bykullanıcım
WT Kullanıcı
Benzin bolsa Hazır şoför fazlalığı varken jestlerle hong kong gibi pik saatlerde 90 saniyede bir işletim yapılabilir.
1/Tk hattında minibüs kullanamazsın anında şikayetler başlar bugün arda arda 2 adet 12 metre otobüs kaldırdılar yine yetmiyor.1TK gibi hatlarda yaşanacak olan
4G ve 35G hatları yeterli olacaktır. Şuan neredeyse 35G hattında şoförler dinlenmeden tur atıyorlar, kolay iş değil.Görükle durağı tüm araçlarını dönüşüme sokarsa 4G, 35G, 1TK gibi hatlarda yaşanacak olan![]()
4G ve 35G hatları yeterli olacaktır. Şuan neredeyse 35G hattında şoförler dinlenmeden tur atıyorlar, kolay iş değil.
Durak dönüşümü %100 olduğunda tahminimce hatları sadeleştirip yeni hatlar gelecektir. Bir yanda kartlı sistemde çalışan minibüs, diğer yanda eski sistemden nakit çalışan bir minibüs ve diğer yanda Burulaş'ın daha devrini yapmadığı ve işlettiği 4G hattı. Bana göre bir karmaşıklık olması doğal geliyor bana. Dönüşüm tamamlandığında işler rayına oturur. Hatta Büyükbalıklı, Gökçeköy gibi Görükle'ye yakın olan köylerin hatlarını konuşmaya başlarız.4G ve 35G'de karınca duası gibi çizelge, 1-2 dakikada bir sefer, iç peronlardaki minibüs yığını... Düşünemiyorum. Acaba Kızılcıklı - Balkan - Kurtuluş - Görükle vs. güzergahında ayrı bir hat ya da Görükle durağının Küçük Sanayi seferleri gibi ayrı hatlar mı oluşturulup bu durağa verilseydi?
Görükle'nin toplu taşıma girmeyen cadde ve bulvarlarına da pek âlâ hat oluşturulabilirdi. 35G olmamış maalesef.
Durak dönüşümü %100 olduğunda tahminimce hatları sadeleştirip yeni hatlar gelecektir. Bir yanda kartlı sistemde çalışan minibüs, diğer yanda eski sistemden nakit çalışan bir minibüs ve diğer yanda Burulaş'ın daha devrini yapmadığı ve işlettiği 4G hattı. Bana göre bir karmaşıklık olması doğal geliyor bana. Dönüşüm tamamlandığında işler rayına oturur. Hatta Büyükbalıklı, Gökçeköy gibi Görükle'ye yakın olan köylerin hatlarını konuşmaya başlarız.
Burada ilerleyen dönemde Burulaş 8 metrelik araca izin verecek mi o da önemli, 2-3 yıl içinde her şey çözüme kavuşur burası içinDönüşümün şu an %27.77'si (108 toplam araçtan 30'u) gerçekleştirildiği için şu anki durum doğal. Dönüşümün en başında zaten "nokta atışı taşımacılık" fikrini düşünmüştüm çünkü duraktaki araç sayısı fazla. Çoğu durakta 20-30 araç var.
Üniversite İst - Görükle direkt.
Üniversite İst. - Kampüs - Görükle
Kampüs içi ring
ana sistem olacak şekilde varyantlı hatlar işletimi yapılır. GR1 GR2 GR3 vs. (örnek) kodlama sistemiyle bu iş çözülür.
Hatta Görükle - Üniversite ve Kampüs Ring'lere araç yetince köyler ile birlikte, Kayapa, Hasanağa, Balkan, Kızılcıklı, Kurtuluş vs. de gündeme alınır.
Burada ilerleyen dönemde Burulaş 8 metrelik araca izin verecek mi o da önemli, 2-3 yıl içinde her şey çözüme kavuşur burası için