Bursa UKOME Kararları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustafag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
He iyi bari bı an dedim 12 metrelikler mikrobuse dönüşmeye başlarsa 6F yolcularının vay haline 😅

12 metre ilanlarında da "iki minibüs hakkı bulunur" şeklinde açıklama yazıyorlar internette ama hiç daha 12'den minibüse dönen görmedim.

Bir ara kalan 12 metreleri de minibüse döndürmeyi düşünüyorlardı o mevzu kapandı sanırım.

Ayrıca 2239 ortaksız araçmış, UKOME minibüs dönüşümü sırasında mal sahibine verilecek iki minibüs plakasından birini başkasına devretme zorunluluğu koymuş.

Aylar sonra ilk kez HO plaka ile ilgili bir madde geçti bir de. Bakalım ne olacak...

12 metre ilanlarında da "iki minibüs hakkı bulunur" şeklinde açıklama yazıyorlar internette ama hiç daha 12'den minibüse dönen görmedim.

Bir ara kalan 12 metreleri de minibüse döndürmeyi düşünüyorlardı o mevzu kapandı sanırım.

Ayrıca 2239 ortaksız araçmış, UKOME minibüs dönüşümü sırasında mal sahibine verilecek iki minibüs plakasından birini başkasına devretme zorunluluğu koymuş.

Aylar sonra ilk kez HO plaka ile ilgili bir madde geçti bir de. Bakalım ne olacak...
Şimdi Bursa Batı bölgesinde 150 tane 12 metre, 296 tane 6 metre ve 1 tane 9 metre araç mı var(M plaka haklı)? Hepsi çalışıyorsa güzel.
M hakkı olmayanları HO yaparsalar ulaşımda çok daha iyi olacak.
He iyi bari bı an dedim 12 metrelikler mikrobuse dönüşmeye başlarsa 6F yolcularının vay haline 😅
12 metrelik araçlar da dönüşmek isterse Burulaş ve Bursa BB resti çekip sizin eskiden güzergahlarınız bu bölgeleri içeriyordu, bu bölgeler dışına çıkamazsınız diyip Heykel hatları, B24 vs. hatları almalı. Sonuçta siz eski minibüs haklarını istediniz ben de size verdiğim ek hakları aldım de.

Şimdi Bursa Batı bölgesinde 150 tane 12 metre, 296 tane 6 metre ve 1 tane 9 metre araç mı var(M plaka haklı)? Hepsi çalışıyorsa güzel.
M hakkı olmayanları HO yaparsalar ulaşımda çok daha iyi olacak.
6 metre minibüslerin hepsini 8 metre otobüse dönüştürmeleri lazım 150 adet12 metre, 300 adet 8 metre gayet iş görür ama bu minibüs taşımacılığı bursanın kanayan yarası

6 metre minibüslerin hepsini 8 metre otobüse dönüştürmeleri lazım 150 adet 12 metre, 300 adet 8 metre gayet iş görür ama bu minibüs taşımacılığı Bursa'nın kanayan yarası
Ne yazık ki öyle. Durağa yanaşmayıp orta şeritten çok yolcu indiren var. 60 metrelik durak cebinin en ucuna girmeyi üstüne yolun ortasında duruyorlar, arkalarındaki körüklü otobüsler durak dışı yolcu indir bindir yapmak zorunda kalıyorlar. Bunlara bir süre üst kademeden ceza vermeleri lazım yoksa adam olmazlar.
6 metre araçlardan 8 metre olmak istemiyorsalar da en kötü Otokar Centro Otobüs modeline topluca geçmeleri sağlanmalı bence. Karsan Jest araçlara göre 2 kata yakın kapasite farkı olabilir. 35C

Ne yazık ki öyle. Durağa yanaşmayıp orta şeritten çok yolcu indiren var. 60 metrelik durak cebinin en ucuna girmeyi üstüne yolun ortasında duruyorlar, arkalarındaki körüklü otobüsler durak dışı yolcu indir bindir yapmak zorunda kalıyorlar. Bunlara bir süre üst kademeden ceza vermeleri lazım yoksa adam olmazlar.
6 metre araçlardan 8 metre olmak istemiyorsalar da en kötü Otokar Centro Otobüs modeline topluca geçmeleri sağlanmalı bence. Karsan Jest araçlara göre 2 kata yakın kapasite farkı olabilir. 35C
Karsan atak orda duruyor 35C de gayet iyi iş çıkarıyor yeni ataklar bindin gayet güzel tüm jestleri bu modelle yenilesinler sorun bitsin nedir bu minübüs aşkı anlamıyorum.

Karsan atak orda duruyor 35C de gayet iyi iş çıkarıyor yeni ataklar bindin gayet güzel tüm jestleri bu modelle yenilesinler sorun bitsin nedir bu minübüs aşkı anlamıyorum.
35C'deki Karsan Atak'lardan örnek verecektim ama hata olmuş mesaj eksik gitmiş, indir bindiri çok olan hatlarda 27 koltuklu Karsan Atak araçlar olmuyor, Karsan Jest ile neredeyse aynı ayakta kapasitesine ulaşıyor. Ve malumun Karsan Atak araçları çok çabuk dökülen araçlar olduğu için de işletme maliyetleri yüksek olur kanısındayım.

17-1 şekilde alınıp o şekilde taşımacılıkta sorun olmaz.
Motor üstü 5+2+2 toplam 9 koltuk sabit sökülemez, sökülse yarar sağlamaz. Sağ ön teker üstü 2+2, sol teker üstü 2+2 toplam 8 koltuk var. Aslında düzgün proje tadilatıyla beraber koltuk azaltabilirler.
Bursa'daki Karsan Yeni Atak araçlarının içi bu düzende:
1758489698414.webp
Karsan sitesindeki Karsan Atak içi bu düzende:
1758489918118.webp
Koltuk sökme kurtarır gibi duruyor böyle bakınca, tekerli sandalyeleri bağlamak için emniyet kemeri montajı da yapılırsa güzel olur.

Eylül UKOME kararları yayınlamış olup burada paylaşacak kadar önemli gördüğüm maddeler aşağıdaki gibi

1) 714, 732, 904, D11B, D12K, 118C oluşturulması talebi (D12K alt komisyona devretmiş)
714 (Büyükorhan) 732 (Harmancık) 904 (Karacabey - Şehir Hastanesi - Bursa Terminal)

2) B3 17D 17M 19B D9 35S 111A 112A B8 B41B 620 620K 621 622 623 626 630 631 güzergah değişikliği
D9 Siteler'den kalkacak şekilde düzenlenmiş, 17D Demirtaş Barbaros içine girmeyecek

3) Mudanya minibüsçülerinin Mudanya - Şehir Hastanesi güzergahında hat işletme talebi (alt komisyona devretmiş)

4) Doğanköy muhtarlığının H3 ve H3B güzergahının Doğanköy'den geçmesi talebi (alt komisyona devretmiş)

5) Nilüfer Belediyesi'nin FSM Bulvarı hastane bölgesindeki ATM'lerin yanına Bursakart kiosku talebi (alt komisyona devretmiş)

6) İl Emniyet Müdürlüğü'nün karavanlar için bir otopark yapılması talebi (alt komisyona devretmiş)

7) Ovaakça durağından iki minibüsün Çirişhane durağına geçiş talebi (İş barışı bozulacağı sebebiyle onaylanmamış)

8) Uludağ durağına ait 16 M 1753 plakalı minibüsün servise dönüşüm talebi (onaylanmış)

9) Orhaneli'deki 16 M 9251 plakalı minibüsün servise dönüşüm talebi (onaylanmış)

D11B güzergahı D11A'ya çok benziyor, mevzuyu tam anlamadım ancak kararda iki minibüsle işletileceği yazıyor. Hayırlısı.
714 ve 732 ilçe içi ring hatları, çok yüksek ihtimalle kartlı sistemde çalışacak.
17D güzergah değişikliği çok yerinde olmuş. Barbaros mahallesi içinde körüklü araç için çok uygun olmayan bir güzergahı vardı. Kalkış durağından direkt üstyola gidecek olması iyi olmuş. Güzergahı değişen diğer hatlardaki değişiklikler bir sokaklık küçük değişiklikler olduğu için ayrıntısını paylaşmayacağım.

Ne yazık ki paylaştığım maddelerle birlikte birçok maddenin alt komisyona devrettiği, pek nihai kararın alınmadığı bir UKOME toplantısı olmuş. Kartlı sistem minibüs dönüşümü veya özel halk otobüsleri ile ilgili bir madde/karar yok. Açıkçası Eylül UKOME beklediğime değmedi. Mudanya minibüsleri ile ilgili süreci merak ediyorum bakalım ne olacak. Çok yüksek ihtimal 2U hattının olması gerekçesiyle onaylanmayacak ta...

Geri