Bursaray Bursa Metrosu Haberler ve Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bursaray Barakfakih OSB / Turanköy sapağı kısmına uzatılsa, oraya büyükçe bir hareket amirliği, cep terminali ve Bursaray deposu yapılsa, şehirler arası otobüsler, ilçe otobüs/minibüsleri Kestel'in köylerine giden bazı minibüsler direkt oradan kalksa vs. nasıl olurdu acaba...
Tahminen hat Barakfakih OSB'den güneye kıvrılarak yukarı Çataltepe'ye gitmesi daha mantıklı olacak gibi. Oraya gidebilmesi içinde zamanında inşaatına başlanıp bir türlü bitirilemeyen BESOB sanayisinin bitmesi ve yine bu sanayi yanında olması planlanan TOKİ'nin yapılması lazım. Şimdilik Barakfakih OSB iyidir.

İşletim hızı yükseltilebilir o projenin durumuna göre ama biz istasyonları bile belirledik kendimizce Ümitalan Girişi-Mobiliyum Avm(Huzur Mh.)-Yenice Kavşağı-Akhisar Girişi-İnegöl Kaymakamlığı-İngaz-İnegöl Avm(Terminal) 😁😁
Bursaray'ı götürmek yerine İnegöl - Yenişehir - Bursa şeklinde bir banliyö hattı yapmak daha iyi olmaz mı?

Cep otogar kesinlikle cok önemli. Ankara Eskişehir yönünden gelip Kestel Gürsu Yıldırım'da oturan için, terminalden buralara gelmek büyük eziyet
Kesinlikle Ankara'dan Kestele gidecek yolcu terminalde inip 1.30 saat daha yol gidiyor Kestel için. Cok tepki var bu duruma ama hala bir çözüm geliştiren yok

Kesinlikle Ankara'dan Kestele gidecek yolcu terminalde inip 1.30 saat daha yol gidiyor Kestel için. Cok tepki var bu duruma ama hala bir çözüm geliştiren yok
Aslında Kestel Aktarma Merkezi'ne bazı firmalar uğruyor fakat onun yerine Kestel içinde veya ilerisine dediğiniz gibi bir Alibeyköy mantığında bir cep otogarı yapılabilir.

Balat istasyonuna büyük bilgilendirme ekranları asılmış çok güzeller diğer istasyonlarada umarım aynı şekilde yapılır.

Ekli dosyayı görüntüle 25749 Ekli dosyayı görüntüle 25750
Fotoğrafta birşey farkettim Tren galiba belirli bir alana kadar gidiyor tam set çalışmıyor işaretlerden anladığım kadarıyla. Ve yakında şu Şehir Hastanesi yazısı diğer istasyonlara da gelir umarım. Tabelalarda artık Emek/Üniversite yerine Bursa Şehir Hast. /Uludağ Üniversitesi yazısını görürüz. Ayrıca Bursaray'daki gibi bir ray yapısı yok galiba bu etapta.

Fotoğrafta birşey farkettim Tren galiba belirli bir alana kadar gidiyor tam set çalışmıyor işaretlerden anladığım kadarıyla. Ve yakında şu Şehir Hastanesi yazısı diğer istasyonlara da gelir umarım. Tabelalarda artık Emek/Üniversite yerine Bursa Şehir Hast. /Uludağ Üniversitesi yazısını görürüz. Ayrıca Bursaray'daki gibi bir ray yapısı yok galiba bu etapta.
2 vagon zaten çalışıyor mekik hattı hastaneye kadar açıldığında da 2 adet 4 lü set çalışır en fazla daha fazlası olmaz vagon yetersizliğinden dolayı.

1) Geçit - Emek arası iki vagonlu set çalıştırıldığı için istasyonda da bu ikili setin denk geldiği alanlar sınırlandırıldı.

2) Bu uzatmada mevcut balastlı (rayların arası çakıl taşlı olan) sistem yerine Yapıray'ın ürettiği balastsız prefabrik sistemi kullanılıyor. Ayrıntılı bilgi için Yapıray'ın sitesine bakabilirsiniz. Balast kullanılmadığı için hat işletiminde daha yüksek ses çıkacağını öngörüyorum. Hat devreye girdiğinde Ahmet Yesevi istasyonuna gidiş gelişte kulaklarımız ağrıyabilir 😂

Bende bu ses olayını merak ediyorum, zamanla Burulaş çakıl döşer mi bilmem

Balast (çakıl) hem raylı sistem için daha estetik, hem yağmur vb. su birikintisini önlüyor hem de titreşimleri sönümlediği için bir tık daha konforlu ve daha sessiz sürüş sağlıyor. Hat tamamlandığında T2'nin zıplamayan versiyonu şeklinde bir yolculuk deneyimleyeceğiz.

Travers yerine beton bloklar kullanıldığı için sonradan balast dökülmesi işe yarar mı onun için bir şey diyemiyorum Mustafa abi. Keşke balastsız beton blok yerine travers ve balast kullanılsaydı.

2) Bu uzatmada mevcut balastlı (rayların arası çakıl taşlı olan) sistem yerine Yapıray'ın ürettiği balastsız prefabrik sistemi kullanılıyor. Ayrıntılı bilgi için Yapıray'ın sitesine bakabilirsiniz. Balast kullanılmadığı için hat işletiminde daha yüksek ses çıkacağını öngörüyorum. Hat devreye girdiğinde Ahmet Yesevi istasyonuna gidiş gelişte kulaklarımız ağrıyabilir 😂
Ses biraz fazla evet ama ilk yapıldığında daha fazlaydı şimdi pek duyulmuyor sanırım tren geçtikçe raylar düzene oturuyor.Bide balat istasyonundan sonra raylar döşeniyor onlarıda beton mu yaptılar yoksa balastlı şekilde mi emin değilim.

Geri