B13'ü kast edip yanlışlıkla B14 yazmış olabilir çünkü mesajın kalan kısmında B13 için bir çözüm bulunmasını istemiş.
Batı grubu Özel Halk Otobüsleri bu aralar sık sık 9D hattına şirketleri BURUTAŞ'ın Atak'larından birini veriyor. Tahminimce burada dile getirdiğimiz ve
@Efe16 'nın ÖHO resmi Instagram hesabına ilettiği, benim de ÖHO yetkililerinden bir arkadaşıma ilettiğim 600 esas M plakalı 8 metrelik otobüs ile işletim sistemine hazırlık açısından bir deneme. İlerleyen zamanlarda şirket Atak'larından bir aracı dahi olsa 8L, 6F, B24 gibi hatlarda görürsek benim tahminimin doğru çıkma olasılığı artar. Zira Özel Halk Otobüsleri bu sisteme sıcak bakıyor.
Şu an Bursa'da çoğu toplu taşıma hattı bir otobüsü doldurma amacıyla birçok noktadan geçen hatlar. Görükle 35G mevzusunda da dile getirdiğim gibi minibüsler çabuk dolan araçlar olduğundan çalışacağı bölgeler köy/kırsal değilse, kalabalık şehir içi merkezi bölgeler ise hatların kısa ve direkt olması sistemin olumsuz etkilerini azaltır. B10 ve B13 örneğinden gidecek olursam da bu iki hat minibüs ile işletilecekse Esentepe İstasyonu - Hamitler - Yenibağlar - Korupark (B13) ve Hamitler İstasyonu - Emek - Balat - Emek İstasyonu (B10) güzergahlar minibüs işletimi için çok uzun.
İlla ki minibüs işletimi yapılacaksa hatlar kısa ve direkt yapılmalı, illa ki bu hatlar bu güzergahta işletilecekse de otobüs ile işletilmeli.
Minibüs ile işletimin sürdürülmesi durumunda B10 ve B13 gibi birçok MTS hattının bölünerek parçalı işletilmesi doğru olacaktır. Mesela B16A hattına hâlâ anlam veremem.