Bursa - Burulaş veya ÖHO'ya Yeni Hat Önerileriniz

Davutdede'de inip S2 bineceğine diğer taraftan çıkıp 3P / 3MU binsene abicim 😂
3P/3MU 12m araç ise niye olmasın 😂
hem dolanmak daha hoşuma gidiyor
Pazartesi Siteler'e gideceğim bakalım nasıl bir yermiş? Bakalım.
Ayrıca F3 hattı neden var ki? Mudanya'dan gelenleri teleferiğe bağlıyor evet ama mudanya yolunda hiçbiryerde durmuyor ayrıca tıklım tıklımda değil

Son düzenleme:
3P/3MU 12m araç ise niye olmasın 😂
hem dolanmak daha hoşuma gidiyor
Pazartesi Siteler'e gideceğim bakalım nasıl bir yermiş? Bakalım.
Ayrıca F3 hattı neden var ki? Mudanya'dan gelenleri teleferiğe bağlıyor evet ama mudanya yolunda hiçbiryerde durmuyor ayrıca tıklım tıklımda değil

Bence de Siteler, Mesken vb. konumları gözlemlemelisin çünkü bu şekilde ezbere konuşman pek hoş olmuyor.

F3 ise turizm hattı olarak faaliyette. Burulaş'ın politikalarına tamamen ters olup hâlâ aktif olduğuna şaşırıyorum. F2 kapanmıştı mesela.

Bence de Siteler, Mesken vb. konumları gözlemlemelisin çünkü bu şekilde ezbere konuşman pek hoş olmuyor.

F3 ise turizm hattı olarak faaliyette. Burulaş'ın politikalarına tamamen ters olup hâlâ aktif olduğuna şaşırıyorum. F2 kapanmıştı mesela.
F2 Neydi abi?
Tahmin edeyim Feribot isk.-Uludağ Üni.
Bence F3 kapatılmalı yönlendirme tabelaları ile şöyle yapılabilir.
F1-Metro-94(Aktarması daha ucuz)
F1-94(Aktarması daha pahalı)

Zaten ben hiç f3e binen kişi görmedim sanki oyunlardaki boş giden otobüslere benziyor hiç de durakta durduğunu yolcu aldığınıda görmedim açıkçası verimsiz bir hat onca yol kat ediyor
Ayrıca sitelerden heryere otobüs gidiyor.Bunun sebebi metro ağına uzak olması dolaylı mı böyle bir sistem var?

F2 Neydi abi?
Tahmin edeyim Feribot isk.-Uludağ Üni.
Bence F3 kapatılmalı yönlendirme tabelaları ile şöyle yapılabilir.
F1-Metro-94(Aktarması daha ucuz)
F1-94(Aktarması daha pahalı)

Zaten ben hiç f3e binen kişi görmedim sanki oyunlardaki boş giden otobüslere benziyor hiç de durakta durduğunu yolcu aldığınıda görmedim açıkçası verimsiz bir hat onca yol kat ediyor
Ayrıca sitelerden heryere otobüs gidiyor.Bunun sebebi metro ağına uzak olması dolaylı mı böyle bir sistem var?

Hayır F2 Güzelyalı İskele - Derebahçe hattıydı ve çok az seferi vardı. Sonra kapatıldı.

F3 hattı belirlenmiş duraklarda inecek yoksa durmuyor diye biliyorum. Dursa bile 125-110-31.25 fiyat tarifesinden dolayı ara duraklarda binen de yok. Seferlerinin BUDO'ya entegreli olması yolcu kitlesini de BUDO yolcusuyla sınırlıyor.

F3 hattı belirlenmiş duraklarda inecek yoksa durmuyor diye biliyorum. Dursa bile 125-110-31.25 fiyat tarifesinden dolayı ara duraklarda binen de yok. Seferlerinin BUDO'ya entegreli olması yolcu kitlesini de BUDO yolcusuyla sınırlıyor.

Dediğin gibi, biraz açacak olursam bu hattın amacı BUDO yolcusu taşımak.

Yani Teleferik kalkışlı seferlerde belirlenen duraklarda aldığı yolcuyu BUDO'ya taşır,

BUDO kalkışlı seferlerde belirlenen duraklarda yolcuları indirir.

Genelde şehrin yabancısı olanlar ya da aktarma yapmak istemeyenler bu hattı kullanır.

Ancak şöyle bir sorun var, tabelada açıkça Teleferik yazdığı için aracı Altıparmak ve Timurtaşpaşa'da boş görenler S2 yerine bu araca binmeye kalkıyor, şoförler de almadığı için sorun yaşanabiliyor. Bu yüzden araç tabelasında özel hat olduğuna dair bir yazıya yer verilmeli bence.

Dediğin gibi, biraz açacak olursam bu hattın amacı BUDO yolcusu taşımak.

Yani Teleferik kalkışlı seferlerde belirlenen duraklarda aldığı yolcuyu BUDO'ya taşır,

BUDO kalkışlı seferlerde belirlenen duraklarda yolcuları indirir.

Genelde şehrin yabancısı olanlar ya da aktarma yapmak istemeyenler bu hattı kullanır.

Ancak şöyle bir sorun var, tabelada açıkça Teleferik yazdığı için aracı Altıparmak ve Timurtaşpaşa'da boş görenler S2 yerine bu araca binmeye kalkıyor, şoförler de almadığı için sorun yaşanabiliyor. Bu yüzden araç tabelasında özel hat olduğuna dair bir yazıya yer verilmeli bence.
yada aktarmayı kolaylaştırmak için f1+94 kombinasyonunu kolay bir şekilde yaptırırsak(mesela terminalde aynı perona sokmak vb.) f3 iptal edilebilir

7B, 7C, 7S Hatlarını birleştirdiğim revizyonum;
Ekli dosyayı görüntüle 49604

Akçalar'da 7B ve 7C hatlarının gerçekten çok yetersiz ve işlevsiz kaldığını düşünüyorum.
Bundan dolayı 3 hattı birleştirerek tüm gün 45 dakikada bir çalışabilecek şekilde düzenledim.

Mustafa abinin;
Büyük hayal. Biraz gerçekçi olmak lazım sanki? Haritaları açıp buradan bu geçsin, buradan bu geçsin demekle olmaz bu işler

Yorumu üzerine @furkiim 'in bu güzergah önerisine de bir yorum yapmak isterim.

Hat birleşimlerinde hattın duraklar bazında yolcu yoğunluğunu hesaba katmanız gerekir. Yani bir hattın hangi duraklar arasında yoğun olduğuna. Bir dönem UKOME raporlarında planlanan hatlara ilişkin performans değerlendirmeleri yayınlanıyordu ancak uzun zamandır böyle bir değerlendirme UKOME raporlarında yer almıyor.

Şu an Akçalar büyüyen bir bölge ve ona karşılık Fadıllı, Ayvaköy ve Unçukuru daha küçük yerler. 7A hattının yoğunluğunu @Efe16 daha iyi bilir, o hatta şu an 12 metre bile lazım. Ama 7A talebini karşılayacak sıklıkta 12 metre otobüsle işletim yaptığınızda @furkiim 'in önerdiği güzergahta Fadıllı, Ayvaköy ve Unçukuru köylerine talebin çok üzerinde araç gidecek, çoğu zaman da boş olacak.

Aynı mantıkla o zaman Kumla'da 135 numaralı bir hat da olmasın, kapatalım. 136 ile 137 çalışsın. Olur mu?

Pandemiden sonra F2 kapandı fakat F3 nedense kapanmadı sebebini bende çok merak ediyorum.yeşil emirsultan da popüler bir lokasyon turistler için

Pandemiden sonra F2 kapandı fakat F3 nedense kapanmadı sebebini bende çok merak ediyorum.yeşil emirsultan da popüler bir lokasyon turistler için

Zaten araştırarak gelen turistler F3'e para bayılmıyor. 1M - Metro aktarmasını kullanıyorlar.

F3'ü anca şehri bilmeyenler, direkt gitmek isteyenler vs. kullanıyor.

Geçen yıl yazın F3'e bir kere paraya kıyıp binmiştim. Temsa Avenue Plus vardı ve kliması bozuktu. Yolcular perişan olmuştu. Madem böyle bir hat olacak, en azından Tourmalin'ler sabitlensin.

Zaten araştırarak gelen turistler F3'e para bayılmıyor. 1M - Metro aktarmasını kullanıyorlar.

F3'ü anca şehri bilmeyenler, direkt gitmek isteyenler vs. kullanıyor.

Geçen yıl yazın F3'e bir kere paraya kıyıp binmiştim. Temsa Avenue Plus vardı ve kliması bozuktu. Yolcular perişan olmuştu. Madem böyle bir hat olacak, en azından Tourmalin'ler sabitlensin.
Buraya Kent-U neden gelmiyor peki?
hatta bazı yabancı kanallar 1m metro aktarmasını uygulamalı olarak gösteriyor bence burulşta böyle bir şey yapsa para bayılmasa çoğu kişi?
hem uzun mesafe gidiyor bayağı trafikte falanda gidiyor 1-1.5 saat

Buraya Kent-U neden gelmiyor peki?
hatta bazı yabancı kanallar 1m metro aktarmasını uygulamalı olarak gösteriyor bence burulşta böyle bir şey yapsa para bayılmasa çoğu kişi?
hem uzun mesafe gidiyor bayağı trafikte falanda gidiyor 1-1.5 saat

Burulaş filosunda Kent U olmadığı için gelmiyor 😀

Eğer hattı işletmeye mecbur kılan bir protokol yoksa F3 hattı elbette kapatılabilir.

Protokol doğrultusunda işletilen bir başka hat ise 14U Mudanya Üniversitesi - Geçit Metro

Bu hat Mudanya Üniversitesi ve Burulaş ile yapılan protokole bağlı işletiliyor.

Burulaş filosunda Kent U olmadığı için gelmiyor 😀

Eğer hattı işletmeye mecbur kılan bir protokol yoksa F3 hattı elbette kapatılabilir.

Protokol doğrultusunda işletilen bir başka hat ise 14U Mudanya Üniversitesi - Geçit Metro

Bu hat Mudanya Üniversitesi ve Burulaş ile yapılan protokole bağlı işletiliyor.
Bursa teleferik AŞ. İle anlaşması olabilir
Geçit metrodan başlaması inanılmaz saçma
Ben geçite aktarmayla gidicem üstüne kaçırıp kaçırmayacağım kesin değil ilk durakta beklerken burda beklemez
Şuanlık emekten başlasın sonra yht gara alırız
sonunda be istediğim şey uzun hat kapatmak 😂

Son düzenleme:
Geri