Bursa Ekokent-Nilüfer Batı Gelişim Bölgesi

gerçekten bilgi sahibi yok mu şurayla ilgili
Belediyenin içinden biri olmalıki neden meclise gelmediyle ilgili bilgi versin nilüfer beleldiye başkanı her seferinde onaylandı mecliste kabul edilecek diyor ama büyükşehirde gündeme gelmiyor maalesef.

Bu günki meclis toplantısı tartışmadan başka olan birşey yoktu malesef
Projeler beklerken boş işlerle uğraşmak işleri koltuklarda zaman geçirip hizmet yapmamak daha kolaylarına geliyor bursa boğazına kadar soruna batmış çözüm bulmak yerine kavga gürültü senelerdir böyleydi yine değişen bişey yok bursalı bunları haketmiyor.

Bu yerlerden hiç birşey olmayacak galiba yada belediye deki büyük başlar halk satsın ucuza güzel rant yapalım biz alalım peşindeler bekletilmesine bu kadar bir anlam veremiyorum artık

Dubai projesinden eko kent te döndü kayapa balkan gelişti (irfaniye bile gelişti ) yanlış anlaşılmasın lütfen kaç senedir burası neden olmuyor b nde maksat amaç farklı artık

O zaman herkes onlara inat satmasın beklersin arsasını ...

Rantcilardansa normal vatandaş kazansin
Çok doğru bunca yıl beklenmiş ana yol dahi yapılıyor nasreddin hoca bulvarı ve naim süleymanoğlu bulvarı,barbaros bulvarı vasıtasıyla birleşiyor imara açılmaması diye bişey söz konusu değil bence sabır lazım.

Ben niye bekletiyorlar ona bir cevabim yok. Rant varsa heryerde var Niluferde. Niye burasi? En cok rant getirecek yer burasi degil ki de 10 seneden fazladir bu durumda.

Var bir çıkar ama nedir bilmiyorum bu kadar yokuşa sürülmesi ya çok değerli yada bir kıymeti yok gibi

Bursa'da bir projenin başlaması bile ne kadar uzun sürüyor. Hastane yapacaklar, oraya mı yapalım buraya mı yapalım nereye yapalım derken yer seçimi bile 10 yıl sürüyor. Katı atık tesisi yapacaklar Kayapa'ya mı yapalım, yok orası olmaz şurası olsun. Tam karar verilir halk istemez. Şurayı imara açalım mı açmayalım mı, yok bu ay açıyoruz yok sonraki yıl açıyoruz derken yıllar geçer.

Yerine 10 yıl sonra karar verildikten sonra yapımı da iyi ihtimalle 10 yıl sürüyor, toplam 20 yıl. Şaka mı ya , böyle bir şey olabilir mi ya.

Bursa'da bir projenin başlaması bile ne kadar uzun sürüyor. Hastane yapacaklar, oraya mı yapalım buraya mı yapalım nereye yapalım derken yer seçimi bile 10 yıl sürüyor. Katı atık tesisi yapacaklar Kayapa'ya mı yapalım, yok orası olmaz şurası olsun. Tam karar verilir halk istemez. Şurayı imara açalım mı açmayalım mı, yok bu ay açıyoruz yok sonraki yıl açıyoruz derken yıllar geçer.

Yerine 10 yıl sonra karar verildikten sonra yapımı da iyi ihtimalle 10 yıl sürüyor, toplam 20 yıl. Şaka mı ya , böyle bir şey olabilir mi ya.
Yönetilemeyen toplumlarda olur.

Her şeye istemezük diyenler oldukça bu şehir gittikçe geriye gidiyor ve gitmeye devam edecek. Yanlış anlaşılmasın amacım siyaset değil ama geçen Nilüfer Belediye Başkanının açıklamalarına bakıyorum, Nilüfer’de yeni sanayi yatırımı istemiyoruz, yeni inşaatlar vs istemiyoruz, Nilüfer’i turizm ile öne çıkaracağız tarzında konuşuyor. Gerçekten Nilüfer’e turizm konusunda yatırım yapılsa, turizm geliştirilse anlayışla karşılayacağım. Ama turizm konusunda bir gelişme olmadığı gibi, sanayiye de, inşaata da karşısın. Nasıl olacak bu iş? Nilüfer Belediye Başkanını örnek verdim ama Bursa’da çok ciddi bir kitle var her şeye karşı çıkan, muhalefet olan. Özellikle belli bir yaşın üzerinde, eski Bursa’yı bilenlerin bir kısmının aklı hala orada kalmış, Bursa’yı ufak, sakin bir şehir olarak hayal ediyorlar. Biraz realist olmak lazım, Bursa’nın tekrar o hale dönmeyeceği açık. Keşke 10-15 katlı binaya bile yüksek diye karşı çıkan bu zihniyeti, o yüksek binalar kadar şehrin gecekondu, varoş kesimleri de rahatsız etse. Üzücü ama gerçek, şehir gerçekten senelerdir yerinde sayıyor.

Nilüfer Belediye Başkanının açıklamalarına bakıyorum, Nilüfer’de yeni sanayi yatırımı istemiyoruz, yeni inşaatlar vs istemiyoruz, Nilüfer’i turizm ile öne çıkaracağız tarzında konuşuyor.
Nilüfer'de ne turizmi olacak? Sağlık mı, tarih mi, eğlence mi? Ellerinde mesela Gölyazı gibi bir yer var pazarlamasını yapamıyorlar ama turizm kenti yapacağız diyorlar, komikler...

Her şeye istemezük diyenler oldukça bu şehir gittikçe geriye gidiyor ve gitmeye devam edecek. Yanlış anlaşılmasın amacım siyaset değil ama geçen Nilüfer Belediye Başkanının açıklamalarına bakıyorum, Nilüfer’de yeni sanayi yatırımı istemiyoruz, yeni inşaatlar vs istemiyoruz, Nilüfer’i turizm ile öne çıkaracağız tarzında konuşuyor. Gerçekten Nilüfer’e turizm konusunda yatırım yapılsa, turizm geliştirilse anlayışla karşılayacağım. Ama turizm konusunda bir gelişme olmadığı gibi, sanayiye de, inşaata da karşısın. Nasıl olacak bu iş? Nilüfer Belediye Başkanını örnek verdim ama Bursa’da çok ciddi bir kitle var her şeye karşı çıkan, muhalefet olan. Özellikle belli bir yaşın üzerinde, eski Bursa’yı bilenlerin bir kısmının aklı hala orada kalmış, Bursa’yı ufak, sakin bir şehir olarak hayal ediyorlar. Biraz realist olmak lazım, Bursa’nın tekrar o hale dönmeyeceği açık. Keşke 10-15 katlı binaya bile yüksek diye karşı çıkan bu zihniyeti, o yüksek binalar kadar şehrin gecekondu, varoş kesimleri de rahatsız etse. Üzücü ama gerçek, şehir gerçekten senelerdir yerinde sayıyor.
İstemiyoruz diye bir olay yok bursanın ticareti nilüferde dönüyor bunu değiştiremezsin sanayi zaten olacak yeni yere şimdilik gerekte yok teknosab yıllarca yeterli olur yerleşim açısından ise tam tersi en çok bina yine nilüfere yapılıyor yapılacak bununda önüne geçemezsin her yeni gelen yönetici şirin görünmek istediği için bunları söyler bunun partilerle bir alakası yok herkes koltuk derdinde

https://www.ekonomim.com/amp/sehirl...-tarim-ve-turizmi-tehdit-ediyor-haberi-900111

Konuya ilişkin bir haber kaynağı

Gölyazı deyip duruyorlar. Evet çok potansiyelli bir yer, özellikle kuş bakışı çok güzel gözüküyor ama gidince bakımsız, moloz yığınlarının olduğu, yapılaşma ile ilgili hiçbir standartın olmadığı bir yer ile karşılaşıyorsunuz.
Konuşanları çok dikkate almayın bence. Çok kaotik bir yönetim olayı var Bursa'da. Olaylar, Şehri yönetme şekli, Belli bir plan ve proje, bir sistem üzerinden değil de, daha çok bir rant üzerinden gidiyor gibi. Oysa Bursa, MÜKEMMEL bir şehir. Doğasıyla, Tarihiyle, Tarımıyla, Ekonomisiyle, Doğal kaynaklarıyla, Konumuyla, İnsanlarıyla, Kendine has, kendine özgü, çok değerli bir şehir. Böyle bir şehri bu kadar kötü yönetmek, Çok af edersiniz ama, Geri zekalılıktan öte bir şey.

Son düzenleme:
Geri