Bursa'da Sözleşmeli Toplu Taşıma Araçlarının Bursakart Sistemine Entegrasyonu

Kiostan komisyonsuz yükleniyor da, uygulamadan neden yüklenmiyor?

Ve dahası, yılbaşındaki güncellemeden önce Bursakart.com.tr'den yüklenebiliyordu. Uygulamanın Kasım 2023'teki köklü değişikliğinden önce de yükleniyordu. Ne değişti ne oldu? Masterpass sebep olsa web sürümde kullanılmıyor. Üstelik kiosktaki gibi tutar girme yok o da zorluk çıkarıyor. 10 - 20 - 30 - 50 - 100 gibi seçenekler var.

Ve dahası, yılbaşındaki güncellemeden önce Bursakart.com.tr'den yüklenebiliyordu. Uygulamanın Kasım 2023'teki köklü değişikliğinden önce de yükleniyordu. Ne değişti ne oldu? Masterpass sebep olsa web sürümde kullanılmıyor. Üstelik kiosktaki gibi tutar girme yok o da zorluk çıkarıyor. 10 - 20 - 30 - 50 - 100 gibi seçenekler var.
Para para para o 3-4-5 tl neyse onlar için maaş odemesi vs demek

Aslına bakarsan yasa gereği kartlı ödemelerde hizmet bedeli vs. adı altında bir kuruş bile ek ücret alamazsın bu yüzden iş belediye meclisi veya bir vatandaş tarafından mahkemeye taşınırsa mahkeme Burulaş aleyhine karar verir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tüm kademelerinde POS altyapısı olarak VakıfBank ile anlaşmalı. Ya komisyon yansıtmaya ihtiyaç duyulmayacak şekilde VakıfBank ile anlaşma sağlanmalı ya da bunu yapabilecek başka bir bankaya geçiş yapılmalı.

Ekli dosyayı görüntüle 22656Ekli dosyayı görüntüle 22657

Bunlar dünyanın en büyük pos cihazı üreticilerinden Pax'ın ürettiği iki self servis pos cihazı. Her iki cihaz da kiosk, otomat, akaryakıt pompası gibi kullanıcının kendi kendine işlem yapabileceği yerlerde kullanılıyor ve çok sağlamlar. Asis'in kendi cihazını kullandırma zorunluluğu olmasa şu cihazlara validatör yazılımı yapıp tertemiz kullanırsın.
Bazı şehirlerde direkt otobüs kartı okutmak için olarak kullanıyorlar hatta Nevşehir in bir ilçesinde görmüştüm direkt otobüs kartını bu cihaza okutuyordu Aslında tertemiz güzel bir sisteme de benziyor ama validatörlerin değişmesi de bir yandan şart gibi gelmeye başladı online dolumlar falan yavaş kalıyor yada banka kartı okutması Mersin'de kullanılandan veya Sakarya'da kullanılandan takılması gerekiyor.

Bazı şehirlerde direkt otobüs kartı okutmak için olarak kullanıyorlar hatta Nevşehir in bir ilçesinde görmüştüm direkt otobüs kartını bu cihaza okutuyordu Aslında tertemiz güzel bir sisteme de benziyor ama validatörlerin değişmesi de bir yandan şart gibi gelmeye başladı online dolumlar falan yavaş kalıyor yada banka kartı okutması Mersin'de kullanılandan veya Sakarya'da kullanılandan takılması gerekiyor.
Asiste Val8 modeli var bizimkiler bu sisteme gecerken yine ucuza kaçıp eski cihazı taktırdırlar.Sistem aynı kalacak sadece cihazın yenilenmesi lazım val8 çok hızlı kullandım ben seneye bekli bunla ilgili bir çalışma yapılır.

Sakarya'daki cihaz Val5, Mersin'deki Val8. Güncel model Val8 olup ilk kez 2020 yılında kullanıldı. Bursa Asis'e 2019 yılında geçtiği için Val7 kullanıldı ancak Val8'in üretiminin başladığı andan itibaren alınan araçlara Val8 takılsaydı, Val7 takılı araçlarda cihaz bozulduğunda va. Val8'e geçilseydi daha iyi olurdu. 2020'den sonra çok fazla araç alındı malum...

Sakarya'daki cihaz Val5, Mersin'deki Val8. Güncel model Val8 olup ilk kez 2020 yılında kullanıldı. Bursa Asis'e 2019 yılında geçtiği için Val7 kullanıldı ancak Val8'in üretiminin başladığı andan itibaren alınan araçlara Val8 takılsaydı, Val7 takılı araçlarda cihaz bozulduğunda va. Val8'e geçilseydi daha iyi olurdu. 2020'den sonra çok fazla araç alındı malum...
Halada Val 7 takılıyor ben anlamadım bu işi ne saçma 6 yıl geçmiş üzerinden neden eski sıkıntılı cihaz takıyorsunki

Halada Val 7 takılıyor ben anlamadım bu işi ne saçma 6 yıl geçmiş üzerinden neden eski sıkıntılı cihaz takıyorsunki

Herhalde bu cihazdan Asis'in elinde çok kaldı bizde bitirmeye çalışıyorlar :D

İşin başka bir boyutu eğer dediğim gibi değil de Bursa'ya özel Val7 üretimi sürüyorsa üzücü. Önceki kartı tekrar okutun, İşlem başarısız gibi hatalarla dolu bir cihaz toplu taşımayı sağlıklı bir şekilde işletmekten alıkoyar.

İşin başka bir boyutu eğer dediğim gibi değil de Bursa'ya özel Val7 üretimi sürüyorsa üzücü. Önceki kartı tekrar okutun, İşlem başarısız gibi hatalarla dolu bir cihaz toplu taşımayı sağlıklı bir şekilde işletmekten alıkoyar.
Kesin yine uygun fiyattan veriyorlar bunlarda umursamıyor ne olacak burulaşın geninde ölücülük var iyibişeye para vermezler hayatta

Kesin yine uygun fiyattan veriyorlar bunlarda umursamıyor ne olacak burulaşın geninde ölücülük var iyibişeye para vermezler hayatta

Para gitmesin diye ÖHO'lara araç içi yolcu bilgilendirme sistemi kurmuyorlar 😂

Sarı Bursakart dolum cihazları para yutmaya başlamış 😂

Yakında maliyet diyip araçlardaki Dahua IP kamera - NVR sistemlerini söküp daha ucuz analog kamera vs. takmaya başlarlar 😂

İyi geçen yılki 10 Atak'ı düz vites almamışlar şaşırdım.

Para gitmesin diye ÖHO'lara araç içi yolcu bilgilendirme sistemi kurmuyorlar 😂

Sarı Bursakart dolum cihazları para yutmaya başlamış 😂

Yakında maliyet diyip araçlardaki Dahua IP kamera - NVR sistemlerini söküp daha ucuz analog kamera vs. takmaya başlarlar 😂

İyi geçen yılki 10 Atak'ı düz vites almamışlar şaşırdım.
Bursakart kioskları özellikle İnegölde her kullanmaya çalıştığımda teknik sorun diyor ve çözüldükten bir kaç gün sonra yine aynı oluyor acaba onlar da da mı sorun var anlamadım. Ve gerçekten bizdeki cihazlar yavaş kalıyor Bursaraydayım mesela okutma hızı yeni 3.tip kart olmasına rağmen yavaş kalıyor eskiler daha hızlı okuyor

Bursakart kioskları özellikle İnegölde her kullanmaya çalıştığımda teknik sorun diyor ve çözüldükten bir kaç gün sonra yine aynı oluyor acaba onlar da da mı sorun var anlamadım. Ve gerçekten bizdeki cihazlar yavaş kalıyor Bursaraydayım mesela okutma hızı yeni 3.tip kart olmasına rağmen yavaş kalıyor eskiler daha hızlı okuyor
Cihazlar yenilenmediği sürece bu iş böyle devam eder maalesef.

Herseyi geçtim İlçe ile Bursa arası taşıma yapan araçlarda araç dolmadan hareket edilmiyor onu farkettim hani 1 yolcu için dakika aksa bile beklenebiyor İnegöl-Bursa arasında özellikle acaba kartlı sistem veya direkt Burulaş hattı olarak olsa yine aynı araçlarla sistem nasıl olurdu (601 Tourmalin hariç onlar saatini bekliyor)

Ve kiosklarda genel anlamda parayı kabul etmeme teknik sorunlar da mağdur edebiliyor. (Bursaraydaki dolum vize makineleri) Büfeler veya online dolum olmasa daha zor olurdu.
Bence daha küçük boyutlarda sadece kredi kartı yüklemesine izin veren ve ana caddelerin üzerinde bulunan yükleme makinaları takılmalı bu şekilde çok daha hızlı şekilde yükleme yapılabilir.Uygulamada yerleri gösterilse yeterli

Her ne kadar yeni modelde çıksa firma belli bir süre eski seriden de üretim yapmak zorunda, Ticaret Bakanlığı bunu zorunlu kılıyor.

Ve kiosklarda genel anlamda parayı kabul etmeme teknik sorunlar da mağdur edebiliyor.
Para yutma meselesi sıkıntılı bir süreç, kime ulaşacaksın, kime derdini anlatacaksın? Burulaş bu konuda hızlı aksiyon alırsa tebrik ederim ama burada cihazlarda sıkıntı olduğunu gösterir. Bir de uzun süredir yeni para basımı yok, genellikle 200 ve 100'lük banknotlar basılıyor. Piyasada diğer banknotlar çok eskimeye başladı.

Her ne kadar yeni modelde çıksa firma belli bir süre eski seriden de üretim yapmak zorunda, Ticaret Bakanlığı bunu zorunlu kılıyor.

Para yutma meselesi sıkıntılı bir süreç, kime ulaşacaksın, kime derdini anlatacaksın? Burulaş bu konuda hızlı aksiyon alırsa tebrik ederim ama burada cihazlarda sıkıntı olduğunu gösterir. Bir de uzun süredir yeni para basımı yok, genellikle 200 ve 100'lük banknotlar basılıyor. Piyasada diğer banknotlar çok eskimeye başladı.
Valla kartlı da nasıl olacak o konuda bilmiyorum onda da postan geçtik diyelim hata verdi veya sorun oldu pos makinesi yada onayladı oradan makine de sorun oldu dolum makineleri o zaman arıza verirse de sorun olabilir. Kartla ödeme de oluyor makinede ama.

Burulaş'ın kiosk konusunda hızlı aksiyon alacağını hiç ama hiç sanmıyorum. Bilgi teknolojileri vb. birimler şu an ellerinden gelse tüm kioskları kaldırıp milleti online doluma zorlayacak, o derece bir yapıya sahipler. Tek bir kiosk artışı dahi istemiyorlar, sürekli bir yerlerden kiosk çekip başka yere koyuyorlar. Geçit İstasyonu kiosku da BUDO İskelesi'nden çekilmişti mesela.

Onu geçtim başlıkla uygun değil ama şöfor ekranı az önce bindiğim araçta mesela çalışmıyordu öndeki tuşlarda olmasa validatörden hat seçmesi zor olurdu şöforün. Diger araçlarda akşam binince bakacağım bakalım aynı durum varsa bir sorun var demektir.

Bir süre önce Burulaş web sitesine güzergahı yüklenen 772 kodlu Orhaneli TOKİ - 300 Evler hattının hâlâ saat ve ücret tarifesi yüklenmemiş. Burulaş, faaliyete geçmemiş hatlarda böyle bir uygulamaya sahip. Sanırım hatta çalışacak araçların Bursakart entegrasyonu tamamlanmadı.

587561207_18424613698112036_3307241026988275895_n.webp

Bugünkü Orhaneli programımız dahilindeki Belediye Başkanı Sayın Ali Osman Tayır ziyaretimizde; ilçede BURULAŞ idaresinde toplu taşıma hizmeti veren minibüsçüler kooperatifi yetkilileri ile ilçe merkezinde oluşturulan hattın çalışma şeklini ve Orhaneli terminalinin konumunu değerlendirdik.
Kaynak: Fahrettin Beşli (Instagram)

Bu ziyaretten ve paylaşımdan yola çıkarsak bir süre önce Burulaş web sitesine güzergahı eklenen ancak saat tarifesi işlenmeyen 772 numaralı hat kısa bir süre içinde devreye alınacak.

Şehrimize ve bölge halkına uğurlu olsun.

Geri