Bursa - Emek - Mudanya Hızlı Otobüs Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mudanya için planlanan Hızlı Otobüs taşımacılığına yönelik hatlar oluşturuldu. Bu hatlara karşılık 1/M ve 1/SY hatları kapatılacak. Yeni hatlar, BUDO önündeki iyileştirmeler tamamlandıktan sonra yani Mudanya Aktarma Merkezi oluşturulduktan sonra faaliyete geçecek Hatlar ise şöyle:

M/1 = Emek İstasyonu - Mudanya Aktarma Merkezi
4/M = Mudanya Aktarma Merkezi - Arnavutköy (Ring)
5/M = Mudanya Aktarma Merkezi - Şükrüçavuş Mah. (Ring)
6/M = Mudanya Aktarma Merkezi - Yeni Mahalle (Ring)

@Emirhan Sevdalı nın paylaşımıyla Metrobüsün temeli olan m/1 hızlı otobüs hattı başlıyor.8 adet körüklü 18 m otobüsle mudanyaya ulaşım sorun olmaktan çıkacak.

Bence de metrobüsten çok daha iyi bir proje oldu. Yol daraltılmayacağı için araç trafiği de etkilenmeyecek. Sonuçta Mudanya'nın toplu taşıma talebi sürekli bayramlardaki gibi yoğun değil. Yalnızca bayramlar ve yaz aylarının pazar günleri için oluşan yoğunluğa da metrobüs gerekli değildi. İstanbul Metrobüs hattı gibi sürekli yüksek talep olan bir bölge değil.

Ayrıca bir eklemeyi de yapayım. 4/M 9 metrelik araçlarla, 5/M ve 6/M minibüslerle işletilecek.

Çok yüksek ihtimalle bu hatta son alınan körüklü BMC'lerin sabitleneceğini düşünüyoruz. Özellikle bir araç alınmayabilir.
Ben en az 4-6 adet takviye geleceğini düşünüyorum 1-m deki 12 metrelik otobüsler boşa çıkacak olsalar bile 18 m lerin zaten yetmeyen sayısı bi kaç arıza karşısında sorun yaratabilir.Bmc ye belkide siparişler çoktan geçilmiştir.

Ben en az 4-6 adet takviye geleceğini düşünüyorum 1-m deki 12 metrelik otobüsler boşa çıkacak olsalar bile 18 m lerin zaten yetmeyen sayısı bi kaç arıza karşısında sorun yaratabilir.Bmc ye belkide siparişler çoktan geçilmiştir.

Özellikle araç alımından kastım 1M, affedersin M1 hattı için özel bir marka model olmayacağı yönündeydi. Takviye araç şart oğlu şart zaten...

Özellikle araç alımından kastım 1M, affedersin M1 hattı için özel bir marka model olmayacağı yönündeydi. Takviye araç şart oğlu şart zaten...
Bmc 18 m lerden başka bir model alacaklarını sanmıyorum.Bu araçlar tam bu hatta uygun dümdüz yol sorunsuz gidip gelirler tabi fiyatlarıda rakiplere göre uygun.

Bmc 18 m lerden başka bir model alacaklarını sanmıyorum.Bu araçlar tam bu hatta uygun dümdüz yol sorunsuz gidip gelirler tabi fiyatlarıda rakiplere göre uygun.

Araç ve hatlardan ziyade ben bu Mudanya Aktarma Merkezi nasıl yapılacak onu merak ediyorum. Dün arkadaşlarla Mudanya'daydık ta hiç aktarma merkezini öngöremiyorum ya...

Belediye hala gecekondu misali limanda diretmeye devam ettikçe o meydan hep keşmekeş olacak. Orada güzel bir aktarma için liman yanında bulunan otoparktan vazgeçilmesi gerekiyor. Yapılır mı? Yapılabilir. Çünkü en kolay iş.

Otobüs konusunda ihalesiz 3-4 takviye amaçlı körüklü alınabilir diye düşünüyorum. Şehir içinde ki diğer körüklü hatları buraya çekerler, körüklü otobüs çalışan hatlarda da özele devir yapılabilir.

Hatta istenilen yolcu sayısı yakalanırsa bu hat bile özele devredilip çift katlı otobüsler çalışabilir

Geri