Bursa Carrefour Avm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu arada merak edip Babylon Bursa projesinin temelinin ne zaman atıldığına baktım. Ekim 2022 sonu itibariyle temel atmışlar. Yani 2 sene 2 ay kadar zaman geçmiş ve Babylon Bursa projesinin alanı Carrefour alanına nazaran çok daha küçük olmasına rağmen hala kaba inşaatta bile tamamlanma oranı düşük gözüküyor. Muhtemelen tamamlanması iyi ihtimal 2026 yaz aylarını bulur. Ben Carrefour arazisine yapılacak projenin yarın yıkıma başlasalar bile en az 4 sene süreceğini düşünüyorum. Projenin komple tamamlanması 2029 öncesi zor bence, 2 sene imkansız.

Bu arada merak edip Babylon Bursa projesinin temelinin ne zaman atıldığına baktım. Ekim 2022 sonu itibariyle temel atmışlar. Yani 2 sene 2 ay kadar zaman geçmiş ve Babylon Bursa projesinin alanı Carrefour alanına nazaran çok daha küçük olmasına rağmen hala kaba inşaatta bile tamamlanma oranı düşük gözüküyor. Muhtemelen tamamlanması iyi ihtimal 2026 yaz aylarını bulur. Ben Carrefour arazisine yapılacak projenin yarın yıkıma başlasalar bile en az 4 sene süreceğini düşünüyorum. Projenin komple tamamlanması 2029 öncesi zor bence, 2 sene imkansız.
Aynen katılıyorum Belki 2028 sonu gibi bitirirler ama atış yapının elindeki büyük projeler nedeniyle 2029 daha gerçekçi

Selamlar, atış yapı yetkilisinden aldığım bilgi tahmini bitiş 2029 yıl sonu şeklinde , ama firmalar genelde bitiş tarihlerinden bir 6 ay sonra daha opsiyonlu bitiriyor genelde.

Selamlar, atış yapı yetkilisinden aldığım bilgi tahmini bitiş 2029 yıl sonu şeklinde , ama firmalar genelde bitiş tarihlerinden bir 6 ay sonra daha opsiyonlu bitiriyor genelde.
Sitemize hoşgeldiniz biz direk 2030 diyelim o zaman olsun bursa için önemli bir proje olacak oraya yapılacak 3-4 katlı büyük bir avm bursanın yükünü çekecektir.

Daha önce Mustafa Bey bu başlık altında dile getirmişti. Bursa Büyükşehir Belediyesi bazı taşınmazları satışa çıkarıyor. Bunlardan biri de Odunluk’ta yer alan otopark olarak kullanılan alan. Yaklaşık 8 dönümlük arazi için 705 milyon TL gelir bekleniyormuş. Satılır mı satılırsa bu alana ne yapılır bilemiyorum. Konut için çok uygun bir alan değil. Otel desek hemen yanı başında oteller var. Ofis desek o bölgede bir sürü boş ofis, arazinin karşısında senelerdir kaba inşaat olarak yarım kalmış bir ofis projesi var. Bakalım göreceğiz.

https://www.bursahakimiyet.com.tr/b...si-nden-1-5-milyar-tl-lik-arsa-satisi-1374403

Daha önce Mustafa Bey bu başlık altında dile getirmişti. Bursa Büyükşehir Belediyesi bazı taşınmazları satışa çıkarıyor. Bunlardan biri de Odunluk’ta yer alan otopark olarak kullanılan alan. Yaklaşık 8 dönümlük arazi için 705 milyon TL gelir bekleniyormuş. Satılır mı satılırsa bu alana ne yapılır bilemiyorum. Konut için çok uygun bir alan değil. Otel desek hemen yanı başında oteller var. Ofis desek o bölgede bir sürü boş ofis, arazinin karşısında senelerdir kaba inşaat olarak yarım kalmış bir ofis projesi var. Bakalım göreceğiz.
İmar izni nasıldır bilmiyorum ama oraya kesinlikle iş merkezi yapılır bence satılması iyi olmuş bu kadar değerli bir arazinin otopark olarak kullanılmasıda ilginçti.Zamanla bursaray araziside satılacak orası kaç milyara gider bilmiyorum ama belediye o araziyi verip kendine devasa bir bursaray bakım onarım ve park merkezi yaptırabilir başka bir araziye.

Odunluk'ta bulunan arazi için:

Plan Fonksiyonu
- Otopark parsel içinde çözümlenir.
- Uygulama İmar Planı plan notları ektedir.
- Parantez içinde belirtilen alan, parselin fonksiyonda kalan miktarını gösterir. Ticaret - Turizm Alanı (Tict) (7837,2 m²)

Plan Özel Notu
1- Ticaret + Turizm Alanlarında; Ticaret ve/veya Turizm fonksiyonlarının yanı sıra Gerçek ve Tüzel Kişilere veya Kamuya ait= Yurt, Kurs, Ticari Katlı Otopark, Sosyal ve Kültürel Tesisler yapılabilir.
2- Belirtilmeyen hususlarda Bursa Büyükşehir İmar Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.

Zemin Durumu
QAL ALÜVYON ZEMİNDE KISMEN KUM VE MALZEME OCAĞI OLARAK İŞLETİLMİŞ VE/VEYA DOLDURULMUŞ zeminde kalmaktadır.

Bina Yüksekliği 60.00
Bilgiler Nilüfer Belediyesi imar durumu sayfasından alınmıştır.

Alan hem ticaret hem de turizm alanı olarak göründüğünden Park Ora gibi mekan üstüne kabaca hesapla 18-20 katlı bir bina yapılabilir gibi görünüyor.

İmar izni nasıldır bilmiyorum ama oraya kesinlikle iş merkezi yapılır bence satılması iyi olmuş bu kadar değerli bir arazinin otopark olarak kullanılmasıda ilginçti.Zamanla bursaray araziside satılacak orası kaç milyara gider bilmiyorum ama belediye o araziyi verip kendine devasa bir bursaray bakım onarım ve park merkezi yaptırabilir başka bir araziye.
BursaRay için 2 ayrı depo yapılabilir birisi doğu birisi batı hattga gelecekte yapılması planlanan hatların kesişim noktalarına yapılabilir
sadece gmrükleye yapmak günde her araç için 100 150km ölü mesafe olacaktır arızalı araç göndermek bile dert olacaktır

BursaRay için 2 ayrı depo yapılabilir birisi doğu birisi batı hattga gelecekte yapılması planlanan hatların kesişim noktalarına yapılabilir
sadece gmrükleye yapmak günde her araç için 100 150km ölü mesafe olacaktır arızalı araç göndermek bile dert olacaktır
Görükle deposu görükle hattıyla beraber zaten yapılacak.Yeni gelecek vagonlara şuan yer yok işletmede o yüzden yapılmak zorunda eğer acemler satılırsa yapılacak 2.depoda kestel tarafında yapılmalı.

Odunluk'ta bulunan arazi için:

Bilgiler Nilüfer Belediyesi imar durumu sayfasından alınmıştır.

Alan hem ticaret hem de turizm alanı olarak göründüğünden Park Ora gibi mekan üstüne kabaca hesapla 18-20 katlı bir bina yapılabilir gibi
Park Ora tarzı bir mekan iş yapabilir. Ama o bölgede çok boş ofis olduğundan ofis yapmak anlamsız olur bence.
Görükle deposu görükle hattıyla beraber zaten yapılacak.Yeni gelecek vagonlara şuan yer yok işletmede o yüzden yapılmak zorunda eğer acemler satılırsa yapılacak 2.depoda kestel tarafında yapılmalı.
Acemler Burulaş arazisi bence kısa vadede satılmaz, ileride ne olur bilemem tabi. Ama satışa çıkarılacak otopark arazisi 8 dönüme yakın beklenen fiyat 705 milyon, şu anki Burulaş deposu ise 150 dönümden daha büyük. Aynı bölgede, komşu araziler olduğu için m2 fiyatları aşağı yukarı aynıdır. Varın değerini siz hesaplayın.

Acemler Burulaş arazisi bence kısa vadede satılmaz, ileride ne olur bilemem tabi. Ama satışa çıkarılacak otopark arazisi 8 dönüme yakın beklenen fiyat 705 milyon, şu anki Burulaş deposu ise 150 dönümden daha büyük. Aynı bölgede, komşu araziler olduğu için m2 fiyatları aşağı yukarı aynıdır. Varın değerini siz hesaplayın.
Ben olsam satarım şehir içinde bu arazi altın değerinde tabi ilk kestel tarafında acemlerden daha büyük bir arazi bulup oraya imalatı yapmak lazım.

13 milyar 218 milyon değerinde burulaş arazisi 15 milyara satıp tüm borçları kapatabilir belediye aylık gelecek tüm parayıda projelere ayırıp şehrin kaderini değiştirebilir.

Son düzenleme:
Park Ora tarzı bir mekan iş yapabilir. Ama o bölgede çok boş ofis olduğundan ofis yapmak anlamsız olur bence.

burulaş arazisinin zeminini sağlamlaştırmak için 3000den fazla fore kazık atılmış vaktinde bu da arazinin değerini daha da arttırı
arazi satılırsa arazi bedeli Euro cinsinden sarılmalı enflasyon vs ile oluşabilecek geç ödeme taksitli ödeme vs durumuna önlem alınır

Carrefourun yeni adresi atabulvarı olmuş.Tabi eski yere göre ulaşılabilirlik düşük bursaray olmadığı için otobüslerle gelinecek.

Bu başlıkta daha önce konuşmuştuk. Bursa BŞB’nin satışa çıkardığı arazilerin ihale tarihi geçti sanırım. Bu arazileri satışı yapıldı mı acaba?

Buradan daha önce yıkılması gerektiğini düşündüğüm AVM'ler vardı Bursamızda (As Merkez, ilk Özdilek, Endülüs Park, Pembe Çarşı vs. vs.) onlar yıkılmadı burası yıkıldı.
İçinin ferah yapısı ve otoparkının çok araç barındırması nedeni bile benim tercih etmeme yeterdi.
Ancak kapitalizm nedeniyle burası saydığım AVM'lerden önce yıkıldı.
Şimdi tek temennim yerine yapılacak olan açık bir AVM olmaz ve burayı aratmaz bir yer olur.

Avm etrafında yoğun bir yapılaşma ve sosyal alanlar var. Bu yüzden çevreye zarar vermemek anlamında yıkım esnasında hassas olmaları gerekir. Avm’nin ve otopark arazisinin büyüklüğünü düşününce buranın yıkılması da oldukça zaman alır diye düşünüyorum. Şimdiden satmaya başladıkları söyleniyor. Muhtemelen bitmesi 5 sene sürecek projeye için ilginç gerçekten.

Avm etrafında yoğun bir yapılaşma ve sosyal alanlar var. Bu yüzden çevreye zarar vermemek anlamında yıkım esnasında hassas olmaları gerekir. Avm’nin ve otopark arazisinin büyüklüğünü düşününce buranın yıkılması da oldukça zaman alır diye düşünüyorum. Şimdiden satmaya başladıkları söyleniyor. Muhtemelen bitmesi 5 sene sürecek projeye için ilginç gerçekten.
Projedeki taşınmazların çoğu satılmış bina zemin kotu + 1 kat hemen alacaklardır aşşağıya otopark yıkımı biraz uzun sürer komple araziye yayıldığı için sonrasında tüm araziye kazık çakıp ortadaki toprağı alacaklar tahminim zeminden 4 yada 5 kat alta inerler büyük bir otopark için babylonda 4 kat indiler :D

Geri