Bursa Ulaşımı ile İlgili Öneriler ve Burulaş'ın Açmasını İstediğiniz Hatlar

Bizde bu hatta Karsan Jest çalışıyor ve Karsan Jest'lerde otobüs tabelalarının yarı ölçüsünde (64x16) tabela kullanılıyor. Sığmama konusunu en iyi biz biliriz. B35K2'de de yine Jest var. Daha önce bahsetmiştim tabela ölçüsünden dolayı güzergaha çok az yer kalıyor ve Minareliçavuş'u belirtmek için M.ÇAVUŞ bile yazamayıp M.ÇVŞ yazıyorlar diye...
Tabela standartlarını ölçülerini Burulaş tekrar belirlemeli. Gerekirse aracın üst tepe kısmına Centro veya E-Jest deki gibi aracın projesine uygun ekstra tabela yapılabilir.

1768393045332.webp

Tabela standartlarını ölçülerini Burulaş tekrar belirlemeli. Gerekirse aracın üst tepe kısmına Centro veya E-Jest deki gibi aracın projesine uygun ekstra tabela yapılabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 31073
Karsan’ın bütün Jest’lerinde standart olarak gelmelidir bu tabela. Yıl olmuş 2026 bırak ülkeyi bütün dünyada rüştünü ispatlamış bir toplu taşıma aracı hala LED tabelayla gelmiyor

Efe abi ile elektrikli otobüs - troleybüs veya elektrikli otobüs - dizel otobüs şeklindeki tartışmalarımız da benim elektrikli otobüslere o kadar sıcak bakmadığım da malum.

Ancak bugün Şehreküstü İstasyonu'ndan metroya binerken bir şey fark ettim. 35C tekrar Burulaş'a geçip elektrikli otobüslerle işletilse fena olmaz mı? Hatta 35C direkt Şehreküstü Metro - Heykel - İnönü Caddesi - Şehreküstü Metro şeklinde yapılıp 12 metre elektrikli otobüslerle işletilse, mevcut 35C güzergahı da 35A vb. kodlarıyla işletilse çok iyi olur diye düşünüyorum.

Efe abi ile elektrikli otobüs - troleybüs veya elektrikli otobüs - dizel otobüs şeklindeki tartışmalarımız da benim elektrikli otobüslere o kadar sıcak bakmadığım da malum.

Ancak bugün Şehreküstü İstasyonu'ndan metroya binerken bir şey fark ettim. 35C tekrar Burulaş'a geçip elektrikli otobüslerle işletilse fena olmaz mı? Hatta 35C direkt Şehreküstü Metro - Heykel - İnönü Caddesi - Şehreküstü Metro şeklinde yapılıp 12 metre elektrikli otobüslerle işletilse, mevcut 35C güzergahı da 35A vb. kodlarıyla işletilse çok iyi olur diye düşünüyorum.
Mantıklı aslında, bu arada bu hat neden özele geçti onu hala anlamadım?

Ekleme olarak bu hat dediğim işletime geçerse güzergah çok kısa olacağı için her turda beklemeye gerek kalmaz, elektrikli otobüs olduğu için de dinlendirme motor kapatma gereksinimi olmaz, beklemesiz sürekli Şehreküstü - Heykel ringi atar. Ortalama 10 turda bir (değişebilir elbette) T1 Osmangazi'de olduğu gibi şoför değişimi yapılır şoförlerin ihtiyacı da karşılanır.

Onu hiçbirimiz anlayamayacağız abi 🫣

35C ve 35B'de toplam ~7 araç çalışıyor diye biliyorum bu araçlar başka hatlara pek ala kaydırılabilir. Aynı şekilde 35C tarifesindeki D3'ün de bu oluşuma verilmesi garip geliyor bana.
Bende 35/C ye bindim bugün tıklım tıklım 12 metre otobüs olmalı artık bu hat burulaşın bir düzenleme yapması lazım.

Bende 35/C ye bindim bugün tıklım tıklım 12 metre otobüs olmalı artık bu hat burulaşın bir düzenleme yapması lazım.

Özelleşmeden önce Burulaş'ın son işletim zamanında 12 metreler takviyeye geliyordu. Bu hattın ben her zaman Şehreküstü - Heykel - İnönü Caddesi mini ring olması gerektiğini savundum. Setbaşı, Selimzade ve Köprübaşı için 35B kullanılabilir. Ya da başka bir çözüm sağlanmalı ama 35C dediğim güzergahta 12 metre sabit çalışmalı. Tek bir elektrikli otobüsün beklemesiz çalıştırılmasıyla bir işletim yapılır. 12 metre veya körüklü fark etmez. Tek araç o güzergaha yeter 3 km anca ya var ya yok.

Hatta öğlene kadar bir araç sabit öğleden sonra başka bir araç sabit çalışsa tamam oldu bu iş. Şu an Burulaş'taki E Ata'lar ile dahi bu işletim yapılır. @Efe16

Son düzenleme:
Özelleşmeden önce Burulaş'ın son işletim zamanında 12 metreler takviyeye geliyordu. Bu hattın ben her zaman Şehreküstü - Heykel - İnönü Caddesi mini ring olması gerektiğini savundum. Setbaşı, Selimzade ve Köprübaşı için 35B kullanılabilir. Ya da başka bir çözüm sağlanmalı ama 35C dediğim güzergahta 12 metre sabit çalışmalı. Tek bir elektrikli otobüsün beklemesiz çalıştırılmasıyla bir işletim yapılır. 12 metre veya körüklü fark etmez. Tek araç o güzergaha yeter 3 km anca ya var ya yok.

Hatta öğlene kadar bir araç sabit öğleden sonra başka bir araç sabit çalışsa tamam oldu bu iş. Şu an Burulaş'taki E Ata'lar ile dahi bu işletim yapılır. @Efe16
Ya 2 tane 12 metre e ata koy tamam boşuna yükleniciye para veriliyor ben bu sözleşmeli taşımacılım işini çözemedim bursada burulaş neden herşeyin kolayına kaçıyor anlamak mümkün değil

Ya 2 tane 12 metre e ata koy tamam boşuna yükleniciye para veriliyor ben bu sözleşmeli taşımacılım işini çözemedim bursada burulaş neden herşeyin kolayına kaçıyor anlamak mümkün değil

Dediğim güzergah trafiğin durumuna göre 10-15 dakikada tamamlanıyor tek araç bile yeter. Ben 801'in ihale edilmesini anlamıyorum asıl yolcu başı 220 TL gidiyor elaleme. Burulaş'a gitse borçlar kapanır.

@Emirhan Sevdalı dediği gibi yeni bir hat yapılsa ve İnönü caddesinden dönse çok mantıklı olacak. Setbaşı ve ötesine gitmek isteyen yine 35/C hattına binmeye devam eder.

O güzergahta tek bir elektrikli otobüs işletiminin maliyeti o kadar düşük olur ki o hat ücretsiz hizmet verse yeridir. En azından mevcut 35C - 35B gibi Burulaş'a külfet olmaz.

Hiçbir şey yapılamaz.
Sen sözleşme yapmışsın süreli.
Kemal Sunal'ın filmlerinde ağa ve eşraf elele verip köylüyü soyar ya.Tam durum bu.
Özelleştirerek belediye yönetimi basılan kart sayısı kadar ödeme yapıyor.
Tabi resmi ödemeyle ele geçen rakam farklı.
Al gülüm ver gülüm.
Teyidini de aldım.
Kartlı sisteme geçen bir hattaki dostların da söylediği bu.
Hem daha fazla yolcu taşı hem gelirin düşsün.

Geri