Erikli Fidyekizik ne zaman dönüşecek acaba
Mesela taze olarak aldığım bilgi; Görükle durağında dönüşüm için Burulaş en erken 2027 yılını işaret etmiş, 2028 sonuç hedef olarak belirtmiş durağa. Bu arada ödemeler konusunda ciddi sıkıntılar varmış. Burulaş'ta delik var biliyoruz ama para yönetimi konusunda yani finans tarafında da ciddi sıkıntılar var gibi
Deliğin nedeni bulunması lazım.Buradan anlıyoruz ki minibüsçüler de dönüşüme girmek istiyor. Bir de özel halk otobüslerine (batı) bak...
Bu arada bu finans durumuyla ilgili sence ne yapılabilir?
Deliğin nedeni bulunması lazım.
İşin özeti Burulaş kendini düzeltmediği sürece minibüs dönüşümleri ağırdan olacak gibi duruyor.
Serbestlik ile birlikte inşallah bir standart belirlenmiştirGüvenilir bir kaynaktan duyduğum son habere göre kartlı sistemde faaliyet gösteren ÖHO, sözleşmeli ve durak minibüslerinde burunsuz araç (Karsan Jest) dayatması kaldırılıp mavi minibüslerdeki gibi Peugeot Boxer, Mercedes Sprinter tarzı araçlara serbestlik getirilmiş.
Batı grubu özel halk otobüslerinin planı ne olur bilemem, ayrıca onların asgari 8 metrelik otobüslere dönmesi daha uygun olur ancak sözleşmeli ve durak minibüsleri için bu karar iyi bir haber. Böylece nakit çalışan durak minibüslerinin dönüşümünü kolaylaştırır ve araç çeşitliliği artar.
Serbestlik ile birlikte inşallah bir standart belirlenmiştir
Boxer,sprinter,ducato vs bunların 2 kapılı ve yüksek tavanlı versiyonları alınıp sorun çözülmeliSerbestlik ile birlikte inşallah bir standart belirlenmiştir
Tahminimce öyle olacak işin sonu. Çünkü standart ve BURULAŞ pek yan yana gelemiyor son dönemlerdeYoksa bu serbestlik bize Jest'leri arattırır.
Tahminimce öyle olacak işin sonu. Çünkü standart ve BURULAŞ pek yan yana gelemiyor son dönemlerde
Kırklareli'de dönüştürülen bir Mercedes Sprinter Citybus ki aracın arka kısmı havuzu geniş engelli rampası mevcut ve kanatlı kapıya sahip 17 oturan 5 ayakta olduğunu belirtmişler ve fiyat olarak ama yüksek verilmiş eğer ÖHO, Minibüsçüler ve Burulaş bu tarz araçlara yönelirse hem taşımacılık konusunda rahatlık sağlanır hemde dediğiniz gibi çeşitlilik artar.Güvenilir bir kaynaktan duyduğum son habere göre kartlı sistemde faaliyet gösteren ÖHO, sözleşmeli ve durak minibüslerinde burunsuz araç (Karsan Jest) dayatması kaldırılıp mavi minibüslerdeki gibi Peugeot Boxer, Mercedes Sprinter tarzı araçlara serbestlik getirilmiş.
Batı grubu özel halk otobüslerinin planı ne olur bilemem, ayrıca onların asgari 8 metrelik otobüslere dönmesi daha uygun olur ancak sözleşmeli ve durak minibüsleri için bu karar iyi bir haber. Böylece nakit çalışan durak minibüslerinin dönüşümünü kolaylaştırır ve araç çeşitliliği artar.
Ne güzel olmuş şunu yapmak zor değil.Kırklareli'de dönüştürülen bir Mercedes Sprinter Citybus ki aracın arka kısmı havuzu geniş engelli rampası mevcut ve kanatlı kapıya sahip 17 oturan 5 ayakta olduğunu belirtmişler ve fiyat olarak ama yüksek verilmiş eğer ÖHO, Minibüsçüler ve Burulaş bu tarz araçlara yönelirse hem taşımacılık konusunda rahatlık sağlanır hemde dediğiniz gibi çeşitlilik artar.
Bu minibüs serbestliği alt yüklenicileri (İnulaş vs. kapsıyormu) bu arada büyük ihtimalle alınan araçlar Bursa'daki nakit sistemden çalışıp çıkan araçlardır.Minibüs işleticilerine gelen araç serbestliğinin ardından Burulaş Odunluk İşletme'de hat dışı sinyal veren üç minibüs tespit ettim. Bu araçlar normal plaka (M değil) olup ikisi 2018 Boxer biri 2019 Jumper.
2019 model Jumper çok yüksek ihtimal Görükle 35G'deki 16 M 2109 plakalı aracın çıkması çünkü bu araç hem mal sahibi tarafından 2018 Jest ile yenilendi hem de önceki mesajlarda belirttiğim gibi Fahrettin Beşli'nin paylaşımında plakasız olarak yer aldı (üzerindeki 22109 kodundan anlayabilirsiniz)
Dizayn standardı, toplu alım gibi çözümler gelmeden muhtemelen bu tip araçları bütünleşik bilet sistemi içerisindeki M plakalı (Batı ÖHO ve nakitten dönüşüme giren) araçlarda çok fazla görmeyeceğiz ancak sözleşmelilerde ihtimal yüksek.
Bu süreçte köylere çalışan Umurbey Koop., Barakfakih Koop., Akçalar Koop. (7C), Gölyazı Koop. (B35M) ve her biri şahıs tarafından işletilen B22/B22K, B30, B33G, B33M, B35, 60B gibi yerlerde bu tip araçları görmeyi bekliyorum. Bunların yanında Mustafakemalpaşa ve Gemlik merkezlerinde de bu araçların hizmete girme ihtimali olabilir.
Bu minibüs serbestliği alt yüklenicileri (İnulaş vs. kapsıyormu) bu arada büyük ihtimalle alınan araçlar Bursa'daki nakit sistemden çalışıp çıkan araçlardır.
Şimdi mesela geçen sene zorunlu olarak Jest alanlara biraz haksızlık gibi oldu sanki ama nasıl bir uygulama olacak merak ediyorum.Minibüs işleticilerine gelen araç serbestliğinin ardından Burulaş Odunluk İşletme'de hat dışı sinyal veren üç minibüs tespit ettim. Bu araçlar normal plaka (M değil) olup ikisi 2018 Boxer biri 2019 Jumper.
2019 model Jumper çok yüksek ihtimal Görükle 35G'deki 16 M 2109 plakalı aracın çıkması çünkü bu araç hem mal sahibi tarafından 2018 Jest ile yenilendi hem de önceki mesajlarda belirttiğim gibi Fahrettin Beşli'nin paylaşımında plakasız olarak yer aldı (üzerindeki 22109 kodundan anlayabilirsiniz)
Ben batı öho harici bir serzeniş duymadım onlarda seçim vardı bence biraz belediye alet edildi.Ekli dosyayı görüntüle 37642
Araç 2020 model Boxer ve 7201 filo kodu verilmiş.
Bu sayede Büyükorhan'da da kartlı sistem olacak. Burulaş'ın yakın zamanda gündeme gelen hakediş sorunu ile ilgili bir iyileşme olmasa kartlı sistemin zerresi olmayan ilçelerde entegrasyon olmazdı. Bir şeyler çözülmüş belli ki.
Ben batı öho harici bir serzeniş duymadım onlarda seçim vardı bence biraz belediye alet edildi.
Durak istekli (Görükle için diyorum) ama Burulaş şuan geri adım atıyor. Kurum olarak ödemeler dengesini iyileştirirse kartlı sisteme geçişler hızlanacak.Ben aynı sorunu kartlı sisteme giren minibüslerde de duydum. Tabi ÖHO gibi gündem oluşturmadılar ama. Görükle durağı mesela hakediş sorunu çözülmeden dönüşüme devam etmeyeceğiz diyordu. @mustafag
Ayrıca belediye yönetiminde kim olursa olsun hakediş sorununda özel halk otobüsleri vs. tepki gösterir. Geçmişte de benzer örnekler olmuştu.
Durak istekli (Görükle için diyorum) ama Burulaş şuan geri adım atıyor. Kurum olarak ödemeler dengesini iyileştirirse kartlı sisteme geçişler hızlanacak.
Dağ yöresi hatlarının anlaşması geçen yaz sonu (2025) yapılmıştı diye hatırlıyorum