Bu sondaj çalışmaları ile birlikte FSM'den sonra metronun nereden geçeceği netleşmiş gibiŞaka maka sondajlar her iki hat içinde başlıyor.
Bu sondaj çalışmaları ile birlikte FSM'den sonra metronun nereden geçeceği netleşmiş gibiŞaka maka sondajlar her iki hat içinde başlıyor.
Alınmadı bu arada bizim bursaray projelerinin hiç biri bütçede yok sadece hastane etabı için ödenek ayrılmış.Çalı-demirtaş raylı sistem hattı yatırım proğramına alınmış mı bugün belli olacaktı.
Bu hattın kesin projeleri daha yok, onun yatırım programında olmaması doğal. Önce Büyükşehir kesin planları oluşturup Bakanlığa sunması lazım.Alınmadı bu arada bizim bursaray projelerinin hiç biri bütçede yok sadece hastane etabı için ödenek ayrılmış.
Zaten çalı hattının olmaması normal projesi yok bu yıl herhalde hazırlanır ama gelecek yıl ve sonraki yılda programa alacaklarını hiç sanmıyorum bu dönem yapılmayacak yani umarım görükle hattına bişekilde başlanır ve acemler aktarma istasyonu yapılır bunlar harici bir yatırım beklemiyorum önümüzdeki 3 yılBu hattın kesin projeleri daha yok, onun yatırım programında olmaması doğal. Önce Büyükşehir kesin planları oluşturup Bakanlığa sunması lazım.
Bu devran böyle gitmeyecek. Büyükşehir yeter ki işini ciddiyetle yapsın ve kesin projeleri bu sene bitirsin. Ben 2027'de hat ile ilgili somut adımların atılacağını düşünüyorum. Bir dönem hatırlarsanız şehir içi raylı sistemlerde bolluk dönemi vardı, işte benzer bir dönem yine gelecek diye düşünüyorum.Zaten çalı hattının olmaması normal projesi yok bu yıl herhalde hazırlanır ama gelecek yıl ve sonraki yılda programa alacaklarını hiç sanmıyorum bu dönem yapılmayacak yani umarım görükle hattına bişekilde başlanır ve acemler aktarma istasyonu yapılır bunlar harici bir yatırım beklemiyorum önümüzdeki 3 yıl
Bu buhran ekonomide kesinlikle olmayacağını düşünüyorum @mustafag görükle hattına başlasınlar şu 2 yılda razıyım ben zaten 2028 yılı kaos geçer seçimlerden dolayı bütün işler durur.Sonrasıda muammaBu devran böyle gitmeyecek. Büyükşehir yeter ki işini ciddiyetle yapsın ve kesin projeleri bu sene bitirsin. Ben 2027'de hat ile ilgili somut adımların atılacağını düşünüyorum. Bir dönem hatırlarsanız şehir içi raylı sistemlerde bolluk dönemi vardı, işte benzer bir dönem yine gelecek diye düşünüyorum.
O zamana kalmaz 2027'de olaylar gelişirzaten 2028 yılı kaos geçer seçimlerden dolayı bütün işler durur.Sonrasıda muamma
Avantajını iyi kullanıyor, bizimkilerde otursun bu sene sonu tren izlesinlerİnşallah biz 6 yılda 4,5 km hrs hattının bitmesini beklerken o sırada kocaeline ayrılan 11 milyar tl
Ekli dosyayı görüntüle 31174
Ellerindeki en büyük Büyüksehir Bursa iken biz böyle yatırım görmedik. O yüzden belediye baska olsaydı değişen bir şey olmayacaktı. Kesinlikle Bursa'ya garezleri varİnşallah biz 6 yılda 4,5 km hrs hattının bitmesini beklerken o sırada kocaeline ayrılan 11 milyar tl
Ekli dosyayı görüntüle 31174
Ellerindeki en büyük Büyüksehir Bursa iken biz böyle yatırım görmedik. O yüzden belediye baska olsaydı değişen bir şey olmayacaktı. Kesinlikle Bursa'ya garezleri var
Şuna şaşırıyorum Kocaeli BBB bir anda yeniden otobüs alımı yapması tramvay hatlarını normalden daha kısa bir sürede tamamlaması falan tuhaf bir durum gibi geliyor ki Bursa Şehir Hastanesi hattı çoktan bu zamana kadar tüm istasyonlarda çalışma olsaydı belki YHT Gar istasyonuna falan kadar şuan gidebiliyor olurduk. Görükle uzatması en azından yapılana kadar 18 metrelik otobüsler ile belirlenen istasyonlara bir peron çalışması yapılıp metrobüs tipi yapılabilir ki yeni projelerin yapımına kadar bu sistemle en azından bir destek sağlanmış olur.Bursa genel olarak birçok konuda duraksama dönemi yaşıyor.
Daha önce de söylemiştim. Bursaray’ın ilk etabı birkaç yıl içinde yapıldı, üstelik hattın şehir merkezindeki büyük kısmı yeraltında olmasına rağmen. Bugün 3-5 km metro hattını bile yapamıyorlar.
Sadece raylı sistem değil, 2005-2010 civarları şehrin ana yollarında sürekli bir köprülü kavşak vs. yapılıyordu. Ama bakıyorsun son senelerde ortada bir şey yok. Mudanya Yolundaki köprü genişletilmesi Bursa için sıradan bir proje olmalıyken, büyük bir proje gibi konuşuluyor.
Ulaşım dışında da durumlar sıkıntılı. Geniş kapsamlı bir kentsel dönüşüm vs. göremiyoruz. Ortada projelerden başka bir şey yok. Daha küçük şehirlerde bile daha büyük kentsel dönüşüm projeleri görüyoruz.
Sanayi desen sıkıntılı. Eskiden Bursa ihracatta 2. şehir konumundayken bugün TİM verilerine göre Kocaeli Bursa’ya fark atmış durumda, Ankara ise Bursa ile nerdeyse eşitlendi, İzmir de Bursa’ya yakın. Muhtemelen ihracatta da yakın gelecekte 4.-5. sıralara gerileyecek Bursa.
Nüfusun artmasını isteyen biri değilim ama şehrin gelişimi ile ilgili fikir verebilen bir veri. Ben bu sene nüfus artışının da sınırlı kalabileceğini düşünüyorum. Belki 20 bin bile artmayacak. Artmaması belki iyi ama dediğim gibi şehrin durgunluğu hakkında da bir gösterge.