İstanbul kollanılıyor diyelimEn az İstanbul kadar deprem riski altında bulunan Bursa’ya, halen İstanbul’a tanınan o hakkın verilmiyor olması üzücü.
Bursa merkezde devlet arazisi üzerinde kaçak yapılaşma var mı?devlet arazisi üzerine kaçak mı yapıldı
Hala beklesin herkes millet tabutlarda yaşıyor sorunun ne kadar büyük olduğunu şu açıklamadan anlamak gerekiyor inşallah evlerinde oturanlarda artık razı gelirlerolay.com.tr
Ayrıca çöküntü bölgeleri depremde en çok etkilenecek yerler en acilinde buralar dönüşüme girmeliSoğanlı yeni konutları bu bölgeye ve Osmangazi ilçesine bir güzellik katmıştı. Maalesef devamı gelmedi. Soğanlı, Alemdar ve Sırameşeler mahalleleri dönüşümde öncelikli olmalı. Çünkü, bu bölge şehrin vitrini.
Projeleri var aslında ama yapacak irade yok şehirdeSoğanlı yeni konutları bu bölgeye ve Osmangazi ilçesine bir güzellik katmıştı. Maalesef devamı gelmedi. Soğanlı, Alemdar ve Sırameşeler mahalleleri dönüşümde öncelikli olmalı. Çünkü, bu bölge şehrin vitrini.
Zaten büyükşehir belediyelerinin en öncelikli işi ulaşım projeleri ve kentsel dönüşüm diğer tüm projeler sonra yapılabilir mahalle mahalle yıkıp yolunu kaldırımını yapıp bu işi en acil şekilde bitirmeliler ama kimse oralı değil maalesef kaç tane deprem yaşadık hala bir çok şehirde tabutlarda oturuyor insanlar.Devletin büyükşehir belediyelerine deprem konutu desteğu verip yerel olarak dönüşüme katkı sağlaması lazım belediyelerin önünü açması lazımAslında kentsel dönüşüm belediye için en görünür ve puan toplayacak hizmet bence ( büyükşehir belediyesi ölçeğinde bakarsak raylı sistemi de eklemeliyiz). Soğanlı örneğinden gidersek, yeni konutlar (kentsel dönüşüm dememek lazım bence bunlara ) ile hemen üstündeki şehircilik açısından berbat durumdaki yapılaşmayı kıyaslayan herkes bu yeni konutları yapanları- yapılmasına vesile olanları takdir ediyordur. Bu güzel konutlar örnek olması ve imrendirmesi açısından önem teşkil ediyor. Ama bu konutlar genelde boş alanlara yapıldı , maalesef zor olan yıkıp yeniden yapmak her zaman ve şehir olarak hep burada zorlanıyoruz.
Zemini sağlam olan Kükürtlü, Altıparmak,Yıldırım, Siteler gibi yerler beni şaşırttı açıkçasıHala biz kayanın üzerindeyiz falan filan diyerek kentsel dönüşümle ilgili karşı çıkan ev sahiplerine duyrulur.
Ekli dosyayı görüntüle 48759
Hala biz kayanın üzerindeyiz falan filan diyerek kentsel dönüşümle ilgili karşı çıkan ev sahiplerine duyrulur.
Ekli dosyayı görüntüle 48759
@Emirhan Sevdalı ordaki binaların %80 i 35-40 yaşında bir depremde tuzla buz olacak ben anlatamıyorum yıldırım bölgesi %80 riskli maalesef kaya maya diye bisey yok binalar problemBu analizin dürüstlüğüne inanabilir miyiz yoksa hükümetle / siyasal iktidarla ilişkili inşaat şirketlerine gelir getirecek işlerin önünü açmak için yapılmış ısmarlama bir tablo mu?
İşi bu açıdan da düşünmek lazım.
Kaçak Yapılanan emek,yenibağlar küçükbalıklı gibi yerler yıkılmıyor ama manzarası güzel olan bölgeler yıkılıyor anlamadım@Emirhan Sevdalı ordaki binaların %80 i 35-40 yaşında bir depremde tuzla buz olacak ben anlatamıyorum yıldırım bölgesi %80 riskli maalesef kaya maya diye bisey yok binalar problem
Ne alakası varki emekte problemli manzara dersen ölürsün deprem geldiğinde sağlam bina öncelikli ne zaman düşüneceğiz biz millet olarakKaçak Yapılanan emek,yenibağlar küçükbalıklı gibi yerler yıkılmıyor ama manzarası güzel olan bölgeler yıkılıyor anlamadım
Kaçak Yapılanan emek,yenibağlar küçükbalıklı gibi yerler yıkılmıyor ama manzarası güzel olan bölgeler yıkılıyor anlamadım
Unutsanda unutmasanda mudanya,yıldırım,gemlik çökecek nilüferin dönüsüme uğramamış binaları çökecek merkez zaten çökecek bunu kabullenmek lazımBir de kentsel dönüşüm olması gerektiği söylenen Mudanya'nın belediye başkanının inşaat şirketi olduğunu da unutmayalım![]()
akpınardaki evler güzel oldu mesela ama evlere tarihi doku verilse daha iyi olur veya ağaçlandırma çalışması yapmak gerekir çünkü rant için dikerler oraya 20 kat binaNe alakası varki emekte problemli manzara dersen ölürsün deprem geldiğinde sağlam bina öncelikli ne zaman düşüneceğiz biz millet olarak
ertuğrulkent özlüce de bundan nasiplenmez inş yoksa kötü olur fsm ve ihsaniye çok belli eski olduğu hala kiremit çatılar var nerenin eski nerenin yeni olduğu belli bakıldığında ata bulvarının sağ tarafı acemlere kadar eski ve çok katlı, hürriyette eski ama en fazla 3-4 kat çok değil yunuselidede umarım bir sıkıntı çıkmazUnutsanda unutmasanda mudanya,yıldırım,gemlik çökecek nilüferin dönüsüme uğramamış binaları çökecek merkez zaten çökecek bunu kabullenmek lazım
Şunu bir anlatamadım depremin yüksek katla bir ilişkisi yokki 3 katlı bina zemin yumuşaksa yüksek katlıya göre daha çok etkileniyor depremin cinsine göre burda binanın yapısı önemli yüksekliği değil dayanıklılık ve depreme verdiği tepki bursada şuan bir çok bina tepkisiz öylece bekliyor.ertuğrulkent özlüce de bundan nasiplenmez inş yoksa kötü olur fsm ve ihsaniye çok belli eski olduğu hala kiremit çatılar var nerenin eski nerenin yeni olduğu belli bakıldığında ata bulvarının sağ tarafı acemlere kadar eski ve çok katlı, hürriyette eski ama en fazla 3-4 kat çok değil yunuselidede umarım bir sıkıntı çıkmaz