Bursa - Toplu Ulaşım Hatları ve Araçlarında Yaptığınız Yolculuklar

Nedesin berktuğda yazık susmayı tercih ediyor artık. :D

Abi hasılı elektrikli otobüs işletimi için yenecek kırk fırın ekmek var. Bu şekilde zorlama elektrikli otobüs işletimi faydadan çok zarar getirir. Troleybüs (trambüs) işletimi de olmayacak belli ki.

Hiç değilse illa ki bu BTA 515 filoya alınacaksa 17T hattı aktarmada ücretsiz olup 17D çizelgesinden bağımsız bir hat olarak bir tek bu araç ile işletilsin yine faydası görülür.

Abi hasılı elektrikli otobüs işletimi için yenecek kırk fırın ekmek var. Bu şekilde zorlama elektrikli otobüs işletimi faydadan çok zarar getirir. Troleybüs (trambüs) işletimi de olmayacak belli ki.

Hiç değilse illa ki bu BTA 515 filoya alınacaksa 17T hattı aktarmada ücretsiz olup 17D çizelgesinden bağımsız bir hat olarak bir tek bu araç ile işletilsin yine faydası görülür.
Bize 25-30 adetten alta alım olmamalı zaten bmc procity 18 m dururken başka marka model tercihi olmayacaktır.

Emirhanın dedikleri doğru beyler. Ben otobüse Emirhandan önce son durakta bindim iki durak gittik klimalar kapandı ve Uludağ Üniversitesine kadar çalışmadı eski usül püfür püfür Uludağ Üniversitesine gittik son durakta klima devreye girdi şoför haliyle burnundan soluyordu.

Ve aracın menzilinin kataloglarda yazanla uyuşmadığını söylüyor kendilerine eğitim verilmediğinden gem vuruyordu. Ayrıca aracın çok alçak olmasından dolayı yollarımıza uygun olmadığını savunuyordu.

Emirhanın dedikleri doğru beyler. Ben otobüse Emirhandan önce son durakta bindim iki durak gittik klimalar kapandı ve Uludağ Üniversitesine kadar çalışmadı eski usül püfür püfür Uludağ Üniversitesine gittik son durakta klima devreye girdi şoför haliyle burnundan soluyordu.

Ve aracın menzilinin kataloglarda yazanla uyuşmadığını söylüyor kendilerine eğitim verilmediğinden gem vuruyordu. Ayrıca aracın çok alçak olmasından dolayı yollarımıza uygun olmadığını savunuyordu.
Ana yollardan gidiyor ama çok sıkıntı çıkarmaz ana mahalle içlerinde gitmez evet bana göre elektrikli dizel farketmez ama jest saçmalığı ve toplu körüklü otobüs alımı gerek

Al procity körüklü dizelden mis gibi araç bmc kendini çok geliştirdi Kocaeli de aldı aktif kullanıyor bir sıkıntısı yok

Elektrikli olayına girmek için bence de erken

Maalesef şoförler, oto sanayiciler, bizler, hepimiz bu konuda hemfikirken elektrikli araç propagandası yapanlar ve bu propagandaya düşenlerin gözü elektrikli araçlardan başka bir şey görmüyor.

Kasım'da Antalya'da COP31 toplanacak. Onun ardından bu elektrikli araç propagandaları daha da artacak bak gör.

Maalesef şoförler, oto sanayiciler, bizler, hepimiz bu konuda hemfikirken elektrikli araç propagandası yapanlar ve bu propagandaya düşenlerin gözü elektrikli araçlardan başka bir şey görmüyor.

Kasım'da Antalya'da COP31 toplanacak. Onun ardından bu elektrikli araç propagandaları daha da artacak bak gör.
Eleltirikli araçların sana ne zararı var ki 😂

Eleltirikli araçların sana ne zararı var ki 😂

Bu durum elektrikli araçların bana zararı, içten yanmalı motorlu araçların bana faydası şeklinde bir durum değil öncelikle onu söyleyeyim.

Elektrikli araçlara bizim, sanayicilerin ve şoförlerin mesafeli olmasının birçok sebebi var, Bunları ara ara dile getiriyoruz ama anlayana :D

Karsan E Ata @Berktuğ abinin de dediği gibi diğer otobüslerden daha alçak olmasından dolayı yollarımıza ve şoförlerimizin sürüş stillerine uygun araçlar değil. Aynı uygunsuzluk dizel motoru olan ve Bursa'da yaygın kullanılan Karsan Jest'te de var. Yerden sadece 27 cm yüksek bu araç. Ama bu karşılaştırmayı yaptığım için senden "Karsan Jest kullanılıyor ama, E Ata neden kullanılmasın?" şeklinde bir yorum bekliyorum çünkü seni artık o kadar tanıyorum. (y)

Karsan E Ata özelinden çıkıp bataryalı elektrikli otobüs işletimine dönecek olursak bunu bir teknolojik gelişme şeklinde sisteme dahil edip içten yanmalı motorlu araçlara göre avantajları göz önünde bulundurularak belediyelerin elektrikli otobüsleri tercih etmesi sağlansaydı desteklerdim ama...

"Küresel iklim değişikliği", "iklim krizi", "karbon ayak izi" vb. popülist ve taraflı kavramların arkasına sığınarak (ki bu kavramları çıkaranların çevreye zararı çok daha büyük, lüks tüketim ve savaşlar sebebiyle) belediyelere, ticari işletmelere ve biz "halka" doğrudan veya dolaylı yoldan bu elektrikli araçları dayatmaları, bu elektrikli araçların uzaktan tam kontrolü destekleyecek altyapılara sahip olmaları, Kasım'da Antalya'da 31. si düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP) organizasyonunun Bakü'de düzenlenen 29. sundan sonra Bakubus'un apar topar elektrikli otobüs işletimine geçmesi gibi hususlar bu elektrikli araç geçişinin çevreyi korumak ya da teknolojik gelişme amacı gütmediğini apaçık ortaya koyuyor. Bunları Dolu Batarya gibi sayfalar dile getirmez, çünkü Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler gibi organizasyonlar bu elektrikli araçlara insanları mecbur bırakmanın hazırlığını çıkardığı yönetmeliklerle, araç üreticilerine dayatmalarla, belediyelere elektrikli otobüs alımlarında hibelerle yaparken öbür yandan da insanların çok vakit geçirdiği sosyal medyada bunun propagandasını yapmak ya da yaptırmak zorunda. Bu konuda kesinlik belirtmemekle birlikte Dolu Batarya gibi elektrikli araç propagandası yapan sosyal medya sayfalarının da fonlandığını düşünüyorum.

İçten yanmalı motorların bakım ve akaryakıt maliyetinden kaçmak uğruna daha büyük bedeller ödemek zorunda kalmaz insanlar umarım.

Elektrikli araçlara bizim, sanayicilerin ve şoförlerin mesafeli olmasının birçok sebebi var, Bunları ara ara dile getiriyoruz ama anlayana :D
Elektirikli arabaların sanayicilerin mesafeli olmasının tek sebebi menzil azlığı dediğin diğer etkenlerin hiç biri onlar için önemli değil herkes bu zamanda cebine bakıyor elektirikli arabaların özellikle ticari tarafında menzilleri düşük iyileştirmeler gelirse adam neden 4 kata yakıt parası verip mazotlu araba kullansın yıl bazına vurdunmu şirketlere büyük külfet zamanla meziller arttı mı tercihler elektirikliye kayacak sanayide de bireysel dede bizim ülkemizin asıl sorunu araba bazlı elektirk yada petrol değil aslın alım gücü en büyük sorun bu yoksa isteyen istediğini alırdı kullanırdı şimdi şirketler dahil nasıl giderleri kısarıza bakmak zorunda kalıyor.

Belediyelerde zamanla elektirikli alt yapısı oluşturacak karma filoya geçmek zorunda kalacaklar bugün motorine 9 tl zam geldi böyle bir ortamda petrol türevli araba çalıştırmak herkesin belini büküyor.

Belediyelerde zamanla elektirikli alt yapısı oluşturacak karma filoya geçmek zorunda kalacaklar bugün motorine 9 tl zam geldi böyle bir ortamda petrol türevli araba çalıştırmak herkesin belini büküyor.

COP31'den sonra dediğin olur merak etme belediyeler elektrikli otobüs işletim mevzusuna ağırlık verir.

herkes bu zamanda cebine bakıyor

Şunu yazmayı unutmuşum. Herkes cebine bakıyor da Avrupa Birliği hayır kurumu mu da kamu kurumları (belediyeler) toplu taşımayı elektriklileştirsin diye otobüs alımı ve altyapı için hibe veriyor? Faizsiz kredi de değil bakın hibe.

Bedava peynir fare kapanında olur benden söylemesi.

Son düzenleme:
Şunu yazmayı unutmuşum. Herkes cebine bakıyor da Avrupa Birliği hayır kurumu mu da kamu kurumları (belediyeler) toplu taşımayı elektriklileştirsin diye otobüs alımı ve altyapı için hibe veriyor? Faizsiz kredi de değil bakın hibe.

Bedava peynir fare kapanında olur benden söylemesi.
Adam ülkesini düşünüyor gaz salınımı düşsün istiyor sen komplo arıyorsun elektirikli otobüsten Almayanın mesela ne gibi bir çıkarı var bataryasına kadar çinden alıyorlar hiç bir çıkarı yok

Geri