Bursaray Acemler Aktarma İstasyonu Projesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Peronu uzatsak? Yani önlü arkalı aynı anda iki 4lü set durabilse? Kimse merdiven inip çıkmak zorunda kalmaz. Ortada tek peron olsun, yine sağlı sollu arac yanaşsın. Kestelden gelen acemlerde insin. Sagdan devam edip emeke, soldan devam edip üniversiteye gitsin. Yolcular icin en zahmetsizi boyle olur.

Ya da şöyle olur. Üniversite-Kestel tek hat olur. Emek acemler arasi baska hat. Ama bu kısa vadeli bir çözüm olur

Peronu uzatsak? Yani önlü arkalı aynı anda iki 4lü set durabilse? Kimse merdiven inip çıkmak zorunda kalmaz. Ortada tek peron olsun, yine sağlı sollu arac yanaşsın. Kestelden gelen acemlerde insin. Sagdan devam edip emeke, soldan devam edip üniversiteye gitsin. Yolcular icin en zahmetsizi boyle olur

Mantıklı ancak sinyalizasyon sisteminin buna uygun hale getirilmesi gerekir. Sistemde kurulan bloklar aynı ray üzerinde birbirinden bağımsız iki setin istasyona yanaşmasına izin verecek mi o önemli

Benim çizdiğim mono peron olunca merdivene gerek yok ki gelen tren 2 kapısınıda açıp bırakacak yolcuyu isteyen merdivenden geçer isteyen gelecek treni bekleyip öyle geçer sağa sola tüm trenlerin son durağı çünkü.

Peronu uzatsak? Yani önlü arkalı aynı anda iki 4lü set durabilse? Kimse merdiven inip çıkmak zorunda kalmaz. Ortada tek peron olsun, yine sağlı sollu arac yanaşsın. Kestelden gelen acemlerde insin. Sagdan devam edip emeke, soldan devam edip üniversiteye gitsin. Yolcular icin en zahmetsizi boyle olur.

Ya da şöyle olur. Üniversite-Kestel tek hat olur. Emek acemler arasi baska hat. Ama bu kısa vadeli bir çözüm olur
@Emirhan Sevdalı'nın dediği gibi öncelik olarak sinyalizasyon sistemi buna müsaade edecek mi en kötü ihtimal istasyonlar sol ve sağdan genişletilip orta kısma da ray bağlantısı sağlanıp orta peron yapılırsa sol tarafa 2 araç sağ tarafa 2 araç orta peronun solundaki araç emeğe devam ederken ortadaki araç Kestele dönecek sağdaki de Üniversite yönüne devam edip diğer de Kestel'e bağlanacak.

Tepe görünümünden nasıl anlaşılır bilmiyorum ama @Efe16 abinin çiziminden baz alarak bir örnek çıkarmaya çalıştım.
Böyle değil hepsi mono peron olacak sen kenar peronlu yapmışsın Aslında bizim istediğimiz yenikapı metro hattında aynen fotoğraftaki gibi yapılması gerekiyor.

yenikapi-ataturk-havalimani-metro-hattinda-panik-yolcular-tahliye-17111454797064.webp

Böyle değil hepsi mono peron olacak sen kenar peronlu yapmışsın Aslında bizim istediğimiz yenikapı metro hattında aynen fotoğraftaki gibi yapılması gerekiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 29293

Abi bunu ben zaten bugün önermiştim. Üç ray iki peron şeklinde. Sen dört ray 3 peron önermişsin o neden merak ettim. Hattı üç parçaya (Acemler - Şehir Hastanesi, Acemler - Kestel, Acemler - Görükle) bölmeyecek miydik?

Acemlere bence olması gereken bu şekilde olabilir hem araçlara park yeri de oldu böyle 5-6 araçlık oralara da park yapılabilir. Sol taraf Kestel Sağ taraf Şehir Hastanesi-Kızılcıklı olacak şekilde veya tam tersi.
Acemler yht istasyonu maaşallah :D şaka bir yana bu şekil bir istasyon yapılsa 100 yıl yeter:D

Aslında bir gün Acemler'den Yunuseli - Demirtaş tarafına raylı sistem hattı yapılırsa senin önerdiğin 3 mono peronlu 4 yollu istasyon çok daha öngörülü olur abi.
Aynen o bölgeye çok büyük bir istasyon yapıp ileride bağlanacak hatlar içinde peron bırakmak lazım gerçekten mükemmel bir düşünce olur bu düşünceyi kafama @mustafag soktu bursarayın ve bizlerin kurtuluşu olacak çok daha fazla sefer ve 1 ek hat ekleyebileceğiz acemlerde şov yapacak.

Acemler yht istasyonu maaşallah :D şaka bir yana bu şekil bir istasyon yapılsa 100 yıl yeter:D
Bursa nın gelecek nüfusunu vs. düşünürsek bu şekilde olursa kapasite de en verimli şekilde kullanılsa mis gibi olur. Benim düşüncem Acemleri hatta ileride uzatmalar icin bile değerlendirlebilir Acemler-Hürriyet-Yunuseli uzatması veya tam tersi Acemler-Uludağ yoluna doğru
falan olabilir.Acemler den bir sürü uzatma hat gelecek tahminlerim o yönde Acemler-Soganlı-Botanik Park... Gibi .

Aynen o bölgeye çok büyük bir istasyon yapıp ileride bağlanacak hatlar içinde peron bırakmak lazım gerçekten mükemmel bir düşünce olur bu düşünceyi kafama @mustafag soktu bursarayın ve bizlerin kurtuluşu olacak çok daha fazla sefer ve 1 ek hat ekleyebileceğiz acemlerde şov yapacak.
Aslında tüm istasyonlar 3 peronlu olsaydı ve 3 Raylı olsaydı sadece dönüş yönü tek ray olsa (Emek yönü tek ray Üniversite yönü ayrı ray olacak şekilde) hem hat işletişinde bir trafik olmayacaktı hem yoğunluk bir nebze azaltılabilirdi. Acemler de yine kendi peronlarından devam edip sadece İzmir-Mudanya yönlerinde ayrılacak tek hatta iki hat işletmek yerine.

Bursa nın gelecek nüfusunu vs. düşünürsek bu şekilde olursa kapasite de en verimli şekilde kullanılsa mis gibi olur. Benim düşüncem Acemleri hatta ileride uzatmalar icin bile değerlendirlebilir Acemler-Hürriyet-Yunuseli uzatması veya tam tersi Acemler-Uludağ yoluna doğru
falan olabilir.Acemler den bir sürü uzatma hat gelecek tahminlerim o yönde Acemler-Soganlı-Botanik Park... Gibi .
@bykullanıcım yukarıdaki foto gibi 3 mono peron 6 yollu şekilde bir çalışma yapabilirmisin müsaitsen. :D

Sağol son foto zaten en yakını umarım böyle bir istasyon yapılır.
İlk ikise Acemlerin alt kısmını aynı bırakıp üst kısmı da ikinci peron olarak yeniden inşaa edilebilir. Ortadaki bosluk araç parkı icin değerlendirilmiş olup, Acemlerin üst kısmının inşaa süreci Pasaciftliginden Acemlere gireken ki tünelin üst kısma doğru hafif bir rampa ile yapılacak olup, Kestel yönünden gelen arac üst kısma Emek-Üniversite yönünden gelen arac mevcut perona girecek aktarma yapmak isteyen yolcular direkt üst kata çıkacak.

İlk ikise Acemlerin alt kısmını aynı bırakıp üst kısmı da ikinci peron olarak yeniden inşaa edilebilir. Ortadaki bosluk araç parkı icin değerlendirilmiş olup, Acemlerin üst kısmının inşaa süreci Pasaciftliginden Acemlere gireken ki tünelin üst kısma doğru hafif bir rampa ile yapılacak olup, Kestel yönünden gelen arac üst kısma Emek-Üniversite yönünden gelen arac mevcut perona girecek aktarma yapmak isteyen yolcular direkt üst kata çıkacak.
Bence şuanki istasyon yeni istasyon yapılınca sadece parklama veya geçiş için kullanılır.Baya büyük bir proje bekliyorum ben ileriyi düşünerek acemleri aktarma merkezine dönüştürecekler.

Bence şuanki istasyon yeni istasyon yapılınca sadece parklama veya geçiş için kullanılır.Baya büyük bir proje bekliyorum ben ileriyi düşünerek acemleri aktarma merkezine dönüştürecekler.
Acemler zaten bence ilk Bursaray yapıldığından beri benim gözümde Aktarma İstasyonu olarak geçer sadece ilk yapıldığı zamanlarda bence gelecek hatlar veya nüfus vb. potansiyellerin tahminimce ya beklenmedik düzeyde artması ve mevcut kapasitenin yetişmemesinden vs. dolayı Aktarma merkezi inşaa edilmemiş olabilir. İlk hatlar planlanırken aslında
Organize Sanayi-Acemler
Acemler-Küçük Sanayi
Acemler-Şehreküstü ( Arabayatğı uzatmasından önce)
olarak yapılabilirmiş ki Acemlerin olduğu bölge ileride daha da iyi değerlendirilir.

Yeni HRS Vagon Alımı​

Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında Emek-Şehir Hastanesi uzatma kısmının (4 İstasyon) ve Üniversite-Görükle (3 İstasyon) uzatma kısmının yapılması planlanmıştır. Ayrıca Bursa Hafif Raylı Sisteminde yakın zamanda yapılan sinyalizasyon iyileştirme işi ile beraber zirve saatlerde dizi aralıkları 2 dakikaya kadar düşürüldüğünden mevcut araç filosu yetersiz kalacaktır. 17 sete (68 adet) HRS aracı alınması gerekmektedir.

Belediyenin sitesinde 2 dakika aralıklı şekilde işletime izin verecek sinyal sistemi diyor iş tam benim dediğim şekle gidiyor acemler aktarma merkezi bittiğinde 2 dakika arayla artık sistemi çalıştırabileceğiz hayallerde olan bir çalışma olacak bursa için.

Belediyenin sitesinde 2 dakika aralıklı şekilde işletime izin verecek sinyal sistemi diyor iş tam benim dediğim şekle gidiyor acemler aktarma merkezi bittiğinde 2 dakika arayla artık sistemi çalıştırabileceğiz hayallerde olan bir çalışma olacak bursa için.
2 dakika da 1 gelecek diyorlardı daha öncedeki dönemlerde Üniversite veya Emek için sonradan vagon olmadığı için galiba olmadı. Vagon alımında da tercih edilecek marka umarız Şehir Hastanesi uzatmasına alınacak Bozankaya araçların devamı gibi olur. Duewaglar zaten çalışmıyor depoda yatıyor onları bari aradan çıkartılsaydı iyidi ama bazen görüyorum araçlar işletme içerisinde o vagon tamirlerinin yapıldığı yerde falan oluyor.

Geri