Bursa - Nilüfer Eski Carrefour Arazisi Rezidans & Avm Projesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Onu bende merak ediyorum. Paylaşılan görselde açık hava tarzında AVM vardı. Renderdan güzel görünmüyordu. Belki içinde dolaşıldığında güzel olabilir. AVM çok büyük ihtimalle paylaşılan görselle aynı olur. Asıl binalar önemli bence oraya asıl havayı verecek olan binalar. Binaların estetik ve yüksek katlı (35-40 kat) , cam kaplamalı olursa bölgede İstanbul Maslak, Levent ambiyansı oluşur. Çok da güzel olur.
Avm daha önemli bizler için binalardan ev alanlar orda yaşayacak bizlerde avm den yararlanacağız.

Buraya cidden bir AVM gerekli mi? Halihazırda bu alana çok yakın Sur Yapı Marka AVM var zaten ve o AVM de bir Parkur AVM, İzmir Yolu Özdilekpark ya da kapatılan Endülüspark gibi ölü bir mekan da değil üstelik.

Buraya cidden bir AVM gerekli mi? Halihazırda bu alana çok yakın Sur Yapı Marka AVM var zaten ve o AVM de bir Parkur AVM, İzmir Yolu Özdilekpark ya da kapatılan Endülüspark gibi ölü bir mekan da değil üstelik.
Eğer buraya yapılacak AVM'yi güzel konseptte yaparlarsa otursun Sur Yapı Marka AVM düşünsün. Parkur bir AVM değil, eğlence yeri

Eğer buraya yapılacak AVM'yi güzel konseptte yaparlarsa otursun Sur Yapı Marka AVM düşünsün. Parkur bir AVM değil, eğlence yeri
Benim düşündüğüm projee kulelerin altının ve şuanki otoparkın komple avm olmasıydı.Eski carrefouru bu şekilde 2 kat büyüklüğe çıkaracaktı altada 4 katlı kapalı otopark şuankinin 2 katından fazla arabayı otopark alırdı parklama sorunuda ortadan kalkardı keşke böyle olsa.

Proje ne zaman tanıtılacak, bir lansman yapacaklar mı belli değil. Bana nedense Katılımevim de bu işe girdiğine pişmanmış gibi geliyor. Carrefour Avm olarak kalsaydı daha mı iyiydi bilemiyorum.

Bu bölgeye Bursa'nın en büyük AVM'sini yapsan yine kaldırır. Çünkü bölge çok gelişiyor. Geleceği parlak bir bölge. İleride burulaş taşınacak bölgeden. Burulaşın arazisi de çok güzel ve çok değerli. Burulaşın arazisi satılarak metro inşaatı için gerekli para da bulunabilir. Burulaşın arazisinde de çok büyük inşaatlar yapılacak. İnşallah buraya Bursa'nın en büyük AVM'sini yaparlar. İnşallah kapanan Carrefour hipermarkette tekrar açılır bu AVM'de.

Bu bölgeye Bursa'nın en büyük AVM'sini yapsan yine kaldırır. Çünkü bölge çok gelişiyor. Geleceği parlak bir bölge. İnşallah buraya Bursa'nın en büyük AVM'sini yaparlar. İnşallah kapanan Carrefour hipermarkette tekrar açılır bu AVM'de.

Yeşil alan ile ilgili mesajlar yazsam da buraya bir şey inşa edilmesi kaçınılmaz. Aslında buraya Walmart gibi Türkiye'de olmayan bir hipermarket zinciri gelip şube açsa prestij açısından iyi olmaz mı?

Bu bölgeye Bursa'nın en büyük AVM'sini yapsan yine kaldırır. Çünkü bölge çok gelişiyor. Geleceği parlak bir bölge. İleride burulaş taşınacak bölgeden. Burulaşın arazisi de çok güzel ve çok değerli. Burulaşın arazisi satılarak metro inşaatı için gerekli para da bulunabilir. Burulaşın arazisinde de çok büyük inşaatlar yapılacak. İnşallah buraya Bursa'nın en büyük AVM'sini yaparlar. İnşallah kapanan Carrefour hipermarkette tekrar açılır bu AVM'de.
Carrefour hiper gelse tamamdır bu iş katılımev bence görüşür market bölümü için projeyi revize ederler belki:D

Proje ne zaman tanıtılacak, bir lansman yapacaklar mı belli değil. Bana nedense Katılımevim de bu işe girdiğine pişmanmış gibi geliyor. Carrefour Avm olarak kalsaydı daha mı iyiydi bilemiyorum.
Metehan Carrefour kafaya koymuştu bu AVM er yada geç satılacaktı. Katılımevimin AVM'yi satın alması doğru mu yanlış mı zaman gösterecek. Katılımevimin AVM'yi satın almasından ziyade Torunlar GYO'nun satın alması daha iyi olurdu. Carrefour AVM'de eskimişti zaten. Umarım güzel bir AVM yaparlar.

Son düzenleme:
Atış Yapı ile ilgili linkini paylaştığım köşe yazısı denk geldi.

https://www.bursasaati.com.tr/atis-yapinin-kurtulma-sansi-var-mi

Yazı içeriğinde Carrefour arazisi ile ilgili de bazı detaylar var. Bence buranın çok işi var. Projenin ne zaman tanıtılacağı belirsiz, ruhsat başvurusu yapıldı mı yapıldıysa ne durumda bilmiyorum. Ama bir şekilde proje ruhsatı alınsa da eminim bir sürü dava vs. açılacak. Böyle merkezi konumdaki koca arazi uzun süre enkaz görüntüsünde kalabilir gibi geliyor bana. İşin içine siyaset girer çözerse bilemem tabi.

150 bin metre2 neylerine yetmiyormuş alt tarafıda avm yap bitsin gitsin nedir bu aç gözlülük insanlarda senelerce para basacak zaten proje nilüfer belediyesi bu inşaatı durdurur eğer dedikleri gibiyse.

Hiç sanmıyorum metehan uzun süre atıl kalacağını işin içinde siyaset zaten var Katılımevim Tayyip Erdoğan'ın adamı. 2028 seçimlerinden önce bu projeyi bitireceklerdir. Yukarıda bahsettiğin yazıda katılımevim 3 emsal inşaat yapmayı hedefliyor denilmiş. Projede 3000 daire ve pek çok işyeri olacağı belirtilmiş. Siyasi güç arkalarında. Ankara'dan 3 emsalli inşaat iznini kolaylıkla alırlar. Böyle olursa bölgede 45-50 kat yüksekliğinde binalar yapılacak. Benim tek çekincem katılımevimin daha AVM, rezidans, otel. Ofis gibi büyük karma proje tecrübesi olmaması.

Hiç sanmıyorum metehan uzun süre atıl kalacağını işin içinde siyaset zaten var Katılımevim Tayyip Erdoğan'ın adamı. 2028 seçimlerinden önce bu projeyi bitireceklerdir. Yukarıda bahsettiğin yazıda katılımevim 3 emsal inşaat yapmayı hedefliyor denilmiş. Projede 3000 daire ve pek çok işyeri olacağı belirtilmiş. Siyasi güç arkalarında. Ankara'dan 3 emsalli inşaat iznini kolaylıkla alırlar. Böyle olursa bölgede 45-50 kat yüksekliğinde binalar yapılacak. Benim tek çekincem katılımevimin daha AVM, rezidans, otel. Ofis gibi büyük karma proje tecrübesi olmaması.
2030 da biterse büyük başarı olur hiç sanmıyorum 2028 falan çok zor

Anlaşılan burası için daha çok haber okuyup paylaşım yapacağız gibi duruyor. İnşaat başlasa bile burada firma ile belediye arasında da bir savaş olacağa benziyor
Belediye bizzat önlerini açıyor. Sapasağlam Carrefour binası için zaman kaybetmeden yıkım tebligatını nilüfer belediyesi gönderdi.

Bu alan yanlış hesaplamadıysam 100 bin metrekare civarında şuan otoparkın bulunduğu alanıda yıkıp şuanki halde kalacak şekilde eski avm bölgesine 4 yada 5 adet kule alt kısmada 100 bin metre kareyi kaplayacak şekilde avm yalpılsa bu iş tamam işte daha ne isteniyor anlamadım.

150 bin metre2 neylerine yetmiyormuş alt tarafıda avm yap bitsin gitsin nedir bu aç gözlülük insanlarda senelerce para basacak zaten proje nilüfer belediyesi bu inşaatı durdurur eğer dedikleri gibiyse.
Efe öyle diyorsun ama mesela Sur Yapı’nın Avm, konut, ofis vs hepsi birlikte toplam inşaat alanı 200 bin m2’nin üzerinde. Carrefour arazisi oranın 3 katı yaklaşık. Ortada bir çelişki var o zaman. Ya daha önce inşaat yapanlara göz yumuldu ya da şimdi Katılımevim’e sıkıntı çıkarılıyor. Neticede benim uzmanlık alanım değil, ben yanlış yorumluyorsam, bilen biri doğrusunu anlatabilir.

Efe öyle diyorsun ama mesela Sur Yapı’nın Avm, konut, ofis vs hepsi birlikte toplam inşaat alanı 200 bin m2’nin üzerinde. Carrefour arazisi oranın 3 katı yaklaşık. Ortada bir çelişki var o zaman. Ya daha önce inşaat yapanlara göz yumuldu ya da şimdi Katılımevim’e sıkıntı çıkarılıyor. Neticede benim uzmanlık alanım değil, ben yanlış yorumluyorsam, bilen biri doğrusunu anlatabilir.
İnşaat alanı derken avm kat sayısıyla beraberse o zaman bir problem var evt 200 bin de anlaşırlar bence proje revize edilecek gibi görünüyor.

Bu alan yanlış hesaplamadıysam 100 bin metrekare civarında şuan otoparkın bulunduğu alanıda yıkıp şuanki halde kalacak şekilde eski avm bölgesine 4 yada 5 adet kule alt kısmada 100 bin metre kareyi kaplayacak şekilde avm yalpılsa bu iş tamam işte daha ne isteniyor anlamadım.
Efe niye öyle diyorsun. Adamlar yapsın 3 emsalli binaları 4-5 tane 45-50 katlı binalarımız olsun. Bölgede güzel bir downtown bölgesi olsun.

Geri