Bursa'da Yanan, Kazaya ve Kavgaya Karışan Burulaş ve Özel Halk Otobüsleri

Bakım için bırakılan otobüsler aniden alev aldı: Üç araç küle döndü​

1763900176788.webp

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bakım için bir iş yerine bırakılan otobüsler, henüz belirlenemeyen bir nedenle alev alarak kısa sürede yanmaya başladı. Üç otobüsün tamamen küle döndüğü yangın sırasında gökyüzüne yükselen yoğun duman, şehrin birçok noktasından görüldü. İtfaiye ekipleri, alevlerin diğer araçlara sıçramaması için yoğun çaba harcadı.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bakım amacıyla bir dükkânın önüne park edilen otobüslerde büyük çaplı yangın çıktı. Küçükbalıklı Mahallesi Hüdavendigar Bulvarı Ak Sokak’ta yan yana duran otobüslerden duman yükselmeye başlaması üzerine kısa süre içinde alevler tüm araçları sardı. Üç otobüs bir anda alev topuna dönüşürken, siyah duman bulutları gökyüzünü kapladı ve şehir genelinde birçok noktadan görüldü.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, hem yangını söndürmek hem de alevlerin diğer araçlara sıçramasını önlemek için yoğun bir mücadele verdi. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın sonrası otobüsler tamamen küle döndü.

Polis ekiplerinin olayla ilgili kapsamlı tahkikatının sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: GZT

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geçmiş olsun.

Sosyal medyada habere ilişkin yorumları görünce insanlar hakkında Aziz Nesin'i haklı bulacak şekilde bir kanaatim oldu

Yangın Karsan'ın yetkili servisinde çıkıyor. Yanan araçlar yeni nesil Euro 6 motorlu.

İnsanlarımız "Gülümseyin Bursa'dasınız" "İstanbul'da otobüsler yanıyordu sıra Bursa'da" "10 numara yağ" vb. yorumlarla büyükşehir belediyesini hedef alıyor.

Öbür yandan da yazın ormanlar şimdi otobüsler diye komplo üretenler var.

Bir otobüs servisinde çıkan yangın. Bakım sırasında olabilir, elektrik kaçağından olabilir. İnsanların bu kadar bilirkişilik yapmasına cidden gerek yok.

Üstüne bu insanlardan (?) alacağı etkileşimin kaygısını güden Bursa'ya Dair Herşey, Gönder Gelsin Bursa gibi sayfalar da habercilik üslup ve biçimiyle bunu körüklüyor.

Bu yüzden sosyal medyadaki haber yayınlarından hoşlanmıyorum ve hatta Kanada gibi yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.

Yaşasın WowTürkiyem. 😂

Galiba yangın Otokar dorukta başlamış biraz araştırma şansı buldum. Sonra bizim burulasin atağı en son Kocaeli'nin Karsan Star otobusu küle dönmüş. B596 e Ata yanmaktan son anda çekildi.Araç sağlam.O değilde burulaşta da Otokar doruklar var bu araçlarda ciddi sorun var bizdekilerde de baya yangın çıktı zamanında.Bunlar ya elden ciddi anlamda geçirilmeli ya da filodan çıkarılmalı.Tam canlı bomba bu doruklar

Bu arada
Galiba yangın Otokar dorukta başlamış biraz araştırma şansı buldum. Sonra bizim burulasin atağı en son Kocaeli'nin Karsan Star otobusu küle dönmüş. B596 e Ata yanmaktan son anda çekildi.Araç sağlam.O değilde burulaşta da Otokar doruklar var bu araçlarda ciddi sorun var bizdekilerde de baya yangın çıktı zamanında.Bunlar ya elden ciddi anlamda geçirilmeli ya da filodan çıkarılmalı.Tam canlı bomba bu doruklar
Evet otokar dorukta başlamıs bizim arabaya sıçramış umarım yerine gelir yenisi kaskosu vardır zaten.

Bir aracın zayi olduğu bu olayın ardından Burulaş içerisinde ilgili birimlerle yapılacak toplantıların ardından yetkili serviste bakım uygulamasını bitireceklerini düşünüyorum.

Burulaş'ın dönem dönem Mercedes - Benz (3. nesil) ve Güleryüz'leri Mengerler'de, BMC ve Temsa'ları Askar'da, Karsan'lar da Bursan (Yangının çıktığı servis) ve Kalkın'da giriyor.

Bunun için yeni atölye/personel yatırımları ve yeni alımlarda markalarla buna ilişkin anlaşmalar yapılması gerekiyor.

Filoda 3 markaya düşeceksin artık 50 tane markaya gerek yok bmc,ısuzu ve güleryüz işimizi görür ona göre kalifiye usta bulacaksın güzel bir depo ve tamir alanı yapıp bu işi çözeceksin bu şekilde ne olduğunu bilmeden yapılan bakımlar araçları yok ediyor eğer yeni aldığın otobüs varsada aldığın şirketin ekibi gelsin depoda bakımını yapsın sende denetle olay bu

Bir aracın zayi olduğu bu olayın ardından Burulaş içerisinde ilgili birimlerle yapılacak toplantıların ardından yetkili serviste bakım uygulamasını bitireceklerini düşünüyorum.

Burulaş'ın dönem dönem Mercedes - Benz (3. nesil) ve Güleryüz'leri Mengerler'de, BMC ve Temsa'ları Askar'da, Karsan'lar da Bursan (Yangının çıktığı servis) ve Kalkın'da giriyor.

Bunun için yeni atölye/personel yatırımları ve yeni alımlarda markalarla buna ilişkin anlaşmalar yapılması gerekiyor.
Aslında Merkez bölgedeki araç bakım yerinde bakım olarak bir sistem devreye girse ki çoğu belediye bunu yapıyor. Ayrıca filodaki araç markaları eğer alım olacaksa da servis garantisini direkt olarak sağlayabilecek gerek yerinde bakım gerek mobil bakım ile çözülebilecekse olabilir.

9m hattında bir jest yaralanmalı bir kazaya karışmış Karaman istasyonu tarafında

Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.

Kazayı senden öğrendiğim için kaynağını/sebebini bilemem ancak şoför kaynaklı kazaların azaltılması için şoför eğitimi (Burulaş), şoför seçiciliği (ÖHO), agresif/hızlı sürüşe neden olmayacak tur sayısı/süresi düzenlemeleri gerekiyor.

Geri