Eleltirikli araçların sana ne zararı var ki
Bu durum elektrikli araçların bana zararı, içten yanmalı motorlu araçların bana faydası şeklinde bir durum değil öncelikle onu söyleyeyim.
Elektrikli araçlara bizim, sanayicilerin ve şoförlerin mesafeli olmasının birçok sebebi var, Bunları ara ara dile getiriyoruz ama anlayana
Karsan E Ata
@Berktuğ abinin de dediği gibi diğer otobüslerden daha alçak olmasından dolayı yollarımıza ve şoförlerimizin sürüş stillerine uygun araçlar değil. Aynı uygunsuzluk dizel motoru olan ve Bursa'da yaygın kullanılan Karsan Jest'te de var. Yerden sadece 27 cm yüksek bu araç. Ama bu karşılaştırmayı yaptığım için senden "Karsan Jest kullanılıyor ama, E Ata neden kullanılmasın?" şeklinde bir yorum bekliyorum çünkü seni artık o kadar tanıyorum.
Karsan E Ata özelinden çıkıp bataryalı elektrikli otobüs işletimine dönecek olursak bunu bir teknolojik gelişme şeklinde sisteme dahil edip içten yanmalı motorlu araçlara göre avantajları göz önünde bulundurularak belediyelerin elektrikli otobüsleri tercih etmesi sağlansaydı desteklerdim ama...
"Küresel iklim değişikliği", "iklim krizi", "karbon ayak izi" vb. popülist ve taraflı kavramların arkasına sığınarak (ki bu kavramları çıkaranların çevreye zararı çok daha büyük, lüks tüketim ve savaşlar sebebiyle) belediyelere, ticari işletmelere ve biz "halka" doğrudan veya dolaylı yoldan bu elektrikli araçları dayatmaları, bu elektrikli araçların uzaktan tam kontrolü destekleyecek altyapılara sahip olmaları, Kasım'da Antalya'da 31. si düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP) organizasyonunun Bakü'de düzenlenen 29. sundan sonra Bakubus'un apar topar elektrikli otobüs işletimine geçmesi gibi hususlar bu elektrikli araç geçişinin çevreyi korumak ya da teknolojik gelişme amacı gütmediğini apaçık ortaya koyuyor. Bunları Dolu Batarya gibi sayfalar dile getirmez, çünkü Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler gibi organizasyonlar bu elektrikli araçlara insanları mecbur bırakmanın hazırlığını çıkardığı yönetmeliklerle, araç üreticilerine dayatmalarla, belediyelere elektrikli otobüs alımlarında hibelerle yaparken öbür yandan da insanların çok vakit geçirdiği sosyal medyada bunun propagandasını yapmak ya da yaptırmak zorunda. Bu konuda kesinlik belirtmemekle birlikte Dolu Batarya gibi elektrikli araç propagandası yapan sosyal medya sayfalarının da fonlandığını düşünüyorum.
İçten yanmalı motorların bakım ve akaryakıt maliyetinden kaçmak uğruna daha büyük bedeller ödemek zorunda kalmaz insanlar umarım.