Bursa - Burulaş veya ÖHO'ya Yeni Hat Önerileriniz

@mustafag abinin başka bir başlıkta önerdiği 95C ile ilgili benim şöyle bir planım var;
Ekli dosyayı görüntüle 57963

Downtown'da zaman kaybettirmemek açısından Buski'den geçirdim. 95A'nın güncel güzergahı saçma bir şekilde dolanıyor ona hiç gerek yok bence.
Bir dönem çok sık 43H ve 95A kullanan birisi olarak söylüyorum;

Ben 95A Hattında 23 Nisan, Ertuğrul aksının iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özdilekpark - Demirci arasında bir hat olsun bari denilerekten o bölgedende geçmek zorunda kalması saçma. 23 Nisan - Ertuğrul aksı için 43H hattı yeter ve artar bile. Daha 43H bile o bölgeden adam akıllı yolcu talebini alamamışken birde ek 95A hattının olması gereksiz kalabalık oluyor neticede.

Bu kadar uğraşmaya gerek yok. 95A'yı kapatırsın, 95'i de Ataevler son durağından itibaren Gaziosmanpaşa Cad. - Durmazlar Kavşağı - Ahıska Caddesi diye götürüp oradan sonra Demirci'ye kadar 95A'nın güzergahını kullandırırsın.

Yani 95 hattı Üçevler - Demirci diye uzamış olur.

Bu kadar uğraşmaya gerek yok. 95A'yı kapatırsın, 95'i de Ataevler son durağından itibaren Gaziosmanpaşa Cad. - Durmazlar Kavşağı - Ahıska Caddesi diye götürüp oradan sonra Demirci'ye kadar 95A'nın güzergahını kullandırırsın.

Yani 95 hattı Üçevler - Demirci diye uzamış olur.
95A'yı kapatıp 95'i Üçevler - Demirci diye uzatmak da mantıklı bence. 95A gereksiz şekilde dolaşıyor ve tarifesi sıkıntılı. 43H da onun Uludağ Üniversitesi'ne giden versiyonu.

her hattı Downtown'dan geçirmek de mantıklı değil bence. Yarısı Buski'den diğer yarısı Downtown'dan geçebilir.

Yunuseli tarafına gitmeyecek hattın Downtown'a kadar gidip oradaki U şeklindeki viyadüğü kullanması gereksiz bence de. Abdal Köprüsü'nü kullanmaları yeterli olacaktır.

Yunuseli tarafına gitmeyecek hattın Downtown'a kadar gidip oradaki U şeklindeki viyadüğü kullanması gereksiz bence de. Abdal Köprüsü'nü kullanmaları yeterli olacaktır.
Ben bazı hatları Acemlerde trafikte takılmasın diye oradaki U viyadüğünden geçirme fikrim vardı çekirgeden gelen hatları

Çok uzatırsın yolu gereksiz zaman kaybı

Zaman kaybı konusu açılmışken Acemler değil de Beşevler tarafına gidecek çoğu hattın Dikkaldırım geçişli olması bence daha büyük zaman kaybı. Onun yerine alternatif güzergahlar kullanılabilir. Bunu fark ettim, şimdi de aklıma gelmişken söylemek istedim.

Çoğu hat Eğitim Vadisi yeni adıyla Eğitim Kampüsü şeklinde değişmiş oradan geçiyor ve bulvardan dolanıyor. Aslında belirli mahallelerden Eğitim Kampüsü'ne bir hat çıkarılsa nasıl olurdu ?

Çoğu hat Eğitim Vadisi yeni adıyla Eğitim Kampüsü şeklinde değişmiş oradan geçiyor ve bulvardan dolanıyor. Aslında belirli mahallelerden Eğitim Kampüsü'ne bir hat çıkarılsa nasıl olurdu ?

Eğitim Vadisi'ne (Vatan Mahallesi'ndeki kast ediyorsanız) zaten ulaşım imkanı geniş. Bence mevcut hatlar yeterli. Sadece keşke D1B hattı eskisi gibi Davutdede İstasyonu'na kadar aktarmada ücretsiz çalışsaydı daha iyi olurdu. Şu anki haliyle D1B'yi mantıklı bulmuyorum. Yolcusu yine yoğun o ayrı ama metro yolcusundan ekstra para alıyor bu haliyle.

Eğitim Vadisi'ne (Vatan Mahallesi'ndeki kast ediyorsanız) zaten ulaşım imkanı geniş. Bence mevcut hatlar yeterli. Sadece keşke D1B hattı eskisi gibi Davutdede İstasyonu'na kadar aktarmada ücretsiz çalışsaydı daha iyi olurdu. Şu anki haliyle D1B'yi mantıklı bulmuyorum. Yolcusu yine yoğun o ayrı ama metro yolcusundan ekstra para alıyor bu haliyle.
BTSO Eğitim Vadisi yazıyordu tabelalarda Göç İdaresi'nin yanındaki. D1B dahil bugün o hatlar resmen tıklım tıklımdı sınavdan dolayı.
Konudan bağımsız ama Doğu Öho'daki Isuzu'ların ventillerinin maşallahı var bir tıslaması var salondan duyuluyordu.
Ek olarak Doğu ÖHO neden 12 metrelik araç çalıştırmıyor orası da ayrı bir merak konusu ?

Konudan bağımsız ama Doğu Öho'daki Isuzu'ların ventillerinin maşallahı var bir tıslaması var salondan duyuluyordu.

Hatta çalışan araçlara baktım. 7059'a denk geldin muhtemelen. Kullanan ağabeyimiz Doğu ÖHO yönetiminden Ömer Seviş. Geçtiğimiz yıl Burulaş grevinde hatlara özellerden gelen destekte tüm halk otobüslerini temsilen konuşma da yapmıştı o videoyu bulamadım şimdi.

Ek olarak Doğu ÖHO neden 12 metrelik araç çalıştırmıyor orası da ayrı bir merak konusu ?

İstediler hatta 10 küsür adet te aldılar ancak hatta sokamadılar izin çıkmadı. Sonra 55 adet Citibus'larını birebir 12 metreye çevirmek istediler o da kaldı. İyi oluşumdur kendileri severiz.

Hatta çalışan araçlara baktım. 7059'a denk geldin muhtemelen. Kullanan ağabeyimiz Doğu ÖHO yönetiminden Ömer Seviş. Geçtiğimiz yıl Burulaş grevinde hatlara özellerden gelen destekte tüm halk otobüslerini temsilen konuşma da yapmıştı o videoyu bulamadım şimdi.

İstediler hatta 10 küsür adet te aldılar ancak hatta sokamadılar izin çıkmadı. Sonra 55 adet Citibus'larını birebir 12 metreye çevirmek istediler o da kaldı. İyi oluşumdur kendileri severiz.
Araçları aksesuarlı ve güzel ben beğendim şahsen. Batı Öho'daki araçlarda güzel bazıları aksesuarlı ve bakımlı duruyor. Konudan bağımsız yazıyorum ama bu hangi başlığa uygun ona göre oraya geçeriz.
Araçlar tam 12 metre olsa Doğu ÖHO olası bir durumda direkt araçlarla müdahale edebilir.

Yeni bir hat önerim var;

93A güzergah:
Ekran görüntüsü 2026-10-04 230144.webp

Alternatif olarak Downtown - Hürriyet yerine Buski - Hürriyet şeklinde de götürebiliriz. Bu hattın açılması Yaylacık, Tahtalı, Kayapa ve 30 Ağustos Zafer mahallelerine doğrudan Terminal hattı kazandırır.

Yeni bir hat önerim var;

93A güzergah:
Ekli dosyayı görüntüle 58132

Alternatif olarak Downtown - Hürriyet yerine Buski - Hürriyet şeklinde de götürebiliriz. Bu hattın açılması Yaylacık, Tahtalı, Kayapa ve 30 Ağustos Zafer mahallelerine doğrudan Terminal hattı kazandırır.

On numara güzergah. Hem 30 Ağustos Zafer Mahallesi'ni FSM Bulvarı'na da bağlamış oldu. Barbaros Bulvarı tamamlandığında 30 Ağustos Zafer Mahallesi'nden Balkan - Kurtuluş - Görükle - Üniversite diye de gidebilir bak güzel olur.

Geri