Bursa - Nilüfer Eski Carrefour Arazisi Rezidans & Avm Projesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Belediyenin imar bölümüne baktım ve yine belediyenin imar bölümünde ki yapay zekanın bilgilendirme özeti şu şekilde:

Parsel, Nilüfer ilçesi 255 ada 7 parselde yer almakta olup parselin büyüklüğü 100.000 m²’dir. Gerekli imar düzenlemeleri tamamlandıktan sonra yapılaşmaya olanak sağlanabilir.

Parselin %73,18'i Ticaret - Konut Alanı kullanımında, %26,82'si Genel Otopark Alanı kullanımındadır. Genel Otopark Alanı konut yapılaşmasına uygun değildir.

Ticaret - Konut Alanı fonksiyonunda Ayrık Nizamlı yapı yapılabilir. Yapının maksimum inşaat alanı en fazla 91.473,26 m² olabilir. Ticaret - Konut Alanı fonksiyonunda kat sayısı, TAKS değeri bilgilerine erişilememektedir. Bu nedenle taban alanı değerini hesaplayamıyorum.

Belediyenin imar bölümüne baktım ve yine belediyenin imar bölümünde ki yapay zekanın bilgilendirme özeti şu şekilde:

Parsel, Nilüfer ilçesi 255 ada 7 parselde yer almakta olup parselin büyüklüğü 100.000 m²’dir. Gerekli imar düzenlemeleri tamamlandıktan sonra yapılaşmaya olanak sağlanabilir.

Parselin %73,18'i Ticaret - Konut Alanı kullanımında, %26,82'si Genel Otopark Alanı kullanımındadır. Genel Otopark Alanı konut yapılaşmasına uygun değildir.

Ticaret - Konut Alanı fonksiyonunda Ayrık Nizamlı yapı yapılabilir. Yapının maksimum inşaat alanı en fazla 91.473,26 m² olabilir. Ticaret - Konut Alanı fonksiyonunda kat sayısı, TAKS değeri bilgilerine erişilememektedir. Bu nedenle taban alanı değerini hesaplayamıyorum.
150 bin metrekare bile fazla o zaman otopark bölümüne her şekilde inşaat yapılamayacak bakalım nasıl bir proje ortaya konacak.

150 bin metrekare bile fazla o zaman otopark bölümüne her şekilde inşaat yapılamayacak bakalım nasıl bir proje ortaya konacak.
Asıl can alıcı kısmı otopark bölümü zaten. Şuan ki imar planlarında otopark alanı imara açık değil. Oraya otopark dışında bir şey yapılamaz gibi duruyor

Ben bu işten bir şey anlamadım. Yine merak edip söz konusu araziye yakın Medicana hastanesinin inşaat alanına baktım. 40 bin m2 kapalı alana sahip olduğu bilgisi var internette. Adamlar koca araziye 2 tane Medicana binası kadar inşaat yapmak için mi dünyanın parasını verdi. 91bin m2 bir şey değil, zaten bir tane 200 metrelik yüksek bina yapsan 100 bin m2 olur. Ya bizim kaçırdığımız bir nokta var ya da Katılımevim’e geçmiş olsun.

Salih sen bu proje özelinde büyük hayal kırıklığına uğrarsın bak söyleyeyim :)
Niye metehan paylaştığın yazı da katılımevimin 300.000 metrekare inşaat hedefinden bahsetmiş. Yani bunu söyleyen sadece ben değilim. Projede 3000 daire ve pekçok işyeri bulunacakmış. Bunları 15-20 katlı binalarla yapamazlar değil mi.

Son düzenleme:
Efe o arazide inşaat yapılmadık alan bırakmayacaklar. Şu anki otopark alanına açık AVM ve gösteri merkezi yapılacak.
İşte nasıl yapılacak o imar olmayan yere bence senin paylaştığın proje olmayacak kesinlikle atış yapı kafasına göre nasıl olsa yaparız mantığı ile bir görsel paylaştı ben bu son verilere ve haberlere bakarak otoparka kesinlikle imar verilmeyeceğini dokunulmayacağını düşünüyorum.Carrefour büyüklüğünde bir avm yapıp üstünede 4 tane kule dilecekler tamam daha fazlası olmaz burda

İşte nasıl yapılacak o imar olmayan yere bence senin paylaştığın proje olmayacak kesinlikle atış yapı kafasına göre nasıl olsa yaparız mantığı ile bir görsel paylaştı ben bu son verilere ve haberlere bakarak otoparka kesinlikle imar verilmeyeceğini dokunulmayacağını düşünüyorum.Carrefour büyüklüğünde bir avm yapıp üstünede 4 tane kule dilecekler tamam daha fazlası olmaz burda
Efe bozbeyin, şadi özdemir'in her dediğini ciddiye almamak lazım. Bunlar lafa gelince herşeyi yapıyorlar. Bozbey güya metro çalışmalarına, arasta projesine başlayacaktı. Bozbey de şadi özdemir de nabza göre şerbet veren tipler. Katılımevim projede açık AVM, gösteri Merkezi, ofis, otel den oluşan büyük karma proje olacağını kendisi açıkladı.

Efe bozbeyin, şadi özdemir'in her dediğini ciddiye almamak lazım. Bunlar lafa gelince herşeyi yapıyorlar. Bozbey güya metro çalışmalarına, arasta projesine başlayacaktı. Bozbey de şadi özdemir de nabza göre şerbet veren tipler. Katılımevim projede açık AVM, gösteri Merkezi, ofis, otel den oluşan büyük karma proje olacağını kendisi açıkladı.
Açıklamakla o işler olmaz yanlız ben bir proje tadili bekliyorum hatta yeni bir proje bekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 15135

Katılımevim projeyi revize etti: Atış Yapı ile iş birliği sona erdi

Katılımevim'in Bursa Nilüfer'de hayata geçireceği büyük ölçekli gayrimenkul projesinde yeni iş ortaklarıyla yola devam ediliyor. Atış Yapı ile yapılan görüşmeler sonuçsuz kalırken, proje Turyapı, Miem Yapı ve Pusula Group ortaklığıyla sürdürülecek.​

Esra Özarfat | 20.06.2025 11:10

ESRA ÖZARFAT / BURSA
Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş., bağlı ortaklığı Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş. üzerinden yürütülen ve Bursa Nilüfer'de eski Carrefoursa AVM arazisinde hayata geçirilecek olan kapsamlı gayrimenkul projesine dair önemli bir güncellemeyi Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Daha önce 09.07.2024 ve 11.07.2024 tarihli açıklamalarda, proje için Bainbridge Gayrimenkul ile Atış Yapı Sanayi Ticaret Ltd. Şti. arasında bir Niyet Mektubu imzalandığı kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak Katılımevim’in 10 Haziran 2025 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararla, taraflar arasında herhangi bir hasılat paylaşımlı inşaat sözleşmesinin imzalanmayacağı resmiyet kazandı. Açıklamada, proje için yüklenici firma olması planlanan Atış Yapı ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle nihai anlaşmaya varılamadığı ifade edildi. Bu gelişmenin ardından proje, Turyapı Grup, Miem Yapı ve Pusula Group şirketlerinin yer aldığı yeni bir ortaklık yapısıyla sürdürülme kararı alındı ve bu kapsamda yeni bir ‘Niyet Mektubu’ imzalandı.

Açıklamada: “Bahsi geçen proje açık hava konseptli AVM, Konut, Ofis, Otel, Gösteri Merkezi gibi birçok alanı içinde barındıran kapsamlı ve büyük bir projedir. Bu proje için yüklenici firma olması için niyet mektubu çerçevesinde görüşmeler yapılan Atış Yapı ile bu görüşmeler sonucunda mutabakat sağlanamadığından nihai sözleşme imzalanmamıştır. Projenin başlatılmasına ilişkin çalışmalar kapsamında Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş. ile Turyapı Grup İnşaat Taahhüt San.Tic.Ltd.Şti. - Miem Yapı İnşaat San.Tic.A.Ş. - Pusula Group İnşaat Mühendislik Taahhüt Gayrimenkul San.Tic.Ltd.Şti. şirketleri arasında yeni bir Niyet Mektubu imzalanarak projeye devam etme kararı alınmıştır” denildi.

Bursa İli Nilüfer İlçesinde bulunan ve daha önce Carrefoursa AVM olarak faaliyet gösterilen arazi üzerinde açık hava konseptli AVM, konut, ofis, otel ve gösteri merkezi gibi birçok fonksiyonu içinde barındıracak olan projenin hazırlık süreci büyük ölçüde tamamlandı. Proje alanında bulunan iş yerlerinin tahliyesi ve AVM yıkımı gerçekleştirilirken, inşaat ruhsat başvuruları da tamamlandı. Katılımevim, yüzde 70’ine sahip olduğu Bainbridge Gayrimenkul üzerinden yürüttüğü bu projeyle ilgili henüz resmi bir lansman veya satış sürecine başlamadığını da belirtti. Ayrıca, Atış Yapı Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ile Bainbridge Gayrimenkul arasında artık herhangi bir ortaklık, taahhüt veya hukuki ilişki bulunmadığı da vurgulandı.
Katılımevimin projeyi revize ettiğine dair paylaştığım haber bu.

Atış yapının eski Carrefour arazisindeki projeden de daire sattığı söyleniyor. Katılımevim o yüzden daire satışlarına başlanmadı ve atış yapı ile bir bağımız kalmadı açıklaması yapmış. Yani katılımevim atış yapının eski Carrefour arazisindeki projede sattığı daireler atış yapıyı ilgilendirir beni ilgilendirmez demek istemiş.

Çakal atış yapı sen bu kafayla nasıl bu kadar büyüdün. Boşuna İntercontinental otel senin AVM'nde otel açmaktan vazgeçmemiş. İntercontinental senin nasıl çapsız biri olduğunu anlamış.

Aynı daireyi birkaç kişiye sattığı da söyleniyor. Ama ne kadar doğru bilmiyorum. Düşene gelen giden vurur, yalan haber de olabilir.

Aynı daireyi birkaç kişiye sattığı da söyleniyor. Ama ne kadar doğru bilmiyorum. Düşene gelen giden vurur, yalan haber de olabilir.
Yok artık bu kadarı da pes. Zaten satışı yapılmaması gereken daireyi satmışsın yetmemiş bir de aynı daireyi başkalarına satmışsın. Çakallıkta sınır tanımıyor atış yapı.

Atış yapı iyice sorunlu bir duruma düşmüş anlaşılan tabi artık bu araziyle ilgileri kalmadı biz ilk projeyi bir görelim.

Nasıl bir proje yapılacağı belli olmayan daireyi nasıl satıyorlar. Acaba işte bu proje yapılacak şu kadar metrekare olacak diye müşteriyi mi kandırıyorlar.

Konu yine Atış Yapı’ya dönmüşken gördüğüm bir haberi yine paylaşayım.

https://www.bursasaati.com.tr/atis-yapi-magdurlari-downtownda-toplandi/amp

Mağdurlar downtown da toplanmış. Büyük kısmı Babylon ve Smart Evler projeleriyle ilgili doğal olarak. Belli ki Babylon da çalışmaların durması yatırım yapanları iyice endişelendirmiş. Eğer Carrefour arazisine yapılacak projeden de gerçekten satış yaptıysalar ister istemez Katılımevim’e de olumsuz yansıması olacaktır. Atış Yapı ile ilişkimiz kalmadı diyerek işin içinden sıyrılmak kolay değil.

Bir ara temelden daire satmak yasaklanacak söylentileri vardı, sanırım kanuni bir düzenleme yapılmadı. Ama en azından ruhsatı bile alınmamış projelerden satış yapılamamalı. Ortada daha ruhsatı bile olmayan projeden ev almak da gerçekten cesaret.

Konu yine Atış Yapı’ya dönmüşken gördüğüm bir haberi yine paylaşayım.

https://www.bursasaati.com.tr/atis-yapi-magdurlari-downtownda-toplandi/amp

Mağdurlar downtown da toplanmış. Büyük kısmı Babylon ve Smart Evler projeleriyle ilgili doğal olarak. Belli ki Babylon da çalışmaların durması yatırım yapanları iyice endişelendirmiş. Eğer Carrefour arazisine yapılacak projeden de gerçekten satış yaptıysalar ister istemez Katılımevim’e de olumsuz yansıması olacaktır. Atış Yapı ile ilişkimiz kalmadı diyerek işin içinden sıyrılmak kolay değil.

Bir ara temelden daire satmak yasaklanacak söylentileri vardı, sanırım kanuni bir düzenleme yapılmadı. Ama en azından ruhsatı bile alınmamış projelerden satış yapılamamalı. Ortada daha ruhsatı bile olmayan projeden ev almak da gerçekten cesaret.
En büyük mağduriyet Smart Evlerde diye biliyorum

Geri