Bursa Downtown Avm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İşler iyi gitmiyor demekki o şirketten istenilen alıbamadı @Salih
FİBA bana Mallmark'dan daha iyi gibi geliyor. Mallmark işleri düzeltebilecek mi acaba. Olan markalar gitmesin de yenisi gelmese de olur. Bursa hipermarket, mağaza, AVM kapanması konusunda son bir iki senedir yeterince şok yaşadı zaten.

FİBA bana Mallmark'dan daha iyi gibi geliyor. Mallmark işleri düzeltebilecek mi acaba. Olan markalar gitmesin de yenisi gelmese de olur. Bursa hipermarket, mağaza, AVM kapanması konusunda son bir iki senedir yeterince şok yaşadı zaten.
Downtown bence büyür zamanla nüfus artıyor yunuseli gibi büyük bir yerleşim yanı başında soğukkuyuda kentsel dönüsüm konuşuluyor.Tam oraya hitap eden bir avm.

Downtown bence büyür zamanla nüfus artıyor yunuseli gibi büyük bir yerleşim yanı başında soğukkuyuda kentsel dönüsüm konuşuluyor.Tam oraya hitap eden bir avm.
Downtown projesinde üniversite de olacaktı. Ekonomi bozulmasaydı üniversite de yapılırdı. Yapılacak üniversitesinin maketi Downtown'da sergileniyordu. Hatta üniversite için FİBA Holding'in üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi işbirliği yapılacaktı diye duymuştum.

Otel, kafe, restoran kısmından anlamam ama Downtown'da faaliyet gösterecek bir sinema şirketinin prestij açısından bir salonunda 70 mm IMAX film hizmeti vermesi gerekiyor. Türkiye'de yanlış bilmiyorsam bu şekilde orijinal IMAX deneyimi yaşatan salon yok, hepsi dijital projektörlerle hizmet veriyor.

Ayrıca Türkiye'de eğitimin niteliğinin düşmesinden sonra çoğu küçük devlet üniversitesinin dahi kapanması gerekirken Bursa'da 2. vakıf üniversitesine cidden gerek var mı Salih?

Bu arada Downtown demişken 30 Ağustos'ta yapılan güzergah değişikliği ile birlikte Uludağ Üniversitesi - Hürriyet arası çalışan B46 hattı Hürriyet yönüne giderken Downtown önünden geçecek şekilde düzenlenmiş.

Bursa'nın bir üst seviyeye çıkması için şehirdeki üniversite sayısının ve kalitesinin artması şart emirhan. Bugün konyada gaziantep'te, mersin'de bursadan daha fazla üniversite var. Bursa'nın bu saydığım şehirlerden eksiği yok fazlası var. Erzurum bursanın onda biri erzurum ile bursanın üniversite sayısı aynı. Bursa'da bulunan üniversite sayısı saydığım illeri gözönüne alırsak bursa'da olması gereken üniversite sayısının düşük olduğu ortada. Bursa'da en azından bir tane Türkiye çapında kabul görmüş bir üniversiteye ve 5-6 tane de devlet-vakıf olmak üzere 6-7 tane üniversite olmalı.

Bursa'nın bir üst seviyeye çıkması için şehirdeki üniversite sayısının ve kalitesinin artması şart emirhan. Bugün konyada gaziantep'te, mersin'de bursadan daha fazla üniversite var. Bursa'nın bu saydığım şehirlerden eksiği yok fazlası var. Erzurum bursanın onda biri erzurum ile bursanın üniversite sayısı aynı. Bursa'da bulunan üniversite sayısı saydığım illeri gözönüne alırsak bursa'da olması gereken üniversite sayısının düşük olduğu ortada. Bursa'da en azından bir tane Türkiye çapında kabul görmüş bir üniversiteye ve 5-6 tane de devlet-vakıf olmak üzere 6-7 tane üniversite olmalı.
Çok üniversite olması ne kazandırıyor bende bunu anlamıyorum. Her yer üniversite oldu maşallah, eğitim kaliteside git gide düştü. Zamanında Türkiye sıralamasında ilk onda olan Uludağ Üniversitesi şuan kaçıncı sırada?

Çok üniversite olması ne kazandırıyor bende bunu anlamıyorum. Her yer üniversite oldu maşallah, eğitim kaliteside git gide düştü. Zamanında Türkiye sıralamasında ilk onda olan Uludağ Üniversitesi şuan kaçıncı sırada?
Bir şehrin gelişimine katkı veren en önemli öğelerden biri de üniversitelerdir. Ankara'yı Ankara yapan ODTÜ ve Bilkent gibi üniversitelerdir. ODTÜ ve Bilkent Ankara'da olmasa Ankara'nın değeri yarı yarıya düşer.

Bir şehrin gelişimine katkı veren en önemli öğelerden biri de üniversitelerdir. Ankara'yı Ankara yapan ODTÜ ve Bilkent gibi üniversitelerdir. ODTÜ ve Bilkent Ankara'da olmasa Ankara'nın değeri yarı yarıya düşer.
O zaman diğer üniversiteler ne iş yapıyor Ankara'da

O zaman diğer üniversiteler ne iş yapıyor Ankara'da
Bilmiyorum gidip gördünüz mü ODTÜ'yü, Bilkent'i diğer üniversitelerle ODTÜ ve Bilkent arasında dağlar kadar fark var. Ankara'daki diğer üniversiteleri toplasan ODTÜ ve Bilkent'in yarısı etmez.

Bilmiyorum gidip gördünüz mü ODTÜ'yü, Bilkent'i diğer üniversitelerle ODTÜ ve Bilkent arasında dağlar kadar fark var. Ankara'daki diğer üniversiteleri toplasan ODTÜ ve Bilkent'in yarısı etmez.
İşte bizde burada bundan bahsediyoruz. Çok üniversite açmak önemli değil diyoruz. Son 10 yılda açılan bir çok üniversite çöp desek yeridir.

İşte bizde burada bundan bahsediyoruz. Çok üniversite açmak önemli değil diyoruz. Son 10 yılda açılan bir çok üniversite çöp desek yeridir.
Kalite açısından söylüyorsan aynen katılıyorum. Diğer üniversitelerde Ankara'ya canlılık katıyor. Onların da öğrencisi var, profesörü, doçenti var. Bunlar bir şehir için canlılık.

Üniversitelerin açılış yıllarına baktığımda 2006'dan itibaren bir üniversite açma çılgınlığı olmuş. Aynı süre ve hızda bu açılan tüm üniversitelerdeki tüm fakültelerde ilgili eğitimleri verebilecek nitelikli akademisyenler de takdir edersiniz ki yetişmiyor.

Üniversitelerin açılış yıllarına baktığımda 2006'dan itibaren bir üniversite açma çılgınlığı olmuş. Aynı süre ve hızda bu açılan tüm üniversitelerdeki tüm fakültelerde ilgili eğitimleri verebilecek nitelikli akademisyenler de takdir edersiniz ki yetişmiyor.
Bununla birlikte profesör artışı da oldu. Sonra gel kalite bekle. Bunu da birilerine açıklamaya çalışıyoruz işte

Bununla birlikte profesör artışı da oldu. Sonra gel kalite bekle. Bunu da birilerine açıklamaya çalışıyoruz işte
Vallahi öyle diyorsun da bu adamlar şehrin ekonomisine canlılık katıyor. Fabrikada her gün işten atılma korkusuyla asgari ücrete çalışan kişiler değil.

Vallahi öyle diyorsun da bu adamlar şehrin ekonomisine canlılık katıyor. Fabrikada her gün işten atılma korkusuyla asgari ücrete çalışan kişiler değil.

Üniversitelerin bir ticaret yuvası olmasını kabul ediyorsun yani? Ekonomi canlansın diye üniversite açıp oradaki niteliksiz akademisyenler, üniversite yönetimi, dolaylı yoldan bu nedenle para kazanacak kafe, kırtasiye, yurt, evini kiraya veren ev sahibi vb. için binlerce genci neden bu üniversitelerde oyalayalım.

Senin bahsettiğin yapay bir canlılık. Onca üniversite yerine fabrika olsa daha faydalı.

Üniversitelerin bir ticaret yuvası olmasını kabul ediyorsun yani? Ekonomi canlansın diye üniversite açıp oradaki niteliksiz akademisyenler, üniversite yönetimi, dolaylı yoldan bu nedenle para kazanacak kafe, kırtasiye, yurt, evini kiraya veren ev sahibi vb. için binlerce genci neden bu üniversitelerde oyalayalım.

Senin bahsettiğin yapay bir canlılık. Onca üniversite yerine fabrika olsa daha faydalı.
Hiç olmayan üniversitedense ticaret yuvası olan üniversiteyi tercih ederim. En azından ellerinde kitap var. Kitap okumaktan zarar gelmez.

Hiç olmayan üniversitedense ticaret yuvası olan üniversiteyi tercih ederim. En azından ellerinde kitap var. Kitap okumaktan zarar gelmez.
Salih Bey bir atasözümüz vardır, nerde çokluk orda...
Şuanda çoğu anadolu şehrinde Üniversite öğrencileri, Memurlar, Askerler yolunmalık tavuk olarak görülüyor. Konu Erzuruma gelmişken oradan örnek veriyim. Erzurumda Askeriye vardı bunu Erzincana kaydırdılar esnafın yolacak tavuğunun yarısını başka memlekete yolmaya yolladılar, ellerinde ne kaldı öğrenciler. Pandemi dönemi tavuklar olmadığı için zarar ettiler, tavukların erken gelmesi için 2021 yılında öğrencileri üniversiteye çağırdılar, herkes yurt ev vs. ile anlaştı. hop 1 ay sonra çoğu bölümde yüz yüze ders veren hoca kalmadı, hepsi onlineye geçti. Noldu tavuklar yolundu, tüyleri kalmadı naparsalar yapsın, orada fabrika olmadığı için herkes bir birini besleyecek şekilde çalışıyor. Bu çoğu anadolu şehrinde de benzerdir. Sen Erzuruma 3. üniversite yerine 3 fabrika koy şehir zaten kendini çevirmeye başlar, sonrasında tavuk aramaz zaten.
Birde bence bir şehirde bir tane ana üniversite kuracaksın, bu üniversitenin yanındaki şehirlere Yüksek Okul kuracaksın. Erzurum örneğinden devam edelim. Erzurum ATATÜRK Üniversitesi merkez üniversite olsun, Bayburt'a ATATÜRK Üniversitesi Bayburt MYO kurduk, Ardahan'a ATATÜRK Üniversitesi Ardahan MYO kurduk vs. Merkezde TIP, Mühendislik, Hukuk gibi yüksek ihsaslı kaliteli bölümleri koyacaksın, diğer illerde MYO'lara da Besyo, Ebelik, Aşçılık gibi normal bir yerde eğitim alınabilecek bölümleri açacaksın, böylece hem küçük şehirlerde de üniversite olacak ama kalitesi de düşmeyecek. Çünkü Ardahan, Bayburt Üniversitesinde TIP, Mühendislik gibi bölümler olmayacak kalitesiz eğitim olmayacak.
Benim şahsi fikrim budur.

Erzurum'da fabrika yok yapılmıyor. Erzurum'da Atatürk üniversitesi olmasaydı daha mı iyi olurdu.

• Beğen
Tepkiler: ali
Erzurum'da fabrika yok yapılmıyor. Erzurum'da Atatürk üniversitesi olmasaydı daha mı iyi olurdu.
Devlet Baba gelecek diyecek ki ben buraya şu şu şu fabrikalarını kuruyorum, buraya da tren raylarını döşüyorum, tren için de bedavadan biraz fazla ücret isteyeceğim diyecek (trenin zararı getiriden az olacağı için tölare edilecek, Çin uyguluyor) oldu bitti maşallah. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK döneminde bu yapıldı Karadeniz dağlarında da fabrika vardı köy Yozgat'ta da vardı Güneydoğu'da da vardı. O fabrikaların çoğu şuanda satılmış olduğundan belki bilmezsiniz.
İşin özü gerekli yerlerde Devlet gelip ben (Gerçek) Üniversite kuracak, gereli yerlere de FABRİKALAR kuracak. Fabrika kurulMAYACAK yerlere de izin vermeyecek Vatan toprağının her tarafına eşit olacak. Ülkede Devlet Baba'dan büyük kimse yoktur. Herkes gelip geçici ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşacaktır ve buna göre hizmetler de yapacaktır.

Bence Erzurum gibi bir şehirde üniversite olması şart. Erzurum Doğu'nun Ankarası. Bence devlet Erzurum'da Atatürk üniversitesini kurmakla çok doğru yapmış.

• Beğen
Tepkiler: ali
Bence Erzurum gibi bir şehirde üniversite olması şart. Erzurum Doğu'nun Ankarası. Bence devlet Erzurum'da Atatürk üniversitesini kurmakla çok doğru yapmış.
Erzurum bu konuda örnek, buna Sivas, Van, Elazığ, Eskişehir, Trabzon gibi şehirler de eklenebilir.

Geri