Ben tam tersi toplamda 40 ila 50 bin artış bekliyorum.1 hafta sonra nüfus verileri yayınlanacak. Ülke genelinde doğum oranları çok çok hızlı düştü. Bunun yanında Bursa’daki durgunluğu da göz önüne alınca Bursa nüfusunun 2025’te çok kısıtlı artacağını düşünüyorum. 2024’te 3.238.618 olan nüfus, 2025’te 3.250.000’i belki bir parça geçer. Nüfus artışının 15 bini geçeceğini sanmıyorum. Bir taraftan iyi bir taraftan bu kadar sert düşüş ülke geleceği açısından büyük problem.
Efe az kaldı açıklanmasına, bir hafta sonra netlik kazanacak. Ama ben senelik 40-50 bin artışların artık pek mümkün olacağını sanmıyorum.Ben tam tersi toplamda 40 ila 50 bin artış bekliyorum.
Normalde 6 Şubat’ta açıklanacaktı ama TÜİK 9 Şubat’a ertelemiş. Pazartesi açıklanacak yani.Geçen sene 6 Şubat'ta açıklanmıştı.Bu sene hangi tarihte açıklanacak belli mi acaba?
3.3 milyon bekliyorum ben biraz daha sayıyı arttırayımNormalde 6 Şubat’ta açıklanacaktı ama TÜİK 9 Şubat’a ertelemiş. Pazartesi açıklanacak yani.
O kadar imkansız Efe. Bence son yılların en az artışı olacak. 15 bin civarı artar. Bundan sonra da öyle çok yüksek artışlar olmaz.3.3 milyon bekliyorum ben biraz daha sayıyı arttırayım
Bide düşüyormuş nüfus![]()
Görücez bakalım bursa bu belli olmazO kadar imkansız Efe. Bence son yılların en az artışı olacak. 15 bin civarı artar. Bundan sonra da öyle çok yüksek artışlar olmaz.
Nilüfer 20bin kişi artışla 1.ilçe olur diğerleri aralarında yarışır.İlçeler bazında belki artışlar olabilir genel anlamda. İl genelinde de çok fazla artış olma ihtimali %70.
İnegöl'de büyük ihtimal 2 veya 3. Olacaktır.Nilüfer 20bin kişi artışla 1.ilçe olur diğerleri aralarında yarışır.
Sanayiyi Anadolu'ya kaydırma projesi konuşuldu, bu yapılırsa şehir boşalmaya başlarDoğum oranının düşüşü, ölüm oranına kıyasla doğum oranının düşük kalması ve artan göçle birlikte demografik yapı çok ciddi etkileniyor. Göçü tamamen durduramayız ancak azaltılması ve tersine göçlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor
Zaten Bursa'daki artışı artık Nilüfer sırtlamış durumda.Diğer ilçelerin tamamı doyuma ulaşmış gözüküyor.Osmangazi'de dahil ya çok küçük artışlar ya da azalışlar söz konusu.Osmangazi ve Yıldırım'ın genişleyebileceği alan kalmadı ilçe sınırı olarak.Mudanya imara kapalı zeytinlikler hariç arazi anlamında son demlerini yaşıyor.Bursa'nın batıya yönelişi nedeniyle ileriki yıllarda Karacabey'in hareketlenme ihtimali var.Bir de hızlı tren devreye girdiğinde ve planlanan endüstri bölgesi faaliyete geçerse havalimanıyla beraber Yenişehir'de nüfus artışı ivme kazanabilir.Diğer bütün ilçeler uzun yıllar durağan bir döneme girecek gibi duruyor.Nilüfer 20bin kişi artışla 1.ilçe olur diğerleri aralarında yarışır.
Nilüferle karacabey zaman içinde birleşecekZaten Bursa'daki artışı artık Nilüfer sırtlamış durumda.Diğer ilçelerin tamamı doyuma ulaşmış gözüküyor.Osmangazi'de dahil ya çok küçük artışlar ya da azalışlar söz konusu.Osmangazi ve Yıldırım'ın genişleyebileceği alan kalmadı ilçe sınırı olarak.Mudanya imara kapalı zeytinlikler hariç arazi anlamında son demlerini yaşıyor.Bursa'nın batıya yönelişi nedeniyle ileriki yıllarda Karacabey'in hareketlenme ihtimali var.Bir de hızlı tren devreye girdiğinde ve planlanan endüstri bölgesi faaliyete geçerse havalimanıyla beraber Yenişehir'de nüfus artışı ivme kazanabilir.Diğer bütün ilçeler uzun yıllar durağan bir döneme girecek gibi duruyor.
Zaten Bursa'daki artışı artık Nilüfer sırtlamış durumda.