Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

Yolcu istiyorsan önce 38 numaralı otobüs hattını iptal etmen lazım. Sadece T2'de değil T1 hattında da bazı iyileştirmeleri yapman lazım. Diğer en önemli alternatif T2 hattını Demirtaş'a götürmek

Yunuseli ve Demirtaş şeklinde iki varyant olarak uzatma da yapılabilir ama öncelik dediğin gibi T2 ve T1 hattında iyileştirici düzenlemelerin yapılması. İsteyen yapar bak Akçaray'a (Kocaeli). Mevzu burada istemek, istemek, istemek!

Yunuseli ve Demirtaş şeklinde iki varyant olarak uzatma da yapılabilir ama öncelik dediğin gibi T2 ve T1 hattında iyileştirici düzenlemelerin yapılması. İsteyen yapar bak Akçaray'a (Kocaeli). Mevzu burada istemek, istemek, istemek!
Varyant güzel ama zaten metro hattı yapılacak (yapıldığını görürsek) onun için Yunuseli varyantına gerek yok bence

Arka arkaya mesaj atmamaya (flood yapmamaya) özen gösterelim. Bir mesajın ardından yazmak istediğinizi en son mesajınıza ekleyebilirsiniz.
Kolayına kaçıp T2'ye Yunuseli ve Demirtaş çift varyantlı uzatma yapabilirler böylece yine Yunuseli'ye raylı sistem gelmiş olur. :D
aslında avrupa konseyi bulvarındna geçirilirse mükemmel olur böylece kuzeydende raylı sistem geçer

demirtaş uzatması yapılır yada ovaakça ama en önemlisi şuanda bu hat hızını yükseltsinler kaplumbağa hızında tren yapmışlar

Bugün, yaz listelerinin ilk günüydü :D
Üşenmedim, oturdum ve neredeyse tüm hatların yaz çalışma saatlerine göz gezdirdim.
Özel Halk Otobüsleri'nin saat planlaması konusunda fiyasko olduğunu düşünüyorum.
Birçok Özel Halk Otobüs hattıda bu konuda beni zaten şaşırtmamıştı :rolleyes:

Burulaş hatlarındanda birçoğunun planlanan saatleri tutarlı ve başarılı duruyordu.
Sadece evimin buradan geçen tek hat olan 4G hattının saatlerinden biraz rahatsız oldum denebilir :D
Tüm gün 15 dakikada bir çalıştırılabilecek bu hatta 9-12-15-16-18-20 dakika aralığında tuhaf turlar koyma seramonisi bu yazda devam etti :D

Bugün, yaz listelerinin ilk günüydü :D
Üşenmedim, oturdum ve neredeyse tüm hatların yaz çalışma saatlerine göz gezdirdim.
Özel Halk Otobüsleri'nin saat planlaması konusunda fiyasko olduğunu düşünüyorum.
Birçok Özel Halk Otobüs hattıda bu konuda beni zaten şaşırtmamıştı :rolleyes:

Burulaş hatlarındanda birçoğunun planlanan saatleri tutarlı ve başarılı duruyordu.
Sadece evimin buradan geçen tek hat olan 4G hattının saatlerinden biraz rahatsız oldum denebilir :D
Tüm gün 15 dakikada bir çalıştırılabilecek bu hatta 9-12-15-16-18-20 dakika aralığında tuhaf turlar koyma seramonisi bu yazda devam etti :D

Bugün tuhaf bir şekilde 25A'daki dört otobüsten dördü de 9 metrelik araçlardan oluşuyordu. İlk kez böyle görüyorum. Daha öncesinden dört araçtan biri ya da ikisi 9 metre oluyordu ona alışmıştık.

Aynı şekilde 1TH da 9 metre olmuş.

Bugün tuhaf bir şekilde 25A'daki dört otobüsten dördü de 9 metrelik araçlardan oluşuyordu. İlk kez böyle görüyorum. Daha öncesinden dört araçtan biri ya da ikisi 9 metre oluyordu ona alışmıştık.

Aynı şekilde 1TH da 9 metre olmuş.
Bursakart websitesinden bakınca Burulaş'a ait Otokar Doruk 190LE var acaba 10 metrelik araç alımları yapılsa bu hat karma 10 ve 12 metre olacak şekilde çalışşsa nasıl olurdu ?

Burulaş, yaz sezonunda tüm hatlarda araç kısaltımına gitmiş anladığım kadarıyla.
17S Hattında 9 metreden 6 metreye geçiş.
16S Hattında 9 metreden 6 metreye geçiş.
25A Hattında 12 metreden 9 metreye geçiş.
1TH Hattında 12 metreden 9 metreye geçiş.
35E1-2 Hattına 2 adet 6 metre koyulması.
43H Hattında 12-9 sisteminden full 9 metreye geçiş.
95A Hattında 12-9 sisteminden full 9 metreye geçiş.
D1A Hattında 12 metreden 12-9 sistemine geçiş.
D7A Hattında 12 metreden 9 metreye geçiş.
18B Hattında 9 metreden 6-9 sistemine geçiş.
35SE Hattında 12 metreden 6-9 sistemine geçiş.

Bazı otobüs hatlarındada araç boyutları büyütülmüş durumda.
17B Hattında ağırlıklı 12 metreye geçiş.
D9 Hattında ağırlıklı 12 metreye geçiş.
30 Hattında ağırlıklı 9 metreye geçiş.
35S Hattında ağırlıklı 9 metreye geçiş.

Bu araç değişikliklerinde en mantıklı bulduğum 1TH ve D7A. 43H, 95A ve D1A'da da fena değil ancak geri kalan hatlardaki araç küçültme iyi olmamış.

25A ve 16S'nin özelleştirileceği planları göz önünde bulundurulduğunda bu iki hattaki araç küçültmenin "alıştırma" amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Bu araç değişikliklerinde en mantıklı bulduğum 1TH ve D7A. 43H, 95A ve D1A'da da fena değil ancak geri kalan hatlardaki araç küçültme iyi olmamış.
Ben açıkçası D1A Hattında mevcut saatlerinde 9 metre çalışmasının açıkçası daha faydalı olacağından yanayım.
95A ve 43H hattı içinde en iyisi oldu denebilir, sadece 60 dakikada bir sabit çalışsalar daha bile tatlı olur :D
25A ve 16S'nin özelleştirileceği planları göz önünde bulundurulduğunda bu iki hattaki araç küçültmenin "alıştırma" amaçlı olduğunu düşünüyorum.
Bencede, katılıyorum. 564 ve 567 jestler dünden beri 16S hattındalar zaten. Sadece dün akşam üstü 629 vardı 567 ile beraber.
(Not: 629 bugün 35E hattına kaymış :D)

Ben açıkçası D1A Hattında mevcut saatlerinde 9 metre çalışmasının açıkçası daha faydalı olacağından yanayım.

D1A'nın Bursa Teknik Üniversitesi - Şevket Yılmaz Hastanesi kavşağına kadar olan güzergahının 23A hattı gibi olup hattın Siteler kalkışlı olması gerektiğini düşünüyorum. Şoför molası, şoför değişimi gibi birçok açıdan bu hattın bir ara sokak yerine hareket amirliğinden kalkmasının avantajı olacaktır.

Onun dışında konuyla alakasız, bahsettiğin hatlardan 17B ile ilgili bir önerim olacak.

17T hattının Terminal'den kalkıp Demirtaş'a gittikten sonra 17D kalkış durağına geldiğinde 17D'ye girip tam tur attıktan sonra tekrar 17D kalkış durağında 17T girip Terminal'de son durak yapması uygulamasını, yani 17T ve 17D'nin aynı araçlarla birleşik çalıştığını biliyorsunuz.

17B ve 17H hatları da aynı olacak. Öncelikle 17B güzergahı Santral ve Çeşmebaşı mahallelerine girecek şekilde revize edilecek. Terminal'den 17H olarak kalkan araç Demirtaş kavşağında validatörü 17B yapıp sırasıyla Alaşar - Santral - Çeşmebaşı - Ovaakça Merkez güzergahlarından Şehreküstü'den G8 gibi (eskiden B29) ring yapacak. Şehreküstü'den 17B olarak dönen araç Demirtaş Kavşağı'nda validatörü 17H yapıp sırasıyla Alaşar - Santral - Çeşmebaşı - Ovaakça Merkez güzergahlarından Terminal'e gidecek.

Böylece şoförlerin direkt Terminal'de mola yapması, her iki hattın da etkili ve verimli işletilmesi sağlanacak.

17B ve 17H hatları da aynı olacak. Öncelikle 17B güzergahı Santral ve Çeşmebaşı mahallelerine girecek şekilde revize edilecek. Terminal'den 17H olarak kalkan araç Demirtaş kavşağında validatörü 17B yapıp sırasıyla Alaşar - Santral - Çeşmebaşı - Ovaakça Merkez güzergahlarından Şehreküstü'den G8 gibi (eskiden B29) ring yapacak. Şehreküstü'den 17B olarak dönen araç Demirtaş Kavşağı'nda validatörü 17H yapıp sırasıyla Alaşar - Santral - Çeşmebaşı - Ovaakça Merkez güzergahlarından Terminal'e gidecek.
Bahsettiğin fikir çok güzel, fakat bunun için çok titiz bir planlama lazım.
17B Hattı 17D hattı gibi sık bir hat değil ve giren-çıkan aracın iyi bir şekilde belirlenmemesi halinde büyük tepkiler, sorunlar vs. çıkabilir.

Geri