Bursa Ulaşımı İçin Öneri ve Fikirler

Emirhan Sevdalı

WT Kullanıcı
Puanlar
568
Bursa ulaşımı ve Burulaş için uygulanabilecek fikir ve önerileri bu başlıkta paylaşalım.

Ben bir fikirle başlıyorum.
Luggage-rack-3.webp

Terminal hatlarında çalışan Burulaş araçlarında görseldeki kadar büyük olması gerekmeyen bir bagaj rafı uygulansa, araç içerisindeki bagaj yerleşimi daha düzenli olur diye düşünüyorum. Üstelik bizim araçların havuz bölümü biraz daha geniş, havuzda bir tekerlekli sandalye girecek kadar boşluk bırakıldıktan sonra kalan alanın bu şekilde değerlendirilmesi yerinde olacaktır.

Dün arkadaşlarla tartıştık size de sorayım @Efe16 @mustafag @ali @hasanberat

Acemler'deki eski BOİ garajının Burulaş tarafından elden geçirilip Özel Halk Otobüsleri'ne garaj olarak tahsis edilmesi, hem akşamları sağda solda otobüslerin parklanmasını hem de söz konusu alanı metruk bir halde kalmasını önleyecek.

Alanın kapasitesini kestiremedim ama özel halk otobüslerine yeteceğini düşünüyorum. Böylece bir düzen oluşur.

Sizce bu fikir mantıklı mı?

@Emirhan Sevdalı Aynı sorun İstanbul'da var. Akşamları Özel Halk Otobüsleri seferleri tamamlayınca caddelerde park etmekte. Hatta benzin istasyonlarına park ediyorlar. Hep gördükçe benimde İBB bu otobüsler için park alanı yaparsa güzel olur düşüncesindeyim. Hatta bir ara gündeme gelmişti belirli bölgelere ÖHO'lar park alanlarının yapılması ama eyleme geçilmedi.

Senin yazını görünce yazmak istedim. Fikrin mantıklı. Yetkili kurumların bahsettiğin gibi alanları değerlendirip ÖHO'ların parklanma sorununa çözüm olabilir.

Terminal hatlarında çalışan Burulaş araçlarında görseldeki kadar büyük olması gerekmeyen bir bagaj rafı uygulansa, araç içerisindeki bagaj yerleşimi daha düzenli olur diye düşünüyorum. Üstelik bizim araçların havuz bölümü biraz daha geniş, havuzda bir tekerlekli sandalye girecek kadar boşluk bırakıldıktan sonra kalan alanın bu şekilde değerlendirilmesi yerinde olacaktır.
Bence de öyle olmalı ama bizim millet girer içine yatar, böyle de değişik bir milletiz.

Dün arkadaşlarla tartıştık size de sorayım @Efe16 @mustafag @ali @hasanberat

Acemler'deki eski BOİ garajının Burulaş tarafından elden geçirilip Özel Halk Otobüsleri'ne garaj olarak tahsis edilmesi, hem akşamları sağda solda otobüslerin parklanmasını hem de söz konusu alanı metruk bir halde kalmasını önleyecek.

Alanın kapasitesini kestiremedim ama özel halk otobüslerine yeteceğini düşünüyorum. Böylece bir düzen oluşur.

Sizce bu fikir mantıklı mı?
Eski BOİ arazisi bir ara ihale usulü satışı yapılmıştı diye hatırlıyorum. Şuan mülkiyet kimde bilmiyorum. O arazi olmasa bile başka bir yer bulunsa mantıklı olur. Ancak bunun için belediye elini cebine atmak istemiyor ki bu zamana kadar gerçekleşmedi. Bir ara batı grubunun Yunuseli'de bakım atölyesi vardı ve az da olsa otoparkı mevcuttu

Eski BOİ arazisi bir ara ihale usulü satışı yapılmıştı diye hatırlıyorum. Şuan mülkiyet kimde bilmiyorum. O arazi olmasa bile başka bir yer bulunsa mantıklı olur. Ancak bunun için belediye elini cebine atmak istemiyor ki bu zamana kadar gerçekleşmedi. Bir ara batı grubunun Yunuseli'de bakım atölyesi vardı ve az da olsa otoparkı mevcuttu

Doğu grubunun Vakıf'ta, batı grubunun Küçük Sanayi içinde bir yeri var diye biliyorum ama Yunuseli'yi ilk kez duyuyorum.
Burulaş, fiziksel Bursakart baskısında kullandıkları ribonu hesaplayacak boyutta mikro maliyet hesapları yapmasa aslında Burulaş Merkez Kampüsü'ne (OMC) ek olarak bir Özel Halk Otobüsü ve Alt Yükleniciler Kampüsü görebilirdik. Batı - doğu grubu özel halk otobüsleri, sözleşmeli araçlar ve hatta kapasite yeterse kartlı sisteme giren minibüsler burada parklanıp üstüne bu alanda her yüklenicinin yazıhanesi bulunabilirdi.

@Emirhan Sevdalı Aynı sorun İstanbul'da var. Akşamları Özel Halk Otobüsleri seferleri tamamlayınca caddelerde park etmekte. Hatta benzin istasyonlarına park ediyorlar. Hep gördükçe benimde İBB bu otobüsler için park alanı yaparsa güzel olur düşüncesindeyim. Hatta bir ara gündeme gelmişti belirli bölgelere ÖHO'lar park alanlarının yapılması ama eyleme geçilmedi.

Senin yazını görünce yazmak istedim. Fikrin mantıklı. Yetkili kurumların bahsettiğin gibi alanları değerlendirip ÖHO'ların parklanma sorununa çözüm olabilir.
öholar için parklanma yapılacaksa eğer, mal sahiplerinin şahsi binek araçlarını park edebilecekleri de park alanları da yapılmalı ki mal sahipleri otobüslerine araçlarıyla geldiklerinde o araçlarını da çekecekleri bir yer olsun.

öholar için parklanma yapılacaksa eğer, mal sahiplerinin şahsi binek araçlarını park edebilecekleri de park alanları da yapılmalı ki mal sahipleri otobüslerine araçlarıyla geldiklerinde o araçlarını da çekecekleri bir yer olsun.

Ayrıca ÖHO parklanması olduğunda mal sahibi olmayıp aynı zamanda aracı da olmayan şoförler için ÖHO'ların belirli noktalara dönüşümlü personel servisi çekmesi de gerekebilir. ÖHO işletmelerinin personel servisi çekecek kurumsallığa sahip olmadığını düşünüyorum.

Ama olsa güzel olur mu? Bal gibi olur.

Belediye o arsayı bu iş için bence kullandırtmaz ayrıca arazinin bir kısmı da paşaçiftliğinin diye biliyorum. Ama yapılsa güzel olurdu düzen uyum açısından
O arsayı boş bırakmazlar aslında oraya büyük bir meydan yapıp bir seyir kulesi yapılması iyi olur ama konut ve iş merkezi inşaatları bir gün yükselir orda.

Eski BOİ Garajı arsası örnekti sadece. Başka yer de olabilir elbette, amacımız burada akşamları ya çalışmadıkları zaman sağda solda yatan otobüsleri bir yere toplamak. Minibüsler o kadar sıkıntı olmuyor yol üstünde park edilince. Tabii bir yere toplansalar çok daha iyi olur. Özellikle bir alan yapılamıyorsa da Yaztur ve minibüs durakları gibi kendine ait bir arsası olan yükleniciler akşamları araçlarını bu arsaya kapatsa, arsası olmayanlar da ortak bir arsayı alıp kendilerine garaj yapsa bile olur.

Geri