Bursa Özel Halk Otobüsleri ve BURUTAŞ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Özel Halk Otobüsleri'nin en kısa zamanda araçlarının boyutunu büyütme yönünde adım atmasını temenni ediyorum 🙏
Hani ben diyorum ya insanları metroya teşfik edelim diye işte bunun kapısını açan anahtar bu.
Hem bazı uzun hatlarda hemde yoğun kapasiteli besleme hatlarında kullanırız böylelikle iki tarafta mutlu olur.
Öyle makam aracı satıp 2 jest almaktansa hiç almayın daha iyi.
Artık kaç yıldır yerimizde sayıyoruz bir şeyler yapılsın artık.

Hani ben diyorum ya insanları metroya teşfik edelim diye işte bunun kapısını açan anahtar bu.
35E1, 35E2, B8, B9 gibi metro'dan herhangi bir bölgeye yolcu taşıyan besleme hatlarında MTS sistemine karşı değilim, fakat merkeze kadar gelen hatlarda MTS sisteminin olabildiğince son bulmasındanda yanayım, büyük bir şehirde bu hiç hoş durmuyor.

Özel Halk Otobüsleri filosunda 10 metre BMC Neocity nasıl olurdu? :D

10 Metrelik BMC Neocity Türkiye pazarında fazla kullanılan bir model değil araştırdığım kadarıyla. 10 Metrelik BMC Procity TR tercih ediyor bazı belediyeler.
Fakat bana kalsa bu aracada bir şans verilmeli diye düşünüyorum. Özellikle 6E, 9M, 35H, B16A gibi hatlarda bu araçların iyi performans gösterebileceğini düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 50296

12 metre grubunda BMC Procity TR görmediğimiz Özel Halk Otobüsleri 10 metrelik BMC almaz, sanmıyorum.

10 metre sınıfı bir araç göreceksek belki bu araç Güleryüz Cobra (Hendek'teki gibi) olabilir.

Bu arada @Berktuğ abi görmesin 6E'nin kapatılması gerektiğini söyler yine. 35E1, 35E2, B35K1 var 6E'ye gerek yok der.

35E1, 35E2, B8, B9 gibi metro'dan herhangi bir bölgeye yolcu taşıyan besleme hatlarında MTS sistemine karşı değilim, fakat merkeze kadar gelen hatlarda MTS sisteminin olabildiğince son bulmasındanda yanayım, büyük bir şehirde bu hiç hoş durmuyor.
Bende zaten yoğun besleme hatlarında karşıyım B13 B16A B12 gibi besleme hatlarında kesinlikle 10 metreliklerden koyulması gerek B10 gibi sefer başı 20-30 kişi toplayan değil işe yarayan
B13 ve B12 Korupark AVM yi bağladığı için yoğun. Millet metrodan bindiği için değil :D
Bu arada @Berktuğ abi görmesin 6E'nin kapatılması gerektiğini söyler yine. 35E1, 35E2, B35K1 var 6E'ye gerek yok der.
Bende 6E ye karşıyım Berktuğ abi gibi 😂

Bende zaten yoğun besleme hatlarında karşıyım B13 B16A B12 gibi besleme hatlarında kesinlikle 10 metreliklerden koyulması gerek B10 gibi sefer başı 20-30 kişi toplayan değil işe yarayan

Zaten Özel Halk Otobüsleri büyük araçlar ile çalışsa hat sayısını azaltıp, bazı hatları birleştirip tek araçla daha fazla yolcu taşınması sağlanabilir. Bu da birçok açıdan tasarruf olur.

Ancak minibüs / mikrobüs sisteminden dolayı ben hep direkt, nokta atışı, kısa güzergahlı hatlar önerdim.

Şu jestlerden kurtulalım hem güzel gözüküyor hemde jest sıkıntısını çıkarıp insanlar jeste binmemek için uzun hat tercih ediyor 14F 9M B16A 35H B34U B13 B12 Gibi batı ÖHO hatlarını söyleyebilirim
Saydığın hatlardan 14F ve 9M hatları halihazırda uzun hatlar olup Batı ÖHO'nun MTS denen sistemine bağlı olarak Jest ile işletiliyor. Diğerleri hakkında ise hak veriyorum.

6E'nin kapatılması gerektiğini söyler yine. 35E1, 35E2, B35K1 var 6E'ye gerek yok der.
Ben 6E Hattının inönü caddesinden ring olmasını, 6A Hattınında acemlere kısaltılması yönündeyim.
6E Hattının yolcu kitlesi gerçekten sağlam ve fazlayken, 6A artık yeteri kadar kullanılmıyor. En azından Yıldırım caddesinin beslemesi olur :D

Ben 6E Hattının inönü caddesinden ring olmasını, 6A Hattınında acemlere kısaltılması yönündeyim.
6E Hattının yolcu kitlesi gerçekten sağlam ve fazlayken, 6A artık yeteri kadar kullanılmıyor. En azından Yıldırım caddesinin beslemesi olur :D
Aslında bi FSM bağlantısı olsa yolcusu rekor yapabilir 6A için
Aslında Atatürk Cd.-İnönü Cd.-Haşim İşcan Cd. gidebilir ben o şekli deterjan kutusuna benzetiyorum :D
Bu hatların farkı ne ki, birinin yolcusu varken birinin yolcusu yok?
Acemlere kısaltılabilir boşa yakıt yakmaz en azından maça gidecek kişiler içinde bir imkan

6E Küçük Sanayi içinden itibaren Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne gitmek yerine Ahıska Caddesi - Alaaddinbey - Özdilekpark Arkası - ... diye giderek kendi güzergahına dahil olsa çok iyi olur bence.

Bu arada belirtmeyi unuttum ama Özel Halk Otobüsleri web sitesini "halkotobusleri.com" çok yakında yenileyecek. Bu yenileme sürecinde web sitesindeki eski paylaşımlar kaldırılmış.

Geçende de Efe abinin buraya ilettiği gibi telefon numarası paylaşmışlardı. Sanırım bu dijitalleşme tarafında da bir adım atıyorlar.
İnulaş'dan sonra Bursa ÖHO'nun da sitesini yenilemesi güzel bir hareket. Umarım daha modern ve daha yenilikçi olurlar. Sonra da Jestleri değiştirirler zamanla 😁

Aslında bi FSM bağlantısı olsa yolcusu rekor yapabilir 6A için
6A Hattının şuan eski yolcu kitlesini kurtarabilmek ne yazık ki çok zor.

Tekrar tekrar bahsetmeyeceğim, bazı hatalı planlamalar ve uygulamalar yüzünden kitlesini kaybetmiş bir hat olduğu için şuan ne yaparsan yap fazla fayda etmez.
Bu hattı şuan aktif olarak kullanan kitle;
%20 Altınşehir-Timurtaşpaşa arası yolcu
%50 Yıldırım Caddesi-Timurtaşpaşaarası yolcu
%30 Dikkaldırım-Derebahçe arası yolcu

6A Hattının şuan eski yolcu kitlesini kurtarabilmek ne yazık ki çok zor.

Tekrar tekrar bahsetmeyeceğim, bazı hatalı planlamalar ve uygulamalar yüzünden kitlesini kaybetmiş bir hat olduğu için şuan ne yaparsan yap fazla fayda etmez.
Bu hattı şuan aktif olarak kullanan kitle;
%20 Altınşehir-Timurtaşpaşa arası yolcu
%50 Yıldırım Caddesi-Timurtaşpaşaarası yolcu
%30 Dikkaldırım-Derebahçe arası yolcu
Timurtaşpaşa'ya gidecek 6A yı veya metroyu kullanır ayrıca Altınşehir'den merkeze giden tek tük hat var ve bunlar çok kullanılmıyor. Bu da talebin daha az olduğunu gösteriyor
O zaman Acemler'e kısaltman mantıklı olabilir eğer 6A Yıldırım Caddesini kullanıyorsa sıkıntı yok

Özel Halk Otobüsleri filosunda 10 metre BMC Neocity nasıl olurdu? :D

10 Metrelik BMC Neocity Türkiye pazarında fazla kullanılan bir model değil araştırdığım kadarıyla. 10 Metrelik BMC Procity TR tercih ediyor bazı belediyeler.
Fakat bana kalsa bu aracada bir şans verilmeli diye düşünüyorum. Özellikle 6E, 9M, 35H, B16A gibi hatlarda bu araçların iyi performans gösterebileceğini düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 50296
Bir dönem 10 metrelik araç ile 12 metrelik araç arasında az bir fiyat farkı vardı. O fiyat farkına 12 metrelik araç almak daha mantıklı idi. Ancak güncel fiyatları bilmiyorum.

Timurtaşpaşa'ya gidecek 6A yı veya metroyu kullanır ayrıca Altınşehir'den merkeze giden tek tük hat var ve bunlar çok kullanılmıyor.
6A Hattındaki kitle kaybının bu derece büyük olacağını Özel Halk Otobüsleri'de düşünemedi :D

MTS sistemine geçiş sürecinde mecburi seyrekleştirme yapıldı, 30 dakika arayla olan turlar 45 dakikada bir oldu.
Ben hatta o süreçte Altınşehirde oturuyordum, o dönemler bile kitlesi yine iyidi yani kullanmaya devam ediyordu insanlar. Ellerinde kalan 4 tane yeşil Atak ve 1 yüksek taban Tezeller ile çalışıyordu. Sonraki süreçte Tezeller ve 1 adet Yeşil Atak MTS sistemine entegre oldu, sonra 6E hattındaki sarı Ataklar 6A hattınada entegre olmaya başladı etti derken tur sıklığı bir anda 60 dakikada bir oluncada insanlar yavaş yavaş Altınşehir metronun oradan E13 ve 6E hatlarına biner oldu.

6A Hattındaki kitle kaybının bu derece büyük olacağını Özel Halk Otobüsleri'de düşünemedi :D

MTS sistemine geçiş sürecinde mecburi seyrekleştirme yapıldı, 30 dakika arayla olan turlar 45 dakikada bir oldu.
Ben hatta o süreçte Altınşehirde oturuyordum, o dönemler bile kitlesi yine iyidi yani kullanmaya devam ediyordu insanlar. Ellerinde kalan 4 tane yeşil Atak ve 1 yüksek taban Tezeller ile çalışıyordu. Sonraki süreçte Tezeller ve 1 adet Yeşil Atak MTS sistemine entegre oldu, sonra 6E hattındaki sarı Ataklar 6A hattınada entegre olmaya başladı etti derken tur sıklığı bir anda 60 dakikada bir oluncada insanlar yavaş yavaş Altınşehir metronun oradan E13 ve 6E hatlarına biner oldu.
Ben olsam bende aynısını yapardım ÖHO MTS sistemine geçerse niye para yediriyim?
Binerim 6E,E13 metro keyfime bakarım

12 metre grubunda BMC Procity TR görmediğimiz Özel Halk Otobüsleri 10 metrelik BMC almaz, sanmıyorum.

10 metre sınıfı bir araç göreceksek belki bu araç Güleryüz Cobra (Hendek'teki gibi) olabilir.

Hendekteki araç çok güzel gördüm fakat alınabilcekse 12 metre alınmalı diye düşünüyorum. Toplu alımda kobra bence ucuza da gelir yani hem zaten halihazırda kobra kullananlar da var öho içinde

Zaten otobüslerin çoğunu o oluşturuyor başka ne kaldı geriye:ROFLMAO:

Burulaş'ın burunsuz araç şartı olmasa Ford Transit, Renault Master, Fiat Ducato, Mercedes Sprinter gibi araçlar da görecektik MTS'de.

ÖHO minibüslerinin 17+1 olması da muhtemelen mahkemenin orta yolu (öhonun minibüse dönmek istemesi, burulaş'ın öhoların öho olarak kalmasını istemesi) bulma amacı olmalı.

Geri