Cüneyt5316
WT Kullanıcı
Aktarma konusunda evet, haklısın Emirim. Lakin ben meseleyi biraz farklı değerlendirmiştim açıkçası.Tüm arkadaşlar adına ben teşekkür ederim.
HT kodlu Gar - Semt güzergahlı hatlarını Burulaş'ın devreye alacağını ihtimal dahilinde görmüyorum. Bursaray entegrasyonu gerekçe gösterilerek aktarmalı ulaşımı önereceklerdir.
BUDO kalkışlı, Emek aktarmalı bir hat olduğu gibi, Teleferik’e kadar belirli durakları kullanan bir hat da mevcut. Bunun temel gerekçesinin, özellikle valizleriyle seyahat eden yolcuların aktarma esnasında yaşayacağı meşakkati azaltmak ve Uludağ için gelen yolcuların şehir içerisinde gereksiz yere dolaşmadan, mümkün mertebe transit geçişini sağlamak olduğunu düşünüyorum.
Keza YHT için de ilerleyen süreçte buna benzer, mümkün olduğunca aktarmasız bir hat kurulacağı kanaatindeyim. Özellikle şehir dışından gelen yolcunun, birkaç farklı ulaşım aracına binerek vakit kaybetmesi yerine doğrudan belirli noktalara ulaşabilmesi hem daha münasip hem de şehir ulaşımı açısından daha verimli olacaktır.
Ayrıca Terminal’den İğdir İstasyonu’na doğrudan bir hat tesis edileceğini de düşünüyorum. Böylelikle Terminal, YHT ve Uludağ yönündeki ulaşım arasında daha makul ve intizamlı bir bağlantı kurulmuş olur.
Benim düşüncem şimdilik bu yönde; elbette zaman içerisinde güzergâh ve hat planlamaları netleştikçe vaziyet daha açık şekilde ortaya çıkacaktır.