Emirhan Sevdalı
WT Moderatör
bence haşim işcan caddesine ray döşenerek fevzi çakmak caddesi trafiğe kapatılabilir.Belediyenin otopark projeleri ile yol ortasından değilde caddenin kenarlarından akar böylece t2 hattına bağlanır ve demirtaş barbaros projesi de tamamlanınca birçok hat kapatılması uygun olur ve ayrıca ipekböceği 70 km/saat hıza çıkabiliyor böylece bozankaya tramvayları gelirse 38 35c 17d hatları kaldırılır 17a hattına ise kent meydanından değilde panayır t2 istanyounundan başlatılabilir h4 iptal edilebilir otobüsleri h1 e ilave edilebilir bu adımlar ile t2 hattı zarardan çıkıp kara bile geçebilir istanbul caddesi üzerindeki trafik azalır bu proje bile bursa için büyük adım olur
Tramvayla ilgili görüşlerini yeni okudum. Fevzi Çakmak Caddesi önemli ve direkt bir aks olduğundan trafiğe kapatmak ne yazık ki merkez ulaşımına çok büyük zarar verir. Cumhuriyet Caddesi'nin trafiğe kapatılmasından çok daha büyük etkileri olur.
Fevzi Çakmak Caddesi'nden bir sokak görünümünü buraya eklemek istiyorum.
1) Durak ve araç park/bekleme için oluşturulan ceplerin olduğu hizayı, yeşil alanları tamamen kaldırarak trafiğin akacağı bir şerit haline getirmek
2) Sokak görünümü görüntüsünde Fevzi Çakmak Cd. yazan yukarı yön sol şeridin trafikten izole tramvay yoluna dönüştürülmesi
3) Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde tramvay hattı için bir durak oluşturulacaksa tramvaya ayıracağımız şerit üzerine durağın yerleştirilip, rayların refüjün olduğu alana kaydırılarak tramvayın durağı kullanması (görselle destekleyeceğim).
Bu şekilde T2 hattını hızlı bir şekilde Heykel'e çıkarabilir, trafiği de olabildiğince az şekilde etkileriz.