Bursa Mudanya Yolu Geçit-Bademli Kavşağı Köprü ve Şerit Genişletme Yapımı 🚧

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İlk resimde ortadaki kısma raylı sistem veya metrobüs hattı yapılmadıkça araç trafiği azalmiyacaktir:((

İlk resimde ortadaki kısma raylı sistem veya metrobüs hattı yapılmadıkça araç trafiği azalmiyacaktir:((
Ordan yol geçecek mudanyaya raylı sistem yapılmaz öyle bir yoğunluk yok körüklü otobüsler konup devam edilmesi yeterli bursaray tarzi bir sistemin yapılabilmesi ve zarar etmemesi için mudanya-bademli arasının komple şehirleşmis olması lazım oda imkansız bir olay.

Ordan yol geçecek mudanyaya raylı sistem yapılmaz öyle bir yoğunluk yok körüklü otobüsler konup devam edilmesi yeterli bursaray tarzi bir sistemin yapılabilmesi ve zarar etmemesi için mudanya-bademli arasının komple şehirleşmis olması lazım oda imkansız bir olay.
Akşam saatlerinde Mudanya yolu kilit oluyor özellikle Geçit kısmı.
Çalışma bitince azalır ama bu talebin az olduğunu göstermez.
Keşke Mudanya'ya demiryolu gitseydi şuanda bunu düşünmezdik ama otobüslerle işletim iyi gibi belki kooperatife devredilir Güzel Gemlik koop gibi sağlıklı işletim yapılırsa daha iyi olur şuanda metrobüs gereksiz

D200'ün trafiği Karaman'dan sonra D200'e bağlanan D575'i de kilitliyor maalesef onun tek çözümü ikinci ana arter. Biz söylüyoruz ama yetkililer nerede...
Ben yıllardır yazıyorum ama herkes 3 maymunu oynuyor en azından rte bulvarı-atabulvarı bağlantısına başlasalar buda baya bir rahatlama sağlayacak.

En keyifli yol aşılamıyor: Bu çalışma yazdan önce olamaz mıydı?

En keyifli yoldu… Mudanya’ya gidişte, Tepederbent’i geçtikten sonra inişteki deniz manzarası doyumsuzdu. Fakat, Mudanya Yolu artık aşılamaz oldu.

Durum şu:
Bursa yönünde, Çağrışan karşısında istinat duvarı yenileme çalışması için 1 şerit kapatılıyor. Bademli Kavşağı’ndaki yol çalışmasında trafik sıkışıyor. 3 şeritli trafiği 2 şeride düşüren Geçit Köprüsü yerine Büyükşehir’in yaptığı yeni köprü bittiğinde sorun çözülecek. Fakat, onu geçenler Karayolları’nın hızlı tren istasyonu bağlantı yolu şerit daraltmasına takılıyor. Geçit’te de metro duvarı bakımı var.

Mudanya’ya gidişte…
Geçit’te ağırlaşan trafik, altyapı deplaseleriyle yürümüyor. Tren viyadüğü altı ve köprüde yol 2 şerit. Bademli Kavşağı’nda ise iş makineleri için şerit azaltması var.

Her iki yönde radar denetimlerinde polis kontrolü için de yol kesiliyor.

Yıllar önce olması gereken çalışmalar elbette gerekli, ama keşke yaz öncesi bitseydi de sürücüler müteahhit insafına kalmasaydı.

Kaynak: Olay Gazetesi / Ahmet Emin Yılmaz

3-yazi-icin-mudanya-yolu-en-keyifli-yol-olmaktan-cikti-iki-yonde-de-asilamiyor40319witjto-540...webp

3 gidiş 3 geliş bir yol nasıl yetmiyor? Genişletme sonrası kaç şerit olacak toplam? Bilmediğimden soruyorum. O refüj farklı bir şekilde değerlendirilemez miydi?
@longstoryshort Yoldaki eski köprü 2 geliş 2 gidişti ve genişletilemiyordu tarihi eser olduğu için geliştirilen projeyle eski köprüyü komple mudanyaya gidiş şekline çevirip yanına 4 şeritl, yeni köprüyü yaparak onuda şehir merkezi tarafına 4 şerit şekline getirdiler artan trafik ve araba sayısı düşünüldüğünde çok yerinde bir proje yapıldı büyükşehir belediyesini tebrik ediyorum.

3 gidiş 3 geliş bir yol nasıl yetmiyor? Genişletme sonrası kaç şerit olacak toplam? Bilmediğimden soruyorum. O refüj farklı bir şekilde değerlendirilemez miydi?
inanmazsın ama yetmiyor.
İleride yol 2gidiş 2geliş e daraldığı için trafik oluyor ayrıca kavşak da yapılıyor onun için ayrı genişletme var ama neden 4+4 yapıyorlar bilmiyorum

Teşekkürler açıklamalarınız için.

Genişletme sonucunda umarım uzun yıllar sıkışıklık yaşanmaz. Şehir bu yönde genişlediğinden ileriye dönük 4+4 olmasını anlayabiliyorum. Nedir bu Bursa’nın ana arterlerden çektiği 😃 Artan talep doğrultusunda eski günlerine dönmez ve şerit eklemenin trafiği çözdüğü nadir anlardan biri olur umarım

Teşekkürler açıklamalarınız için.

Genişletme sonucunda umarım uzun yıllar sıkışıklık yaşanmaz. Şehir bu yönde genişlediğinden ileriye dönük 4+4 olmasını anlayabiliyorum. Nedir bu Bursa’nın ana arterlerden çektiği 😃 Artan talep doğrultusunda eski günlerine dönmez ve şerit eklemenin trafiği çözdüğü nadir anlardan biri olur umarım
Kalıcı çözüm dediğimiz çözümlerden biri oldu.Şimdi sırada mudanyadaki trafiği azaltacak mudanya çevre yolu yapımı var.

Geri