Bursa - Burulaş'ın Habaş (HBS) 12 M Elektrikli Otobüsleri

BURULAŞ bir sürpriz yaparak hiç test etmediği bir markayı bünyesinde katmış durumda. Habaş (HBS) elektrikli otobüsü ile ilgili bilgileri bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Fotoğraf @16 BVH 48 objektifinden

16 CAA 661 - Filo kodu 661

Ekli dosyayı görüntüle 57950 Ekli dosyayı görüntüle 57951
Öncelikle @16 BVH 48 eline ve kamerana sağlık. Burulaş gerçekten bir ters köşe ile bizi de şaşırttı. Burulaş kaplaması beklerken beyaz olması da şaşırtttı açıkçası. Beyaz da yakışmış diyebiliriz. Burulaş filosuna hayırlı olsun dizelini de Öhö ve tüm ilçelerde görürüz.

Öncelikle @16 BVH 48 eline ve kamerana sağlık. Burulaş gerçekten bir ters köşe ile bizi de şaşırttı. Burulaş kaplaması beklerken beyaz olması da şaşırtttı açıkçası. Beyaz da yakışmış diyebiliriz. Burulaş filosuna hayırlı olsun dizelini de Öhö ve tüm ilçelerde görürüz.
Kalite kontrolcü @Emirhan Sevdalı şuan testte, ayrıntıları yazar

Kalite kontrolcü geldi.

Kontrol var ama kalite pek yok. Araç trim sarsıntılarından dolayı Temsa Avenue izlenimi veriyor. Göstergedeki muhtelif uyarılara ses efekti atamışlar araç sık sık tuhaf sesler çalıyor. (BMC duracak sesi gibi). Şaşırtıcı şekilde tavan trimleri sağlam. Tavan kapağı camlı değil, Mercedes'ler gibi. Motor seri ayrıca araçta dizel otobüs gibi motor odası var muhtemelen elektrikli portal aks yerine normal elektrik motoru kullanmışlar. Ama kapılar dahil birçok donanım havalı olduğu için sık sık kompresör devreye giriyor ve maalesef gürültülü. Özele ve küçük belediyeye gider ama büyükşehirleri üzer.

Araca genel olarak 4/10 puan veriyorum.

Kalite kontrolcü geldi.

Kontrol var ama kalite pek yok. Araç trim sarsıntılarından dolayı Temsa Avenue izlenimi veriyor. Göstergedeki muhtelif uyarılara ses efekti atamışlar araç sık sık tuhaf sesler çalıyor. (BMC duracak sesi gibi). Şaşırtıcı şekilde tavan trimleri sağlam. Tavan kapağı camlı değil, Mercedes'ler gibi. Motor seri ayrıca araçta dizel otobüs gibi motor odası var muhtemelen elektrikli portal aks yerine normal elektrik motoru kullanmışlar. Ama kapılar dahil birçok donanım havalı olduğu için sık sık kompresör devreye giriyor ve maalesef gürültülü. Özele ve küçük belediyeye gider ama büyükşehirleri üzer.

Araca genel olarak 4/10 puan veriyorum.

Eline sağlık. Trim sesi bizim Sultan LF de de var orası ayrı konu ama araçtan farklı ses çıkması korkutur.

Araç yalnız dış tasarım Akia ile karma olmuş gibi, araç iç kokpit de BMC gibi olmuş internetten biraz baktım. Burulaş bakalım bundan daha alım yapmışmı yoksa tek araç ile mi devam ederler orası soru işareti ? Otobüsün menzili falan nasıl Bursa içinde yetecek mi bunlar da ayrı bir soru ?

Araç yalnız dış tasarım Akia ile karma olmuş gibi, araç iç kokpit de BMC gibi olmuş internetten biraz baktım. Burulaş bakalım bundan daha alım yapmışmı yoksa tek araç ile mi devam ederler orası soru işareti ? Otobüsün menzili falan nasıl Bursa içinde yetecek mi bunlar da ayrı bir soru ?

Araca şu an ucuz etin yahnisi gözüyle bakılıyor. Olumsuz eleştiriler fazla. Belediyelerde pek görecekmişiz gibi gelmiyor, olanlarla sınırlı kalınır bence

Araca şu an ucuz etin yahnisi gözüyle bakılıyor. Olumsuz eleştiriler fazla. Belediyelerde pek görecekmişiz gibi gelmiyor, olanlarla sınırlı kalınır bence
Burulaş dan kullanan şoförlere falan sormak lazım ki araç daha yeni ki şoförler de tam nedir ne değildir bilemeyiz. Mesela binen yolculara da sormak lazım.

Bu zat-ı sınaigaz'ın alımı devam ederse ve 55 aracın tamamı bundan olursa, 594, 595, 596 ve 597'ye özene özene bakarım her gördüğümde. Bursa için hiç uygun bir araç değil!! Bu karardan geri dönülsün, 1 taneyle kalsın.

Terminal - Buttim İstasyonu arası deneyimledim. @Emirhan Sevdalı dediği gibi kompresör sürekli devreye giriyor. Elektrikli araçta neden elektrikli kapı yok anlamak zor. TRİM SESLERİ ÇOK FAZLA. Koltukları rahat değil. Ayrıca araç her durduğunda BMC'nin duracak sesinin ard arda ötmesine de anlam veremedim. Karsan Atak'ta kapılar açılınca öter ya durmadan, o minvalde bir şey. Bu aracın alımı devam ederse belediyemiz de bir süre sonra pişmanlık duyacaktır diye düşünüyorum. Geliştirilmesi gereken çok şeyi var. Özellikle şu BMC'nin duracak sesini duyduğumda aklıma 'toplama karoserci otobüsü' benzetmesi geldi. Ayrıca iç kısımlarda İstanbul ÖHO'daki otobüslerde İstanbul silüeti olurdu. Bize de ona uygun bir şey yapmak yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi logosu yapıştırmayı uygun görmüşler.

Uzun lafın kısası. Eğer elektrikli otobüs alınacaksa lütfen ama lütfen Karsan... Hiç değilse tanıdığımız bir isim ve fabrikası da 2 adım ötede burada.

661(4).webp

Geri