Bursakart

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berktuğ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Direkt yeni tip kiosklar ile değişebilir. Birde yıllar öncesinde hatırlıyorum kioska Bursakart'ı koyunca Windows'un USB takma sesi geliyordu. Acaba Ubuntu gibi bir sistem kurulsa bu kiosklara daha hızlı çalışmaz mı ?
Yüksek ihtimalle yazılımları windows için yazılmıştır windows 7 kullanıyorlardı galiba bu makinalar. İçine eski bir kasa atmışlardır atmler gibi. Zaten okadar kalın büyük olmasının başka açıklaması olamaz istanbul kocaelidekilere bi bakın anlarsınız

Yüksek ihtimalle yazılımları windows için yazılmıştır windows 7 kullanıyorlardı galiba bu makinalar. İçine eski bir kasa atmışlardır atmler gibi. Zaten okadar kalın büyük olmasının başka açıklaması olamaz istanbul kocaelidekilere bi bakın anlarsınız

Windows 7 kullanan da Windows 10 kullanan da var bildiğim kadarıyla. Aslında bu tarz hafif ve internete bağlı olarak yapılması gereken/yapılan işler için web tabanlı bir yazılım kullanılsa böylece tek bir işletim sistemine bağımlı da olunmaz. İçine web tarayıcı yüklenebilen her cihazla/işletim sistemiyle bu işi yaparsın, Linux, Windows, Android, Raspberry Pi... aklına ne gelirse.

İstanbul (Belbim) kendi kioskunu geliştirebilecek maddi/teknik yeterliliğe sahip. Kocaeli'deki kiosklar da kentkart'ın kioskları. Bursadakiler ufak donanım ve yazılım iyileştirmesi ile iş görmeye devam edecek kiosklar çünkü ara ara arızaları olsa da kalitesiz kiosklar değiller. En iyisi Şehreküstü İstasyon'a koydukları mini kiosk tabii, o harika.

Şehreküstü İstasyonu'ndaki bir kioska yeni yazılım atılmış. Vize ve kurumsal dolum özellikleri gözükmüyor, hızlıca dolum yaptığım için inceleme fırsatım olmadı ama banka kartıyla dolum için video çektim, izleyebilirsiniz.
Söylediğimizi yapmışlar en sonunda asis yapmış bu sefer gayet güzel makinalar aynı kalıp asis üzerinden yazılımlar devam etmeli bu şekilde hem güncel kalır hemde hızlı olur cihazlar.

Bu arada bursakartta 200 tl olmuş

Söylediğimizi yapmışlar en sonunda asis yapmış bu sefer gayet güzel makinalar aynı kalıp asis üzerinden yazılımlar devam etmeli bu şekilde hem güncel kalır hemde hızlı olur cihazlar.

Bu arada bursakartta 200 tl olmuş

Yok o öyle değil abi kiosk 200 TL kabul ediyor 150 TL'sini Bursakart ücreti olarak alıp 50 TL'yi kartın içine yüklüyor.

Şehreküstü İstasyonu'ndaki bir kioska yeni yazılım atılmış. Vize ve kurumsal dolum özellikleri gözükmüyor, hızlıca dolum yaptığım için inceleme fırsatım olmadı ama banka kartıyla dolum için video çektim, izleyebilirsiniz.

Çok güzel ve iyi bir yazılım olmuş. Zamanla diger kiosklara da atılır yazılım diye düsünüyorum ve Asis ile anlaşmaları güzel olmuş Asis in Bursakart uygulamasına da el atması, validatörlere de yazılım atması gerekiyor.

Çok güzel ve iyi bir yazılım olmuş. Zamanla diger kiosklara da atılır yazılım diye düsünüyorum ve Asis ile anlaşmaları güzel olmuş Asis in Bursakart uygulamasına da el atması, validatörlere de yazılım atması gerekiyor.

Zamanla yapılacaktır.

Bu arada Burulaş'ın eski Bursakart Elektronik Ücret Toplama Sistemleri Müdürünün Youtube kanalındaki Bursakart dolum posu videosunu da paylaşmak isterim.

Bu kisoktab kurumsal işlemlere giremedim. Eksiklik olabilir. Ayrıca bilmediğimden soruyorum öğrenci kartlarına kurumsaldan yükleme yapılmıyor mu?

Bu kisoktab kurumsal işlemlere giremedim. Eksiklik olabilir. Ayrıca bilmediğimden soruyorum öğrenci kartlarına kurumsaldan yükleme yapılmıyor mu?

Bugün o kiosku yine kullandım, ayrıntılı inceledim, herhangi bir menü yok sadece dolum ve Bursakart satın alma var.

Kurumsal kart uygulaması hakkında bir bilgim yok o yüzden sorunuza yanıt veremiyorum.

Bugün o kiosku yine kullandım, ayrıntılı inceledim, herhangi bir menü yok sadece dolum ve Bursakart satın alma var.

Kurumsal kart uygulaması hakkında bir bilgim yok o yüzden sorunuza yanıt veremiyorum.
Sanırım sadece bursakart bakiye yükleme ve bursakar satın alma olarak işlem yapacak makinalar diğer işlemler uygulamadan olacak tahminim bu.

Şu tasarım sabit kalmalı bence. Görseller birkaç çeşit olabilir tabii. 24 yıl boyunca sürekli tasarım değişti bir standart oturmadı.

Onun dışında altyapı ve sistem kısmında da bir standart oturtulup sistem stabil hâle getirilmeli.
Kesinlikle görseli 10 tane yap ama arka kısım aynen kalmalı dahada oynanmamalı standart olsun

Şu tasarım sabit kalmalı bence. Görseller birkaç çeşit olabilir tabii. 24 yıl boyunca sürekli tasarım değişti bir standart oturmadı.

Onun dışında altyapı ve sistem kısmında da bir standart oturtulup sistem stabil hâle getirilmeli.
Önemli olan altyapı ve sistem ki uygulamada düzelmeler mevcut.

Geri