereksiz buluyorum.

Prof. Tezok Caddesi Akuğur Market önüne denk gelen refüj kırılıp kavşağa inişte o refüjün kırıldığı yerden (en azından toplu taşıma araçlarına) sola dönüş izni verse araç o sokaktan geçip 152 Evler İstasyonu güney çıkışına direkt gidebilir.

Bu sayede G6 güzergahı kısalır ve nokta atışı hizmet verir. Bir yandan da Bursa Teknik Üniversitesi'nin Yıldırım Bayezid Kampüsü ile en yakın istasyon arası ulaşım için geçmiş dönemde UKOME'ye başvurup reddedilen hat talebi de G6 ile karşılanmış olur.

Ben özellikle Acemlerden kalkan ve merkez giden hatların çok işlevli olduğunu düşünmüyorum bazı hatlar hariç çünkü çoğu jest ve tıka basa değil çünkü metrodan 35b ve gelene aktarma yapmak daha kolay veya direkt hatta gidiyor bu bölgelere
Acemlerden daha ne kadar işlevsel hat bekliyorsun ki? Hepsini geçtim gayet işevsel hatlar mevcut acemlerden?

B39, B39K, B43, B5, B16A, B17A, B29, B38, 2C hatları oldukça işlevsel, anlayana tabii :D

Acemlerden daha ne kadar işlevsel hat bekliyorsun ki? Hepsini geçtim gayet işevsel hatlar mevcut acemlerden?

B39, B39K, B43, B5, B16A, B17A, B29, B38, 2C hatları oldukça işlevsel, anlayana tabii :D

Bu arkadaşın aktarma anlayışını çok merak ediyorum.

B39 35 TL, Metro 40 TL

İnsanlar Metro + 35C = 40 TL ödemek yerine direkt B39 binip 35 TL'ye Heykel'e vs. gider daha iyi.

B39'a insanlar Heykel'e gitmek için -örneğin- Emek hattı üzerinden metroya binip Acemler'den aktarma yaparak binmiyor ki? Birçok ulaşım senaryosu var insanların farklı noktalardan bu hatları kullandığı.

Acemler kalkışlı diğer hatlarda da aynı durum mevcut, özellikle senin belirttiklerinde.

Bu arkadaşın aktarma anlayışını çok merak ediyorum.

B39 35 TL, Metro 40 TL

İnsanlar Metro + 35C = 40 TL ödemek yerine direkt B39 binip 35 TL'ye Heykel'e vs. gider daha iyi.

B39'a insanlar Heykel'e gitmek için -örneğin- Emek hattı üzerinden metroya binip Acemler'den aktarma yaparak binmiyor ki? Birçok ulaşım senaryosu var insanların farklı noktalardan bu hatları kullandığı.

Acemler kalkışlı diğer hatlarda da aynı durum mevcut, özellikle senin belirttiklerinde.
Hayır mesela Acemlerden kalkan ve heykele giden bir hat verimsiz olur ama Acemler'de ikamet eden vatandaşlar için önemli
ben B39a binmem ama Acemler kenarında yaşayan biri B39'a mı biner? yoksa rastgele gelen heykel otobüsü mü?
aktarma senaryosunu da eğer metroyu 5 duraktan az kullanacaksan verimsiz olur
ben heykel için Metro+35C/B kullanmak daha mantıklı ama Metro+B39 daha saçma
Timurtaşpaşa hatları için lafım yok ama heykel için başka yöntem lazım
ben uzun hatta bir şey demiyorum ama benim sıkıntım Heykel'den 72 adet hattın geçmesi

B43'e baktığımda 2 kişi vardı biri şöfördü
B16A B17A N29 B5 2C hatları için sözüm yok sadece B39 B39K için diyorum insanlar metrodan acemlerden gitmez acemlerden ise B40 B41B B41C gibi otobüslerle gidebilir 6F 6FD B42A gibi

Ben uzun hatta bir şey demiyorum ama benim sıkıntım Heykel'den 72 adet hattın geçmesi
Kardeş, sen gerçekten bu kafaya tam olarak nasıl ulaşabildin? Gerçekten anlam veremiyorum.

Bir hattı sadece hattın kalkış yaptığı bölge kullanmıyor, bunu idrak edebilmek bu kadar zor mu? 8L Hattını sadece Emek'te oturan kişiler mi kullanıyor? Misal veriyorum. ''Acemler kenarında yaşayan biri B39'a mı biner? yoksa rastgele gelen heykel otobüsü mü?'' gibi saçma sapan bir soru sormak için kusura bakma ama küçük şehirli falan olman gerekiyor. Mihraplı 50-100 kişinin yaşadığı bir köy değil. Bir sürü insan günlük hayatında oradan geçiyor, oraya uğruyor yada oradan biryerlere gitmeye çalışıyor. Hani ''B39 Hattını sadece acemlerde ikamet eden kullanır'' gibi birşey yok.

Senin kafadan düşünecek olursamda bana 35C gereksiz geliyor. 25D, 27A gibi hatlar var zaten 35C Hattını şehreküstünde ikamet edenlerden başkası kullanmaz.

Bilmiyorum ama arkadaşa göre ''İşlevsiz'' tüm hatlar ne hikmetse verilerde iyi sonuçlar veriyor :D

B39 Hattında ortalama bir araç gün sonunda 250-400 yolcu,
B39K Hattında ortalama bir araç gün sonunda 150-300 yolcu arasında bir yolcu verisi sunabiliyor.

Kafam almıyor, hani işlevsiz hat olarak B39 ve B39K hatlarını örnek veren birisinden ben ''S2 Hattıda işlevsiz'' gibi birşey duysam şaşırmam.

Bilmiyorum ama arkadaşa göre ''İşlevsiz'' tüm hatlar ne hikmetse verilerde iyi sonuçlar veriyor :D

B39K Hattında ortalama bir araç gün sonunda 150-300 yolcu arasında bir yolcu verisi sunabiliyor.

Kafam almıyor, hani işlevsiz hat olarak B39 ve B39K hatlarını örnek veren birisinden ben ''S2 Hattıda işlevsiz'' gibi birşey duysam şaşırmam.

S2'yi de eleştirdi başka başlıklarda merak etme 😂

Hayır sürekli jest atıyorlar yolcusu az diy düşünmüştüm çünkü yoğun hatta jest atmak mantıksız
S2 hattı işlevlidir çünkü Siteler'den Kent Meydanı'na Teleferiğe giden hatlar

Hayır sürekli jest atıyorlar yolcusu az diy düşünmüştüm çünkü yoğun hatta jest atmak mantıksız
Jest işlemesi bir hattın işlevsiz yada kullanışlı olmadığı anlamına gelmiyor, nitekim bir hattın solo olmasıda %100 işlevli anlamına gelmiyor.

Özel Halk Otobüslerinde MTS sisteminde olup çok iyi iş yapabilen ve Burulaşa geçse aynı çizelgede 8 metre çalışabilecek pekçok hattı mevcut.
Bu hatlara örnek verecek olursam şüphesiz B5, B8, B9, B31, B32, B33, 6F2, B34, 14F, B12, B13, B16A, B39 vb.

Jest işlemesi bir hattın işlevsiz yada kullanışlı olmadığı anlamına gelmiyor, nitekim bir hattın solo olmasıda %100 işlevli anlamına gelmiyor.

Özel Halk Otobüslerinde MTS sisteminde olup çok iyi iş yapabilen ve Burulaşa geçse aynı çizelgede 8 metre çalışabilecek pekçok hattı mevcut.
Bu hatlara örnek verecek olursam şüphesiz B5, B8, B9, B31, B32, B33, 6F2, B34, 14F, B12, B13, B16A, B39 vb.

Arkadaşın aktarma fantezisine inat 17B'yi Heykel'e çıkarıp kapanan 48, 48A gibi hatları da Görükle kalkışlı olacak şekilde direkt açacaksın aslında. 48 Balkan 48A Görükle olabilir.

Başka önemli noktalardan da Heykel'e direkt ulaşım sağlarsın hatta 60K'yı dahi Heykel'e indirirsin 😂

Arkadaşın aktarma fantezisine inat 17B'yi Heykel'e çıkarıp kapanan 48, 48A gibi hatları da Görükle kalkışlı olacak şekilde direkt açacaksın aslında. 48 Balkan 48A Görükle olabilir.

Başka önemli noktalardan da Heykel'e direkt ulaşım sağlarsın hatta 60K'yı dahi Heykel'e indirirsin 😂
Hayır Hayır bak şimdi rüyama gircek kabus olcak yapma:eek:
Yeter şimdilik bu aktarma sistemi fazla uçmayalım bence 😂 yoksa fatura bana kesilcek
ben 17B yi terminalde mi sonlandırmak mantıklı mı diyorum ama 38 hattı kalalık yapıcak mantıklı fomaraya çıkması ama ring atsa Atatürk cd. daha iyi olur 😂

Geri