Bursa Teleferik Uzatma Projesi (Teferrüç-Heykel)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berktuğ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berktuğ

WT Yönetici
Yaklaşık 10 yıl öncesine kadar çok defa gündeme gelse de hayata geçirilemedi. Bursa Raylı Sistem Ağından kopuk bir teleferik hattı mevcuttur şehrimizde oysa sistemi Gökdere'ye indirerek Teleferik'i raylı sistemlere bağlamak mümkün. Umarım bir gün yine hayata geçmesi adına bu başlığı açıyorum. Teferrüç-Gökdere arasını kesik çizgilerle belirttim.

teleferik.webp

Yaklaşık 10 yıl öncesine kadar çok defa gündeme gelse de hayata geçirilemedi. Bursa Raylı Sistem Ağından kopuk bir teleferik hattı mevcuttur şehrimizde oysa sistemi Gökdere'ye indirerek Teleferik'i raylı sistemlere bağlamak mümkün. Umarım bir gün yine hayata geçmesi adına bu başlığı açıyorum. Teferrüç-Gökdere arasını kesik çizgilerle belirttim.
Geçmiş yönetim gelir gelmez iptal etmişti bence çok büyük bir hata yapıldı şimdilerde sıraları görüyoruz ayrıca şirket işlettiği içinde problemler mevcut bunların giderilmesi lazım.

Funikuler projeleri var Bozbeyin. Bunu ekleyebilir bence. Teferrüç sokakları çok dar. Boş yere sıra birikiyor sıkışıklık oluyor. Gökdere bağlantısı yapılırsa ulaşım da çok rahatlar. Hem de o bölgede oturanlar açısından metroya ulaşım kolaylaşır. Yer olarak da pazar alanının bir kısmına yapılabilir kamulaştırma derdi daha az olur

Bence bu hattı yapmak için mevcut YİD modelinin bitmesi bekleniyor da olabilir ya da tamamen uçuk proje olarak görüldü ve tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. Bazen düşünüyorum da bu proje uygulamaya geçse her rüzgarlı havada çalışamayacağından çokta kaynak ayrılmalı mı bilmiyorum?

Bence bu hatta yapmak için mevcut YİD modelinin bitmesi bekleniyor da olabilir ya da tamamen uçuk proje olarak görüldü ve tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. Bazen düşünüyorum da bu proje uygulamaya geçse her rüzgarlı havada çalışamayacağından çokta kaynak ayrılmalı mı bilmiyorum?
Yid kaç yıllıktı acaba

Yid kaç yıllıktı acaba
30 yıl. 2014te devreye girdi kaldı 19 yıl

https://www.bursa.bel.tr/haber/teleferik-yenilenen-yuzuyle-hizmette-17148

Teleferik yenilenen yüzüyle hizmette​

19 HAZİRAN 2014

BASIN BÜLTENİ

TELEFERİK YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE
- BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ULUDAĞ’A ULAŞIMI DAHA ÇAĞDAŞ VE KONFORLU HALE GETİRMEK AMACIYLA YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE PROJELENDİRİLEN YENİ TELEFERİĞİN RESMİ AÇILIŞI, BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ’IN DA KATILDIĞI TÖRENLE YAPILDI.

Yap- İşlet- Devret modeli ile yapılan ve 30 yıl boyunca yüklenici firma tarafından işletilecek teleferiğin, 1,5 yıl önceki fiyatlarla hizmet verdiğini dile getiren Başkan Altepe, “Çarşamba günleri eskiden olduğu gibi ‘Halk Günü’ olacak ve halkımız yarı fiyatına taşınacak.

Var abi zaten bu hat Sarıalan-Oteller gibi ayrı bir aktarma hattı şeklinde yapılacak bu yüzden Büyükşehir kendi imkanları ile de yapabilir. Tek farkı Gökdere-Teferrüç arası Bursakart okutarak gidilir.

Var abi zaten bu hat Sarıalan-Oteller gibi ayrı bir aktarma hattı şeklinde yapılacak bu yüzden Büyükşehir kendi imkanları ile de yapabilir. Tek farkı Gökdere-Teferrüç arası Bursakart okutarak gidilir.
Aktarmalı yapılırsa olabilir tabi.Ama şirketi işin içine katmadan ben olabilirliği düşük görüyorum.

HANLAR BÖLGESİ’NE TELEFERİK GELİYOR

Burada bölgeyi hareketlendirmek amacıyla böyle bir projemiz var. İzinleri almaya çalışıyoruz. Hanlar Bölgesi’nden başlayarak Yeşil Türbe’ye kadar uzanan hat, Uludağ bağlantısını bütüncül bir yapıya kavuşturacak. Heykel bölgesinde turizm ve ziyaret amaçlı oluşan kara yolu trafiğini azaltarak, hattın hem yaz hem de kış aylarında etkin biçimde kullanılması hedefleniyor.”

Kaynak: Olay Gazetesi

heykel_teferruc_teleferik.webp

Bu proje Hanlar Bölgesi olarak güncellenmiş bakalım zaman neyi gösterecek hep birlikte göreceğiz.

Uçuk proje, çok mu gerekli bilemedim. Turizm amaçlanıyorsa diğer başlıkta konuştuğumuz hanlar bölgesinde ki sivil binaları kamulaştırsınlar.

Uçuk proje, çok mu gerekli bilemedim. Turizm amaçlanıyorsa diğer başlıkta konuştuğumuz hanlar bölgesinde ki sivil binaları kamulaştırsınlar.
Bence gerekli bir proje teferrüçten hiç uludağa gitmedim oraya gitmek bana ters geliyor ama heykelden uludağa direk ulaşım olsa mesala gidilir yine gelen turistler için rahatlık olacaktır.

Heykel - Teferrüç arasını belediye planlıyor ama Teferrüç - Uludağ arası Teleferik A.Ş.'de. Heykel - Teferrüç hattı Burulaş'ta olursa entegrasyon nasıl sağlanacak bu düşünülmüş mü?

keşke inse çoğu teleferik hattından kurtulabiliriz bu sayade(bu arada başlığı da tozlu raflardan kaldıralım) bu prpjeyi yeni öğrendimde mustafa bozbey gündeme almıştı diye biliyorum
Recep altepe doneminden beei konuşuluyor alinur Aktaşın da vaatlerinden biriydi bu. Ayrıca teleferik hattindan nasil kurtulacaksin onu da anlamadım

Recep altepe doneminden beei konuşuluyor alinur Aktaşın da vaatlerinden biriydi bu. Ayrıca teleferik hattindan nasil kurtulacaksin onu da anlamadım

Aktarma delisi bu arkadaş ya. Setbaşı - Namazgah - Teleferik (Piremir/Teferrüç) diye direkt giden otobüsler varken milleti Gökdere'den teleferik (araç olan) aktarmasına zorlayacak.

teleferik hattı derken otobüs güzaergahları mesela gökdereden kalksa daha iyi olur otobüs kullanmaz insanlar

Aktarma delisi bu arkadaş ya. Setbaşı - Namazgah - Teleferik (Piremir/Teferrüç) diye direkt giden otobüsler varken milleti Gökdere'den teleferik (araç olan) aktarmasına zorlayacak.
mesela otobüs hatlarına hakim deiğilim ama kesteldn teferrüç hattı varsa zaten aynı yolu kullanıyor bence mantıklı olur ama bütün hatlar değil tabi

mesela otobüs hatlarına hakim deiğilim ama kesteldn teferrüç hattı varsa zaten aynı yolu kullanıyor bence mantıklı olur ama bütün hatlar değil tabi

Teleferik'e (araç olan değil, bölge olan) giden hatlar metroya veya planlanan teleferik (araç olan) uzatmasına paralel değil. Uzatmadan sonra teleferik kullanımını arttırmak için bu bölgede pek bir hatta müdahale edemezsin. Ne yapacaksın? 3İ'yi Harmanyeri - Teleferik arası yapıp insanların Kent Meydanı ve Şehreküstü'ye 3İ - Teleferik - Metro aktarması ile ulaşmasını mı sağlayacaksın? Ya da T2 - Bursaray entegrasyonu tamamlandığında 94 hattını Teleferik'ten çekip Terminal - Yeşilyayla yapıp Terminal - Teleferik ulaşımını T2 - Metro - Teleferik şeklinde mi yaptıracaksın.

Aktarma sistemine olan ilgin güzel ama aktarma senaryolarının pratikliğini ve sürdürülebilirliğini de hesap etmen gerekiyor. 2002 Minibüs -> ÖHO dönüşümündeki gibi bir aktarma sistemi düşüncesine sahip olmamalısın.

teleferik hattı derken otobüs güzaergahları mesela gökdereden kalksa daha iyi olur otobüs kullanmaz insanlar
Sen ne saçmalıyorsun teleferik mi kullansın insanlar aşağı inerken 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 duyduğum en saçma mesajdı buciddi değilsindir umarim

En fazla yapılacak şey F3 ü gökderede bitirirsin. Teleferiğe giden otobüsü iptal etmek ne demek 🤣🤣

Sen ne saçmalıyorsun teleferik mi kullansın insanlar aşağı inerken 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 duyduğum en saçma mesajdı buciddi değilsindir umarim

En fazla yapılacak şey F3 ü gökderede bitirirsin. Teleferiğe giden otobüsü iptal etmek ne demek 🤣🤣
f3le zaten olmaz ama madem şehiriçinde çok durmuyo çevre yolundan götürün onu

insanlar zaten gökderede iner otobüs aktarmasından kaçmak için ama sabahları zaten trafik var birde f3 mü trafiği tıkasın istanbul caddesinden geçsin pas peçiyo zaten çopu durağı aslında burda bunu yaptıktan sonra yolcu analizine göre metroya giden paralel hatlar iptal edilebilir yada güzergahı değişebilir

Geri