Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

Ayrıca şunu da diyeyim gerçekten israf kimse inmiyor veya binmiyor o yüzden hürriyetler geçirip denememiz şart
o zaman ÖHO ile iletişime geç 8L ve B40'ı geçite uzatsınlar. Gerçi yanlış hatırlamıyorsam eski forumda 8L için geçite uzatılması gündemi vardı ama vazgeçilmiş.

Haydaa bütün sırrımız bozuldu yaw 😃
Ayrıca şunu da diyeyim gerçekten israf kimse inmiyor veya binmiyor o yüzden hürriyetler geçirip denememiz şart

Çok yanlış düşünüyorsun. İsraf olarak değerlendirebilmen için hatta çalışan araçların doluluğuna, günlük/aylık yolcu verisine bakman gerekir.

O halde otoban geçişli hatlar ve şehrimizde örneği pek olmayan ekspres hatlar senin için büyük israf.

Çok yanlış düşünüyorsun. İsraf olarak değerlendirebilmen için hatta çalışan araçların doluluğuna, günlük/aylık yolcu verisine bakman gerekir.

O halde otoban geçişli hatlar ve şehrimizde örneği pek olmayan ekspres hatlar senin için büyük israf.
İşte aylık doluluğu da az ve yolcu almamak içinde mudanya yolundan geçiyor,tabela kapatma,güzergahtan taşma vb.

o zaman ÖHO ile iletişime geç 8L ve B40'ı geçite uzatsınlar. Gerçi yanlış hatırlamıyorsam eski forumda 8L için geçite uzatılması gündemi vardı ama vazgeçilmiş.
B41B iptal edilip B40 geçite uzatılsa bile eskiden B40-A nında kapatıldığını söylemek isterim yani timurtaşpa hatları çok dayanmıyor nedense. elimizde 3 seçenek var:
B41B/C birleştirip hürriyet geçişli yapmak
8L ve B40'ı geçite uzatıp b41b/c yi iptal etmek
B40'ı geçite uzatıp B40-A yı tekrar açmak B41B/C iptal edip

Ben 97'yi Geçite uzatma fikrinide önermiştim bu forumda böylelikle 97F ye ihtiyaç duyulmaz gibi bir önerim olmuştu Burulaş,Emeği sadece Adnan Menderesten ibaret sanıyor ama değil

timurtaşpaşa hatları gayette dayanıyor oraya giden 1-2 hat kapatıldı veya kısaltıldı diye işkembeden sallıyorsun. Sen o kafayla olur da Ataevler'den Timurtaşpaşa'ya gidersen özellikle B42A'ya binersin.

Son düzenleme:
timurtaşpaşa hatları gayette dayanıyor oraya giden 1-2 hat kapatıldı veya kısaltıldı diye işkembeden sallıyorsun. Sen o kafayla olur da Ataevler'den Timurtaşpaşa'ya gidersen özellikle B42A'ya binersin.
B40-A niye kapatıldı o zaman? veya B4B/C için sefer süresi çok seyrek? çünkü hem B40 hemde 8L var bu bölgede ihtiyacı karşılıyor ama 8L veya B40 tan biri geçite uzatılsın dersem B40 derim ama güzergahta değişiklik yapılması gerekecek böylelikle bu sebeple B41B/C birleşip hürriyetten geçsin diye vurguluyorum B40 son durağından aşağıya giden yokuştan dolayı dedim bu güzergah meselesini

B40-A niye kapatıldı o zaman? veya B4B/C için sefer süresi çok seyrek? çünkü hem B40 hemde 8L var bu bölgede ihtiyacı karşılıyor ama 8L veya B40 tan biri geçite uzatılsın dersem B40 derim ama güzergahta değişiklik yapılması gerekecek böylelikle bu sebeple B41B/C birleşip hürriyetten geçsin diye vurguluyorum B40 son durağından aşağıya giden yokuştan dolayı dedim bu güzergah meselesini
B40A kapatıldı ve B41B/C'nin sefer süresi seyrek diye "timurtaşpaşa hatları dayanmıyor" mu oluyor? Ayrıca madem 8L ve B40 bölgede ihtiyacı karşılıyor o zaman B41B/C için niye hürriyet geçişli olsun inadındasın? ÖHO'yla iletişime geç halihazırda Hürriyet'ten geçen 8L ve B40'ı Geçit'e uzatsınlar o zaman. Senin derdin tamamen "Karaman'dan hat geçmesin, hepsi bir şekilde Hürriyet'e bağlansın".

B40A kapatıldı ve B41B/C'nin sefer süresi seyrek diye "timurtaşpaşa hatları dayanmıyor" mu oluyor? Ayrıca madem 8L ve B40 bölgede ihtiyacı karşılıyor o zaman B41B/C için niye hürriyet geçişli olsun inadındasın? ÖHO'yla iletişime geç halihazırda Hürriyet'ten geçen 8L ve B40'ı Geçit'e uzatsınlar o zaman. Senin derdin tamamen "Karaman'dan hat geçmesin, hepsi bir şekilde Hürriyet'e bağlansın".
Sanırım Hürriyet MTAL'de okuyor, ondan dolayı da okuluna rahat gitmek istiyor olabilir
(varsayımdır)

Çünkü karamandan hali hazırda hat geçiyor zaten ayrıca 8L ve B40 yeterince uzun güzergaha sahip çok dolanıyor yani Hürriyet-Bağlarbaşı arasındaki ulaşım için illa B16a falan mı olucak sadece ayrıca ben hürriyetten geçite gidebilmek için 2km yürümek mi zorundayım? talep yoğun biçimde hürriyet caddesinde bulunduğu halde?
3km güzergah boyunca 2kişi binip 2 kişi inip bu hat verimsiz diyip ilerde iptal mi edilecek o zaman Geçit Akpınar Hamitler-Hürriyet-Çekirge-Altıparmak-Muradiye şeklinde hat oluşsun
Bunun gibi
1790602714832.webp
Bu fotoğrafta ise sabah saatlerinde potansiyel yolcuların konumları (B41B/C transit geçtiği için boyamadım mavili yerleri)
1790602797523.webp

talep yoğun biçimde hürriyet caddesinde bulunduğu halde?

Konuyla ilgili sadece bir kişiye mikrofon uzatıp "Uzmanlar böyle söylüyor" diyen habercilerden farksızsın.

Demek ki Özel Halk Otobüsleri B41B ve B41C ile Hürriyet'ten / Hürriyet'e yolcu taşımayı amaçlamıyor.

Ona bakarsan Terminal'den terminalin iki adım ötesi olan İsmetiye'ye, Ovaakça Teknik Lise'ye Karabalçık'a, Gündoğdu'ya hat yok. İncirli Caddesi'nden Terminal'e ve Kent Meydanı'na hat yok. Haşim İşcan Caddesi'nden Teleferik'e ve Emirsultan'a yok...

merkeze gideceksem elimde 9D, 9M, B41B/C ve B42A var. 9D 15 dakikada bir diğerleri yarım saatte bir geçiyor. Sen 9D hariç hepsini al Hürriyet'ten geçir o kafayla.
Tamam bizdede aynı merkeze gideceksem elimde B41B/C B40 8L var 8L 15 B40 20 B41B/C 30 dakikda bir geçiyor ama 8L uzak B40 ise bayağı uzak yani birde ben öyle birşey demedim eskiden okulum hürriyetteydi ve bu bölgenin taleplerini bildiğim için diyorum B41B/C için mudanya yoluna gidip bekleyeceğime metroya binerim daha iyi ordaki sıkıntı ise emekte aktarma yapmak yani tahminimce eğer yapacaklarsa Şehir hst.-Arabayatağı kesintisiz olunca mudanya yolu geçişli olmaktan çıkar diye düşünüyorum

Bu arada söz konusu illa Geçit Hürriyet arası ulaşım ise 97F diye bir hat var, üstelik FSM'ye ulaşımı da bonus
1790603553383.webp
Şöyle bir tarifesi varken mi? :D Güldürme beni.
Ben 97F görünce ufo gören masum köylü gibi bakıyorum :ROFLMAO:

Ya da Geçit'in çok fazla arka taraflarında oturmuyorsa Geçit Metro'nun karşı tarafına geçip 14 türevli hatlarla Hürriyet'e gidebilir
Öyle bir yerde oturuyorum ki kimse tahmin edemez orayı :D Ne geçite yakınım ne Emeğe

Ekli dosyayı görüntüle 57256

Öyle bir yerde oturuyorum ki kimse tahmin edemez orayı :D Ne geçite yakınım ne Emeğe
Demek ki dediğin kadar talep yok ki böyle bir tarife uygulamışlar. Senin ulaşım bilgin bizi epey güldürüyor arada sende gül hakkındır

Tamam bizdede aynı merkeze gideceksem elimde B41B/C B40 8L var 8L 15 B40 20 B41B/C 30 dakikda bir geçiyor ama 8L uzak B40 ise bayağı uzak yani birde ben öyle birşey demedim eskiden okulum hürriyetteydi ve bu bölgenin taleplerini bildiğim için diyorum B41B/C için mudanya yoluna gidip bekleyeceğime metroya binerim daha iyi ordaki sıkıntı ise emekte aktarma yapmak yani tahminimce eğer yapacaklarsa Şehir hst.-Arabayatağı kesintisiz olunca mudanya yolu geçişli olmaktan çıkar diye düşünüyorum
ona bakarsan B42A da bana uzak onu ne yapacağız? B42A için Işıklar Sitesi'ne yürüyeceğime 9D, 9M, B41 veya Metroya binerim daha iyi. Sen en iyisi uzun hatta binme metro+besleme hat yapıp yürü.
Ekli dosyayı görüntüle 57256

43H-43HB'nin tarifesi de 70 dakikada bir ve sen bir ara 30 dakikada bir geçen 93 yerine 43H-43HB öneriyordun o yüzden bu konuda konuşacak son kişisin sen.

Son düzenleme:
Bizi darladığın gibi darlama da adamları yoksa seni otobüslerine ve minibüslerine almazlar kalırsın yolda 😁
https://halkotobusleri.com/
Sitesi bu olduğuna emin olmak için yazdım bu galiba
Bir kere önereceğim zaten kabul etmezlerse sıkıntı yok böyle planlanmıştır bi bildikleri vardır karışmam ama benim fikrimin daha mantıklı olduğunu dünşüyorum veya eskiden geçite metro olmadığı içinde bu noktalardan gittiğini düşünüyorum

https://halkotobusleri.com/
Sitesi bu olduğuna emin olmak için yazdım bu galiba
Bir kere önereceğim zaten kabul etmezlerse sıkıntı yok böyle planlanmıştır bi bildikleri vardır karışmam ama benim fikrimin daha mantıklı olduğunu dünşüyorum veya eskiden geçite metro olmadığı içinde bu noktalardan gittiğini düşünüyorum

Senin bisikletin yok muydu hani 97F'de Neocity'ye tosluyormuşsun. Onunla git işte Geçit'ten Hürriyet'e. Emek - Akpınar - Hamitler güzergahı bisiklet için tehlikeli bir güzergah değil.

Senin bisikletin yok muydu hani 97F'de Neocity'ye tosluyormuşsun. Onunla git işte Geçit'ten Hürriyet'e. Emek - Akpınar - Hamitler güzergahı bisiklet için tehlikeli bir güzergah değil.
Bisiklet için tehlikeli değil ama pek tekin olmadığı için gitmek istemiyorum emek bağlarbaşı falan ayrıca yazın bisiklet kullanıyorum sadece kışın değil

Bisiklet için tehlikeli değil ama pek tekin olmadığı için gitmek istemiyorum emek bağlarbaşı falan ayrıca yazın bisiklet kullanıyorum sadece kışın değil

Her neyse senin şu B41 Hürriyet güzergah önerinle ilgili bir şey söyleyecektim onu unutmadan söyleyeyim.

Herkes kendi yaşadığı ya da düzenli gidip geldiği bölgenin ulaşımıyla ilgili taraflılığa sahip. Toplu taşıma sistemlerine dair bir bilgisi ya da bilinci olmayan bu konuda daha büyük taraflılığa sahipken bizler nispeten ortaya yakın insanlarız.

Bugün her yerden her yere talep çıkar. Önemli olan bu talebin sürekliliği, homojenliği ve düzenli olması. Böyle durumda zaten hat açılabiliyor ya da güzergah değişikliği yapılabiliyor. Bir de işin yolcu ve işletici boyutu var ki bunlardaki hatalardan kaynaklı kağıt üstünde potansiyeli yüksek duran güzergahların sahada başarısız sonuç vermesi işten değil. 17T en güncel örneği.

B41 ile birkaç kez Timurtaşpaşa - Geçit (Özhan Market arkası) yolculuk yapma imkanım oldu. Timurtaşpaşa'dan Mudanya'ya gideceğim zaman Metro - 1M yerine otobüsle gidebilmek için B41 tercih etmiştim. Benim birkaç kez binmemle hattın düzenli kullanıcısı olmak arasında uçurum var ama bu hattı hep ben "Batının 22 türevlileri" benzetmesine tabi tutuyorum. 48 ve 48A'nın kapatıldığı günümüzde bence B41 de kalıcılık arz etmiyor.

Geri