Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Osmangazi, Bursa'nın metropol ilçelerinden en büyüğüdür. Bursa'nın tüm merkez ilçelerinin kesiştiği noktadır.
Osmangazi ilçesi, adını Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu ve ilk padişahı olan Osman Gazi'den almaktadır.
Osmangazi, Uludağ'ın eteklerinde, doğuda Gökdere Vadisi'yle başlar; batıda Nilüfer Deresi ve Yeni Mudanya Yolu, kuzeyde Katırlı Dağları, Nilüfer Çayı ve Bursa Ovası'nı içine alan topraklara sınır oluşturan bölgeyi kapsar. 1165,2 kilometrekarelik bir alana yayılmıştır. İlçenin denizden yüksekliği ortalama 150 metredir. İzmir, İstanbul, Eskişehir yollarının kesiştiği kavşak noktasında bulunan Osmangazi, Mudanya Limanı'na 31 km, Yalova'ya 74 km, Gemlik'e 30 km uzaklıktadır.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Alacahırka Mahallesi tarafında kentsel dönüşümle ilgili oranın planlanması ve yollarının açılmasıyla alakalı bir firma kapsamlı bir çalışmayı bitirdi. Onunla ilgili plan değişikliklerine başlayacağız” dedi.
Bulduğu her fırsatta Osmangazi ilçesinde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek onların istek ve taleplerini dinleyerek çözümler üreten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, İvazpaşa mahallesi sakinleriyle kahvaltıda bir araya geldi. İvazpaşa meydanında gerçekleşen vatandaşlarla buluşmaya Başkan Aydın’ın yanı sıra Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı, İvazpaşa Mahalle Muhtarı Mustafa Bayrak, Alipaşa Mahalle Muhtarı Ali Bodur, Mollafenari Mahalle Muhtarı Orhan Çile, Mollagürani Mahalle Muhtarı Metin Acar, Alacahırka Mahalle Muhtarı Cevdet Kurtuluş, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Dursun, Maksem Mahalle Muhtarı Tuncay Erken, Alaaddin Mahalle Muhtarı Emine Aytekin ve Osmangazi Mahalle Muhtarı Abdullah Aksoy’da katıldı.
“5 yıllık sürenin çabuk geçtiğinin farkında olarak iş ve hizmet üretmeye çalışıyoruz”
İvazpaşa mahallesine seçildiği günden itibaren defalarca geldiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Kısıtlı kaynaklarla çok büyük bir alana elimizden gelen her türlü hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Hiç bahane üretmiyoruz, öyle bir bahane üretecek tarzımızda niyetimizde yok biz 7-24 halkımızın yanında Bursa ve Osmangazi’mizin hizmetindeyiz. Her yeri geziyoruz. İnsanları sokakta daha çok birebir görelim ki belki bize iletilenler aslında olanlardan farklı olabilir diye de irtibat halindeyiz. İlçemizdeki muhtarlarımızla 4 defa ayrı ayrı gurup olarak bir araya geldik. 2 defa bütün muhtarlarımızla bir araya geldik. Osmangazi gezmeye bölge bölge gezmeye devam ediyoruz. Geçen hafta Kemerçeşme ve Soğanlı’yı ziyaret ettik. Bugün buradayız öteki gün Kozahan’dayız. Her gün sahada olup 5 yıllık sürenin çabuk geçtiğinin farkında olarak iş ve hizmet üretmeye çalışıyoruz” dedi.
“İyi olan yerleri daha da iyileştirmeye eksik kalan yerlerinde eksiğini gidermek için çaba gösteriyoruz”
Bursa ve Osmangazi’de yaşayan halkımıza en yüksek standartta hizmeti üretmeye çalıştıklarını belirten Aydın, “Bu şartlar altında hedeflediğimiz dört dörtlük hizmetler olmayabilir ama kaynakların en verimli kullanılarak Bursa ve Osmangazi’de yaşayan halkımıza en yüksek standartta hizmeti üretmeye çalışıyoruz. Bu konuda ölçümlerimizde var ne tür hizmetler yapmışız bunun sokakta vatandaşta etkisi ne geri dönüşümleri neler bunları da ölçümlüyoruz. İyi olan yerleri daha da iyileştirmeye eksik kalan yerlerinde eksiğini gidermek için çaba gösteriyoruz. Hepimiz Bursa’nın çocuğuyuz. Nerede doğduğumuz önemli değil işimiz ve aşımız Bursa’da burada yaşıyoruz. Bir tane derdimiz var bu güz şehre ve kente hizmet etmek, hep birlikte bununda başaracağımızı düşünüyorum. Önemli olan hem niyet hem de gayret bunları sonuca ulaştırabilecek takip, bizde bunlarda var aşağıdan yukarıya kadar bir sistem dahilinde mücadele edelim” şeklinde konuştu.
“Osmangazi olarak vatandaşlarımızın hizmetindeyiz”
Osmangazi Belediyesi olarak vatandaşların hizmetinde olduklarını sözlerine ekleyen Aydın, “Bursa’nın en eski yerleri olan bu mahallelerimizi hak ettiği yere çıkartmak hedefimiz, Arkeopark Müzesi’ni, Ağustos ayı içinde inşallah açacağız. Orada 2 tane daha restorasyon yapacağımız binanın hizmetlerine başladık. Birkaç gün önce Maksem mahallesinde bir yer geldi. İnşallah orasının da kamulaştırmasını yaparsak orada kültür merkezi, kafeterya ve kütüphane yapmayı planlıyoruz. Kolsuz Faik Fabrikası’nın kamulaştırmasını geçirdik bizim dönemimizde bunlar büyük bütçeli işler öyle hemen ertesi gün yapabileceğiniz işler değil Anıtlar Kurulu onayı geriyor. Oradaki bürokratik işlemler adım attınız 2 yıl sürüyor. Onları da takip ediyoruz. Alacahırka Mahallesi tarafında bir kentsel dönüşümle ilgili oranın planlanması ve yollarının açılmasıyla ilgili bir firma kapsamlı bir çalışmayı bitirdi. Onunla ilgili plan değişikliklerine başlayacağız. Hem üst yolların açılması hem de Uludağ’a çıkışı kolaylaştırması manzara ve hava olarak Bursa’nın en güzel yerini o hak ettiği değeri vermek adına o çalışmaları da bir taraftan yürütüyoruz. Bütün ekiple toplantıları yapmaktayız. Osmangazi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Eksik ve gedikte olur hatasız kimse yok bizimde öyle bir iddiamız yok şöyle bir iddiamız var biz iyi niyetle elimizden gelenin en iyisini yapmak için bütün yönetim kadromuz ve çalışanlarımızla buradayız” diye konuştu.
Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu Hayat Kurtaracak
Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Mahallesi’ne içinde olası bir afette hayat kurtaracak araç gereçlerin bulunduğu Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu kurdu. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, nüfus yoğunluğuna göre ilçedeki tüm mahallelere 30 ile 15 metrekare genişliğe sahip olan Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu’ndan bir tanesini koyacaklarını söyledi.
Bursa’nın deprem bölgesinde olduğu bilinciyle hareket eden Osmangazi Belediyesi, olası bir depreme hazırlık çalışmaları kapsamında Soğanlı Mahallesi’ne Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu yerleştirdi. 30 metrekare alana sahip Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu’nun içerisinde, olası bir depremde vatandaşların hayatını kurtaracak kesici ve kırıcı aletler, battaniyeler, ilk yardım çantaları, demir ve ahşap kesme makineleri, çadırlar, ceset torbaları, yakıt bidonları, tekerlekli sandalyeler, çocuk bezleri, temizlik malzemeleri, battaniyeler, seyyar duş ve tuvaletler, gıda malzemeleri ve sağlık ekipmanları yer alıyor. Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu’nun 30 ve 15 metrekare olmak üzere iki çeşidi bulunuyor. Nüfus yoğunluğu yüksek olan büyük mahallelere 30 metrekare genişliğindeki, daha az nüfusa sahip olan mahallere ise 15 metrekare genişliğindeki istasyonlar yerleştirilecek. Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonlar’nın Osmangazi’nin tüm mahallelerine koyulması planlanıyor.
“Afet anında ilk birkaç saat çok önemli”
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu’nda incelemede bulundu. Bursa’nın deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Aydın, “Her an bir deprem yaşayabiliriz. Osmangazi Belediyesi olarak bu olasılığa karşılık tedbirlerimizi alıyoruz. Olası bir afet durumunda can ve mal kaybını en aza indirmek çabasındayız. Soğanlı Millet Bahçesi’nin içerisine Türkiye’de türünün tek örneği olan 12,5 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğe sahip 30 metrekarelik Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu yerleştirdik. Depremde ve diğer afetlerde ilk müdahale hayati bir öneme sahip. Afet anında ilk birkaç saat çok önemli. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin hemen ardından bölgeye gittik. Ancak ilk 72 saatte ne ekipman bulabildik ne de kurtarma ekiplerine rastladık. Bu durumdan yola çıkarak Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu projemizi hayata geçirdik ve ilk istasyonu Soğanlı mahallesine yerleştirdik. İstasyonun anahtarı belediyemizde ve muhtarlıkta olacak. Güneş enerji sistemine sahip bu istasyon Türkiye’ye örnek olacak. Kalabalık mahallelerimize 30 metrekarelik, daha az nüfuslu mahallelerimize ise 15 metrekarelik istasyonlar yerleştireceğiz. İstasyonların içerisinde afet anında ihtiyaç duyulacak her şey bulunuyor. İstasyon içerisindeki malzemeler düzenli olarak yenilenecek. Ayrıca istasyon içerisindeki cihazlarında düzenli olarak bakımı yapılacak” dedi.
“Afet Koordinasyon Merkezi kuracağız”
10 bin metrekarelik bir alan üzerine kurmayı planladıkları Afet Koordinasyon Merkezi projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Aydın, “Projemizi kardeş şehrimiz olan Almanya’nın Hessen Eyaleti’ne sunduk. Geçtiğimiz hafta da Almanya Ticaret Odası ile bir görüşme yaptık. Almanya’dan alacağımız bir hibe desteği ile projenin maliyetini düşürmek istiyoruz. Afet Koordinasyon Merkezi’nin içerisinde deprem simülasyon merkezi, enkaz eğitim alanı, afet lojistik merkezi, yangın eğitim simülatörü alanı, ilk yardım merkezi, enkaz koridoru eğitim alanı, kuru gıda stoku alanı gibi bölümler yer alacak. Bu merkezde konteyner ve çadır üretimi yapmak istiyoruz. Kendi ilçemizdeki ihtiyacı karşıladıktan sonra konteynerleri ihtiyaç sahibi bölgelere de ulaştırma hedefimiz var” diye konuştu.
Soğanlı Mahallesi Muhtarı Zeynep Yıldırım da şu ifadeleri kullandı: “Bursa’nın evladı Erkan Aydın Başkanımıza mahalle sakinlerim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. İlk konteynerin mahallemize yerleştirilmiş olmasından dolayı mutluyuz. İnşallah herhangi bir deprem veya afet yaşamayız. Bu istasyonu kullanmaya hiçbir zaman ihtiyacımız kalmaz”
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, inşaat çalışmalarında sona gelinen Yunuseli ve Küplüpınar mahallelerindeki kreşlerde incelemelerde bulundu. Başkan Aydın, her iki kreşinde yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılacağının müjdesini verdi.
Osmangazi’de yaşayan çocukları çağdaş ve nitelikli bir eğitime kavuşturmak için çalışmalar yürüten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, inşaatı bitme noktasına gelen ve açılmak için gün sayan Yunuseli ve Küplüpınar mahallelerindeki kreşleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. İlk olarak inşaatı yüzde 90 oranında tamamlanan Yunuseli Mahallesi’ndeki Candan Genceroğlu Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret eden Başkan Aydın, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Candan Genceroğlu Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde 20’şer kişilik 6 adet kreş sınıfı, 3 adet yönetim odası ve açık oyun alanı bulunacak. Depreme dayanıklı olarak inşa edilen kreşte 120 öğrenci, alanında uzman eğitmenler tarafından eğitim alacak. Başkan Aydın, daha sonra inşaatı büyük oranda biten ve Ağustos ayında hizmete açılması planlanan Küplüpınar Mahallesi’ndeki kreşi ziyaret etti. Kreşin inşaatına katkıda bulunan hayırsever iş insanları Osman ve Ali Özelif’in merhum babaları Hamit Özelif’in adını taşıyacak olan 2 katlı kreş, 600 metre kare alanda 80 öğrenciye hizmet verecek
“500’e yakın çocuğumuzu çağdaş, Atatürkçü ve cumhuriyetçi bir eğitime kavuşturacağız”
Osmangazi’de kreş sayısının kısa süre içerisinde 7’ye ulaşacağını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yunuseli’de inşaatı devam eden Candan Genceroğlu Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin inşaatını ziyaret ettik. İnşaatın şuanda yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında temelini attığımız kreşimizi Temmuz veya Ağustos ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Eylül ayında çocuklarımızın eğitim görmesini sağlayacağız. 120 çocuğumuz bu kreşimizde eğitim alacak. Emeği geçen hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Osmangazi’de kreş sayımız kısa süre içinde 7’ye ulaşacak. 500’e yakın çocuğumuza da çağdaş, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bir eğitime kavuşturmuş olacağız” dedi.
Osmangazili Çocuklar Yaz Okulunda Eğlenerek Öğrenecek
Osmangazi Belediyesi, Emek Yetenek Evi’nde 10-13 yaş arasındaki çocuklar için yaz okulu düzenliyor. 9 farklı alanda atölye çalışmasının yer aldığı yaz okulunda eğitimler 7 Temmuz Pazartesi günü başlıyor.
Osmangazi Belediyesi, uzun ve yorucu bir eğitim döneminin ardından öğrencileri, birbirinden eğlenceli aktiviteler, atölye çalışmaları, yarışmalar ve eğitici-öğretici çalışmaların yer aldığı yaz okuluna davet ediyor. Çocukların yaz tatilini hem verimli hem de eğlenceli şekilde geçirebilmeleri amacıyla düzenlenen yaz okuluna Emek Yetenek Evi ev sahipliği yapacak. Matematik oyunları, sahne sanatları, kelime oyunları, nörol gelişim, hayalimdeki oyun, hayal panosu, ebru atölyesi, akıl-zeka oyunları ve el becerileri alanlarında açılan 9 atölye çalışmasına katılacak olan çocuklara uzman eğitmen kadrosu eşlik edecek. 7 Temmuz’da başlayacak yaz okulu, 1 Ağustos’a kadar devam edecek. Yaz okulunda eğitimler hafta içi her gün 10.00 ile 16.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Farklı alanlarda verilecek eğitimlerle çocukların hem zihinsel hem de sosyal gelişimleri desteklenecek.