Bursa Ulaşımı ile İlgili Öneriler ve Burulaş'ın Açmasını İstediğiniz Hatlar

Bedava ulaşımdan, yönetimsel faaliyetlere kadar her şey sıralanabilir. Keşke sene sonu ayrıntılı bir bilanço görsek. Keşke bununla ilgili bir yasa çıksa ve belediye şirketlerinin hepsi sene sonu bilançolarını halka açık şekilde paylaşsalar.

Bunu defalarca söylüyoruz. Bayramlarda ücretsiz ulaşım sıkıntıdan başka bir şey değil. Ücretsiz ulaşım konusunda bir jest yapılması isteniyorsa sadece bayramlarda faaliyet gösterecek özel hatlar (ücretsiz) oluşturulabilir.

Onun dışında akaryakıt maliyetinden dolayı her ne kadar elektrikli otobüs çözüm gibi görülse de Burulaş'ın bu tarz bir yatırım yapabilecek mali durumu olduğunu sanmıyorum.

Bedava ulaşımdan, yönetimsel faaliyetlere kadar her şey sıralanabilir. Keşke sene sonu ayrıntılı bir bilanço görsek. Keşke bununla ilgili bir yasa çıksa ve belediye şirketlerinin hepsi sene sonu bilançolarını halka açık şekilde paylaşsalar.
İETT yıllık gelir tablosunda gelirin %95’i metrobüs olarak gösterilirdi muhtemelen

Burulaş minibüs işletmeyi bıraktıktan sonra otobüslere böyle otomat koysa ek gelir açısından mantıklı olabilir. ÖHO için de tabii. Özellikle ilçe - merkez hatlarındaki araçlarda çok güzel olur.

Hacivatta camı kırıp hepsini alıp kaçarlar :D

Bursaray Hacıvat İstasyonu'nda platformda otomat var mıydı? Varsa durumu nasıl?

Bu arada D5 hattının seferleri konusunda mahalle muhtarı tepki gösterip Burulaş'tan iyileştirme talep etmiş ama Burulaş bu konuda "şoförün can güvenliğini" öne sürerek talebi karşılamamış.

Doğru olan D5 hattının kapatılıp mahalle muhtarlığının kendi bünyesinde bir minibüsle mahalleliyi ücretsiz belirli noktalara taşıması. Zaten D5 hattında kart basmamak için şoförle kavga eden yolcu çok, işlerine gelir.

Doğu ÖHO'nun 24B, 26B hatları ile Cumalıkızık minibüslerinin Hacıvat ek seferleri de bu yüzden Hacıvat'tan çekilmişti.

Burulaş minibüs işletmeyi bıraktıktan sonra otobüslere böyle otomat koysa ek gelir açısından mantıklı olabilir. ÖHO için de tabii. Özellikle ilçe - merkez hatlarındaki araçlarda çok güzel olur.

onun arkasındaki koltuklarda nasıl oturuyorlar ısı yaymıyor mu bu cihaz? hala oturulabiliyorsa tabi

güzel bir icat olmuş ama. çok beğendim bizimkiler bunun koltukları engellemeyecek halini metrobüste düşünebilir.

Dün 659 ile attığım S2 turundan sonra Siteler Hareket Amirliği'ndeydim. Malum büfe Bursakart dolumunu bırakmış. Eski Göğüs Hastanesi (yeni kolej) önündeki Besaş büfesi de dolumu bırakmış. İnternetten dolum yapmak zorunda kaldım.

Siteler Hareket Amirliği'ne acil Bursakart kiosk'u gerekiyor.

Dün 659 ile attığım S2 turundan sonra Siteler Hareket Amirliği'ndeydim. Malum büfe Bursakart dolumunu bırakmış. Eski Göğüs Hastanesi (yeni kolej) önündeki Besaş büfesi de dolumu bırakmış. İnternetten dolum yapmak zorunda kaldım.

Büyük duraklara ve ara duraklara çok acil kioks gerekli burulaşın bir çalışma yapması lazım bu konuda

Büyük duraklara ve ara duraklara çok acil kioks gerekli burulaşın bir çalışma yapması lazım bu konuda

Burulaş'ın Bursakart dolum bayilerine verdiği düşük komisyon oranı maalesef bayilerin bayiliği bırakmasına sebep oluyor.

Kiosk konusunda da eğer mevcut modelin oluşturduğu bir iş yükü varsa daha tasarruflu kiosk modeli geliştirilip hizmete alınabilir.

Kiosk sadece bu işin bir parçası. Umarım Burulaş'ta her şeye maliyet veya iş yükü gözüyle bakma anlayışı terk edilir ve tüm imkanlar kullanılır. Bu mantık genel müdürlük tarafında değil, birim şefliklerinde/müdürlüklerinde hakim. Yeni yönetimin Burulaş alt birimlerine bu konuda bir müdahalesi olmalı bence.

Bufeyi anladim besaş nasil bırakır belediye işletmesi degil mi ne saçmalık. Siteler bölgesinde hic makine yok kesinlikle gerekli Barış Manço Şevket Yılmaz tarafına

Bufeyi anladim besaş nasil bırakır belediye işletmesi degil mi ne saçmalık. Siteler bölgesinde hic makine yok kesinlikle gerekli Barış Manço Şevket Yılmaz tarafına
Besaş bayileri özel işletmedir, istersen sen dahi Besaş olmayan bir yer için başvuru yaparak Besaş bayisi açabilirsin.

Madem dolum yapacak yer yok Burulaş buna el atması gerekli

Ekli dosyayı görüntüle 38677

Bana ait bir tasarım. Toplu taşıma araçlarında bu şekilde belediyemizin logosu ile birlikte yüklenici adına da yer verilmesinin kurumsallık açısından doğru olduğunu düşünüyorum ama @Berktuğ abi karşı çıkıyor 😀

Yaztur (Bursa) ve Özulaş (İstanbul)'da araçlar plakalarını taktığı çerçeveye şirketlerinin adını yazmış. Yani plakalarının altında fotoğraftaki araçtaki gibi bayi/servis adı değil YAZTUR, ÖZULAŞ A.Ş. gibi yüklenici adı yazıyor.

Öne kabak gibi yüklenici adı yazılması fikrini benimsemeyen @Berktuğ abi plakalık uygulamasını beğendi. Belki yüklenicilere böyle zorunluluk gelirse güzel olur.

Heykel (Atatürk Caddesi) geçişli toplam 72 hat bulunuyor. Bu hatlar ise şöyle:

1A, 1C, 3C, 3İ, 4A, 4B, 4İ, 5A, 6A, 6E, 6F, 6FD, 6K1, 8L, 9D, 9M, 9PA, 14F, 15, 15A, 15B, 15H, 16A, 16İ, 16S, 17A, 17D, 18, 18İ, 19A, 19B, 19E, 19İ, 20, 20A, 21, 21C, 21CK, 22C, 23, 23A, 24B, 24D, 25A, 25B, 25D, 27A, 28, 28A, 29A, 30, 35B, 35C, 36A, 37, 38, 99, B2D, B2K, B25, B39, B39K, B40, D10, E2, E12, E13, F3, G2, G3, H4, S2

Atatürk Caddesi için hem bize hem de Burulaş'a göre bu sayı fazla ancak çoğu bölge halkı direkt Heykel'e araç istiyor. Sizce Heykel geçişli hatlarda veya Heykel'e gitmesi istenen hatlarda nasıl bir iyileştirme yapılmalı? Timurtaşpaşa'dan Tophane'ye çıkan çok sayıda hat gibi Heykel geçişli batı/kuzey hatları Tophane'ye verilebilir mi? Altıparmak'tan gelen hatlar 25 numaralı hat gibi Fomara'dan aşağı Kent Meydan'na verilebilir, 17B, B29 (eski) gibi Kent Meydanı'ndan yukarı çıkan hatlar Fomara'dan ring yapabilir mi? Hiçbir hattın verilmediği Haşim İşcan Caddesi doğu yönüne hat verilebilir mi?

Atatürk Caddesi için hem bize hem de Burulaş'a göre bu sayı fazla ancak çoğu bölge halkı direkt Heykel'e araç istiyor. Sizce Heykel geçişli hatlarda veya Heykel'e gitmesi istenen hatlarda nasıl bir iyileştirme yapılmalı? Timurtaşpaşa'dan Tophane'ye çıkan çok sayıda hat gibi Heykel geçişli batı/kuzey hatları Tophane'ye verilebilir mi? Altıparmak'tan gelen hatlar 25 numaralı hat gibi Fomara'dan aşağı Kent Meydan'na verilebilir, 17B, B29 (eski) gibi Kent Meydanı'ndan yukarı çıkan hatlar Fomara'dan ring yapabilir mi? Hiçbir hattın verilmediği Haşim İşcan Caddesi doğu yönüne hat verilebilir mi?
Acemler aktarma istasyonu yapılıp 1 nolu hattı heykele çıkarmamız lazım o zaman bir çok hat kısaltılarak bursaray varışlı şekile dönüşecek.

Geri