Sakarya Metrobüs'ün güzergahı üzerinde hemzemin sinyalize kavşaklar bulunuyor. Buralarda tramvay hatlarındaki gibi metrobüse öncelik veriliyor mu? Yani metrobüs yaklaştığı sırada kavşakta araç trafiğini kesip metrobüsün duraklamadan ilerlemesini sağlıyor mu? Eğer metrobüsün trafiğe takılması ya da sinyalize kavşaklarda beklemesi gibi bir durum varsa bu çok iyi bir durum değil.
Hat güzel olmuş bursayada inşallah yapacaklar bakalım nasıl olacak.
Bursa'ya yapılacak dediğin Mudanya hattı mıydı abi? Aslında Bursa'da banliyö tarzı bir metrobüs hattı düşünülüyorsa burada öncelik Mudanya...
M1 Mudanya - Geçit Metrobüs hattı projesine ek olarak M2 Bursa Terminal - Gemlik Metrobüs Hattı'nı önermek istiyorum. Yol koşulları, yeni yapılabilecek yollar hattın Gemlik ucunun nerede biteceğini değiştirebilir ama ben Gemlik Terminal kalkışını baz alacağım.
• Gemlik
• Atatepe¹
• Engürücük²
• Kurtul
• Dürdane
• Ovaakça
• Bursa Terminal
¹ Atatepe İstasyonu'nun adı Adliye, Meslek Yüksek Okulu ya da Hukuk Fakültesi olarak ta belirlenebilir. Ben Atatepe'yi daha uygun buldum
² Engürücük İstasyonu, aktarma merkezi olarak inşa edilip bu istasyondan Kurşunlu, Kumsaz ve Gemlik Serbest Bölge'ye otobüsler ile besleme yapılacak. Bundan dolayı 102 hattı kapatılacak
101'in Gemlik Meydanı ile ana yol arasındaki güzergahı dar olduğu için metrobüsü meydana sokamayız. uygun yollar yapılırsa Gemlik Devlet Hastanesi kalkışlı yapılabilir ya da Kumla'ya uzatılabilir.
Siz ne diyorsunuz?