Bursa'da Bugün Hangi Hatta Hangi Otobüs Vardı?

Bu sistemin herşeye zararı var trafiğe zararı var,yakıta zararı var,yolcuya zararı var ve sayıca daha fazla arızalanan araç demek aynı sayıda 8 m otobüsle bunların taşıdığının 2 katı yolcu taşınır bu sistemden vazgeçilmesi lazım acilen.

Bu sistemin herşeye zararı var trafiğe zararı var,yakıta zararı var,yolcuya zararı var ve sayıca daha fazla arızalanan araç demek aynı sayıda 8 m otobüsle bunların taşıdığının 2 katı yolcu taşınır bu sistemden vazgeçilmesi lazım acilen.

Bir gün bu araçlardan birinde yolculuk yaparken göz ucuyla şoförlere verilen hat çizelgesine baktım. Ayıptır söylemesi karınca duası gibiydi saatler zor okunuyordu. Başka hatlarda örnek "25A - 1.Araç" yazarken bunlarda yer olmaması sebebiyle örneğin "1K-8" yazıyorlar o derece.

Yığılma derecesindeki sık işletimler ne yazık ki trafik kaynaklı sebeplerden oluşacak geçiş saati toleresinde sıkıntı oluyor. 15 dakikada bir geçen hatta ±3 dakika tolere uygularsın ancak 2 dakikada bir işleyen hatta tolere demek sıranın kayması demek. Bu doğrudan molaları da etkiliyor, strese sebep oluyor.

Yani lafı uzatmaya gerek yok. Şehrimizdeki hatların ve işleticilerin durumu göz önünde bulundurulduğunda 8 metrelik araçlara geçiş en uygun yöntem. Eğer durak bazlı dönüşüm yerini duraklar ve özel halk otobüslerinin birleşimine bırakırsa o zaman kısmi 12 metre geçişleri de düşünülür.

Özel halk otobüslerinin son iki M plakalı Karsan Atak'ı 2245 ve 2304 97A'da

2304'ün dönüşüm süreci uzun sürdü. 2239 kadar hızlı olmadı...

Minibüse dönüşeçeklerse hiç dönüşmesinler gerçekten baydı maalesef bursa köy değil yahu şunu bi anlasalar artık.

2304'ün minibüs dönüşümü onaylandı ama ortaksız araç olduğu için verilecek iki minibüs plakasından birinin devri şartı var.

2239 ile yakın zamanda onayı alıp 2239 dönmüşken 2304 dönmüyor hâlâ çalışıyorsa iki ihtimal var. Yerine konulacak iki minibüs henüz hazır olmayabilir ya da en yakın UKOME toplantısında minibüs dönüşümünün iptal edilip 12 metreye dönüşümünün gerçekleştirilmesi istenebilir. Aslında ortaksız araç olduğu için imkanı varsa 12 metreye dönüp diğer 12 metreler ile aynı hatlarda çalışsa uzun vadede mal sahibi için daha faydalı olur.

ÖHO ya takviye araç olarak gelmesi güzel olmuş bir yandan nostalji oldu. Hatırlıyorum da Conecto Körüklü falan çalışıyordu önceden.
1/TK artık ana hat 1/T 2.sıraya düştü öholar tüm güçleriyle 1/TK dalar burulaşta 1/T ye destek veriyor yakın zamanda belki komple burulaş işletir araç yetersiz geliyor şuan.

İnegöl'ün şoförlerine dayanacak aracı bu memlekette daha kimse üretemez. Unimog getirsek dağıtırlar 😂
Valla araçları görseniz zaten içleri vs. sorunlu bazılarının ki valla bizim şoförler hızdan menzili cabuk bitirirler ama bakımlı araçlarda var tabii orası ayrı konu Yenicedekiler vs. Ek olarak kaliteden dolayı özür dilerim iniyordum o ara çektim ama örnek bir araç ici görüntüsü.😂😂

IMG20251103183146.webp

Geri