Bursa Ulaşım Öneri Ve Fikirler

Heykel'e metrodan ziyade Şehreküstü - Heykel arası ring tramvayı veya füniküler (tarihi bölgeden dolayı yapımı riskli) yapılsa nasıl olurdu?
Otobüs hatlarını kısaltamazsın o şekilde bursarayın riskli olduğunu düşünmüyorum caddeler gayet geniş zamanında demirtaş istasyonunu elleriyle kazıp yaptılar hertürlü teknik mevcut yeterki yapmak iste.

Bursa'da da Burulaş acaba mikrobüs sisteminde küçülmeye gidebilmek için otobüs alan/alacak yüklenicilere ek destekler verse, aynı destekler minibüs alanlara verilmese sizce nasıl olurdu?

Bursa'da da Burulaş acaba mikrobüs sisteminde küçülmeye gidebilmek için otobüs alan/alacak yüklenicilere ek destekler verse, aynı destekler minibüs alanlara verilmese sizce nasıl olurdu?
İyi olur tabiki ama burulaşın kendine destek verecek gücü dahi yok batık bir şirket olarak devam ediyor.Büyükşehir belediyesi gerekli desteği kesse bugün batar o derece

Mudanya minibüslerinin değerlendirilmesi açısından 1M türevi olacak şekilde

1M2 = Emek Metro - Bademli - Aydınpınar - Mudanya BUDO

1M3 = Emek Metro - Bademli - Mudanya Devlet Hastanesi - Göynüklü - Altıntaş - Güzelyalı - Mudanya BUDO

hatları oluşturulup Mudanya minibüsçüleri tarafından işletilse sizce nasıl olur?

Mudanya minibüslerinin değerlendirilmesi açısından 1M türevi olacak şekilde

1M2 = Emek Metro - Bademli - Aydınpınar - Mudanya BUDO

1M3 = Emek Metro - Bademli - Mudanya Devlet Hastanesi - Göynüklü - Altıntaş - Güzelyalı - Mudanya BUDO

hatları oluşturulup Mudanya minibüsçüleri tarafından işletilse sizce nasıl olur?
Jest yerine kendi araçları ile olabilir eğer Jest yoksa orada.

Jest yerine kendi araçları ile olabilir eğer Jest yoksa orada.

Fahrettin Beşli dönüşümlerde ve ÖHO alımlarında burunsuz araç (Jest/Centro) şartını kaldırmıştı. Kürşat Çapar geri getirirse Görükle ve Ertuğrulgazi'deki türden araçları önümüzdeki dönüşümlerde görmek imkansız.

Önerdiğim hatların ise iyi bir alternatif olacağı aşikar. Dönüşüm olursa Mudanya durağı, olmazsa Burulaş bu hatları işletebilir. Batı ÖHO Bademli ve Aydınpınar'a gittiği için bu hatları ister mi bilmiyorum.

Fahrettin Beşli dönüşümlerde ve ÖHO alımlarında burunsuz araç (Jest/Centro) şartını kaldırmıştı. Kürşat Çapar geri getirirse Görükle ve Ertuğrulgazi'deki türden araçları önümüzdeki dönüşümlerde görmek imkansız.

Önerdiğim hatların ise iyi bir alternatif olacağı aşikar. Dönüşüm olursa Mudanya durağı, olmazsa Burulaş bu hatları işletebilir. Batı ÖHO Bademli ve Aydınpınar'a gittiği için bu hatları ister mi bilmiyorum.
En azından bu dediğiniz hatlara Novociti Life veya Atak gelse bile buradaki yolcu yoğunluğuna göre iyileştirirlir.
Umarız bu arada Kürşat Çapar da bu karardan vazgeçmez Jest vs. alımı olmaz.
Mesela İnegöl de Centro yoğun hatta veya yoğun saatte yetersiz geliyor ama Sultan LF girmiyor ama bu durum Burulaş ve ÖHO da tam tersi yoğun hatlarda veya saatlerinde kendi araçları ÖHO nun veya Burulaş ın girebiliyordu.

Öyle olacaktır inşallah 8 metre şartı getirir.

4 yıl önce henüz İstanbul'da yaşarken şu öneride bulunmuştum; Tirilye - Bursa seferlerinin Tirilye - Güzelyalı İDO olacak şekilde kısalması gerekiyor diye. Gerekçesi şuydu; Tirilye'den ne kadar dolu kalkarsa kalksın BUDO iskelesinden sonra 5-6 kişi kalıyor en fazla ve 1-2 kişi de İDO'ya en yakın üst geçitte iniyor. Bu aracın daha ileriye gitmesine gerek yok. Boş gittiği kısmın maliyetini de diğer yolculardan çıkarıyor. Güzelyalı İDO - Tirilye arasında daha makul seçenekle çalışabilir. Gönül ister ki; Bursa kart entegrasyonu da olsun.

4 yıl önce henüz İstanbul'da yaşarken şu öneride bulunmuştum; Tirilye - Bursa seferlerinin Tirilye - Güzelyalı İDO olacak şekilde kısalması gerekiyor diye. Gerekçesi şuydu; Tirilye'den ne kadar dolu kalkarsa kalksın BUDO iskelesinden sonra 5-6 kişi kalıyor en fazla ve 1-2 kişi de İDO'ya en yakın üst geçitte iniyor. Bu aracın daha ileriye gitmesine gerek yok. Boş gittiği kısmın maliyetini de diğer yolculardan çıkarıyor. Güzelyalı İDO - Tirilye arasında daha makul seçenekle çalışabilir. Gönül ister ki; Bursa kart entegrasyonu da olsun.

Metrobüs (hızlı otobüs adına ne derseniz) yapıldığında BUDO İskelesi otobüs aktarma merkezine dönüştürülecekti. O zaman Tirilye, Eşkel, Mesudiye gibi hatlar da muhakkak kısalırdı.

Mudanya M plakalı minibüsler dönüşüme girince sözleşmeli çalışan Tirilye vb. minibüsleri ile anlaşılıp hatların Mudanya minibüslerine geçmesini de bekliyorum ayrıca.

Acemler Aktarma Merkezi'nin etkili kullanımı açısından İvazpaşa kalkışlı 60K ve 60B hatları için önerim şu şekilde olacak.

Özel Halk Otobüsleri tarafından işletilen 2BT hattı Tuzaklı köyünden itibaren Hüseyinalan - Kirazlı - Mürseller şeklinde uzatılarak 2BT yahut 60K koduyla işletilebilir. Bu değişiklik UKOME'de;

1) 2BT hattının kapatılması ve 60K hattına ilişkin güzergah değişiklik talebi...

2) 60K hattının kapatılması ve 2BT hattına ilişkin güzergah değişiklik talebi...

seçeneklerinden biri ile uygulanabilir.

60B hattı için güzergah değişiklik önerim ise;

Acemler Aktarma Merkezi - İlker Çelikcan FTR Hastanesi - İnkaya - Yiğitali - Milli Park Gişeler - Bağlı - Soğukpınar

şeklinde.

Bu değişikliklerden 60K (veya 2BT) için olanda yeni güzergahında hizmet verecek 2BT/60K Burulaş tarafından işletilebilir çünkü Özel Halk Otobüsleri 2BT hattını istekli bir şekilde işletmiyor.

Bu değişiklikleri biz düşünürken neden burulaş kafa yormuyor acaba

Son düzenleme:
Bu değişiklikleri biz düşünürken neden burulaş kafa yormuyor acab

Diyeceksiniz ki "Emirhan da 60K'ya taktı" ama 60K/2BT için önerdiğim bu tek güzergah, bu köyleri iki ayrı hat ile taşımak yerine tek hat ile taşıyıp maliyetleri düşürecek. Zira 2BT'yi 60K'nın girdiği köylere uzatmak ta tur süresini çok fazla uzatmıyor. Yani bu önerdiğim 60K/2BT güzergahı bölge açısından en verimli çözüm.

Maliyet açısından hatlarla ilgili bu tip birçok iyileştirmeye ihtiyaç var bence.

Heykel'e metrodan ziyade Şehreküstü - Heykel arası ring tramvayı veya füniküler (tarihi bölgeden dolayı yapımı riskli) yapılsa nasıl olurdu?
T1 iyileştirilmesi yapılıp kent meydanına hareket merkezi yapılması gerek ama nasıl oradaki evler yıkılırsa terminaldeki peronlar gibi yapılıp otobüslerin hareketi sağlanmalı t1 de heykele çıkar hem bursaray hattında olanlar heykele çıkar hemde metroya yakın oturmayanlar otobüsle heykele çıkabilir ama sıkıntı şurada başlıyor t1in kapasitesi yetersiz t1 hattı 3 araçla 10km/s hızla işletiliyor 4-6 tane araç olucak ki hızlı ve sık işletilsin

Şu B13 ve B10 hatlarına bir çözüm bulabilirlermi acaba bu ayın ukomesinde konuşulması lazım artık sabahları B10 da karsan atak çalışıyor ama 1-2 tane ve akşam saatinde çalışmıyor bari buraya karsan atak koysunlar aynı zamanda B13 hattınada çünkü bu hatlar metro ile mahalleleri bağlayan en önemli 2 hat. Bu sebeple b41b veya b41c beklemek zorunda kalıyorum şanslıysam 97f biniyorum(çünkü 90 dakikada bir geçiyor) ama hak veriyorum çünkü yolcusu çok az ve 4 tane otobüs var b41b ve b41c de 97f de ise 2 tane otobüs çalışıyor günde ama şu B10 ve B13e çözüm gerek

Son düzenleme:
bu arada Bursa'da B14 diye bir hat yok, o konuda da düzeltme yapayım

B13'ü kast edip yanlışlıkla B14 yazmış olabilir çünkü mesajın kalan kısmında B13 için bir çözüm bulunmasını istemiş.

Batı grubu Özel Halk Otobüsleri bu aralar sık sık 9D hattına şirketleri BURUTAŞ'ın Atak'larından birini veriyor. Tahminimce burada dile getirdiğimiz ve @Efe16 'nın ÖHO resmi Instagram hesabına ilettiği, benim de ÖHO yetkililerinden bir arkadaşıma ilettiğim 600 esas M plakalı 8 metrelik otobüs ile işletim sistemine hazırlık açısından bir deneme. İlerleyen zamanlarda şirket Atak'larından bir aracı dahi olsa 8L, 6F, B24 gibi hatlarda görürsek benim tahminimin doğru çıkma olasılığı artar. Zira Özel Halk Otobüsleri bu sisteme sıcak bakıyor.

Şu an Bursa'da çoğu toplu taşıma hattı bir otobüsü doldurma amacıyla birçok noktadan geçen hatlar. Görükle 35G mevzusunda da dile getirdiğim gibi minibüsler çabuk dolan araçlar olduğundan çalışacağı bölgeler köy/kırsal değilse, kalabalık şehir içi merkezi bölgeler ise hatların kısa ve direkt olması sistemin olumsuz etkilerini azaltır. B10 ve B13 örneğinden gidecek olursam da bu iki hat minibüs ile işletilecekse Esentepe İstasyonu - Hamitler - Yenibağlar - Korupark (B13) ve Hamitler İstasyonu - Emek - Balat - Emek İstasyonu (B10) güzergahlar minibüs işletimi için çok uzun.

İlla ki minibüs işletimi yapılacaksa hatlar kısa ve direkt yapılmalı, illa ki bu hatlar bu güzergahta işletilecekse de otobüs ile işletilmeli.

Minibüs ile işletimin sürdürülmesi durumunda B10 ve B13 gibi birçok MTS hattının bölünerek parçalı işletilmesi doğru olacaktır. Mesela B16A hattına hâlâ anlam veremem.

B13'ü kast edip yanlışlıkla B14 yazmış olabilir çünkü mesajın kalan kısmında B13 için bir çözüm bulunmasını istemiş.

Batı grubu Özel Halk Otobüsleri bu aralar sık sık 9D hattına şirketleri BURUTAŞ'ın Atak'larından birini veriyor. Tahminimce burada dile getirdiğimiz ve @Efe16 'nın ÖHO resmi Instagram hesabına ilettiği, benim de ÖHO yetkililerinden bir arkadaşıma ilettiğim 600 esas M plakalı 8 metrelik otobüs ile işletim sistemine hazırlık açısından bir deneme. İlerleyen zamanlarda şirket Atak'larından bir aracı dahi olsa 8L, 6F, B24 gibi hatlarda görürsek benim tahminimin doğru çıkma olasılığı artar. Zira Özel Halk Otobüsleri bu sisteme sıcak bakıyor.

Şu an Bursa'da çoğu toplu taşıma hattı bir otobüsü doldurma amacıyla birçok noktadan geçen hatlar. Görükle 35G mevzusunda da dile getirdiğim gibi minibüsler çabuk dolan araçlar olduğundan çalışacağı bölgeler köy/kırsal değilse, kalabalık şehir içi merkezi bölgeler ise hatların kısa ve direkt olması sistemin olumsuz etkilerini azaltır. B10 ve B13 örneğinden gidecek olursam da bu iki hat minibüs ile işletilecekse Esentepe İstasyonu - Hamitler - Yenibağlar - Korupark (B13) ve Hamitler İstasyonu - Emek - Balat - Emek İstasyonu (B10) güzergahlar minibüs işletimi için çok uzun.

İlla ki minibüs işletimi yapılacaksa hatlar kısa ve direkt yapılmalı, illa ki bu hatlar bu güzergahta işletilecekse de otobüs ile işletilmeli.

Minibüs ile işletimin sürdürülmesi durumunda B10 ve B13 gibi birçok MTS hattının bölünerek parçalı işletilmesi doğru olacaktır. Mesela B16A hattına hâlâ anlam veremem.
8L ve 9D de atak olursa sen o zaman seyret filmi :D Bu arada MTS denilen şey nedir? Metrodan mahalleye besleme hattımı ? Yani mesela illa minibüs yapacaksan emek istasyonudan emeğin içine giden bir hat ve geçitin ve balatıniçine giden bir hat yani doğudaki besleme hatları gibi olucak Bu dediğin b16a b13 ve b10 gibi hatlar, pik saatlerde ilk durakta dolması için 2 dakika bile almıyor. Zaten Öhö bir tek mahallelerden merkeze getiren hatlar ve besleme hatları ile ilgilileniyor çoğu hat belediyenin ama çok bilgim yok öho daha da büyük olabilir ama batı öho yetersiz kapasitede insanı metrodan soğutuyor

8L ve 9D de atak olursa sen o zaman seyret filmi :D Bu arada MTS denilen şey nedir? Metrodan mahalleye besleme hattımı ? Yani mesela illa minibüs yapacaksan emek istasyonudan emeğin içine giden bir hat ve geçitin ve balatıniçine giden bir hat yani doğudaki besleme hatları gibi olucak Bu dediğin b16a b13 ve b10 gibi hatlar, pik saatlerde ilk durakta dolması için 2 dakika bile almıyor. Zaten Öhö bir tek mahallelerden merkeze getiren hatlar ve besleme hatları ile ilgilileniyor çoğu hat belediyenin ama çok bilgim yok öho daha da büyük olabilir ama batı öho yetersiz kapasitede insanı metrodan soğutuyor

MTS hattın güzergahı ile ilgili değil, hatta çalışan tüm araçların minibüs olması ile ilgili. 2018 yılındaki dönüşümde böyle bir tabir çıkarılmıştı. Açılımı "Mikrobüs Taşımacılığı Sistemi" olması lazım, tam hatırlamıyorum.

B10 ve B13 özelinde örnek vereyim, bu hatlar nasıl parçalı olabilir sorusuna cevap amacıyla. Ancak bu örnek tamamen tahmini bir örnek olacak, bölgedeki yolcuların toplu taşıma talebini veya hatların çoğunlukla hangi duraklar arasında kullanıldığını bilmiyorum.

B10 hattı, Emek İstasyonu - Balat, Hamitler İstasyonu - Akpınar gibi mini ring hatlarına.

B13 hattı Esentepe İstasyonu - Hamitler Merkez Cami ve Korupark İstasyonu - Yenibağlar gibi mini ring hatlarına bölünebilir.

Tabii gerçek çözüm Özel Halk Otobüsleri'nin adı üstünde otobüs ile hizmet vermesi ancak minibüs ile işletim isteniyorsa hatların kısa ve direkt planlanıp sınırlı sayıdaki aracın daha fazla tur atarak taşınan toplam yolcu sayısını olabildiğince yüksek tutup yolcu mağduriyetini olabildiğince düşük tutması gerekir.

Geri