Bursaray Bursa Metrosu Haberler ve Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Demek ki Bursanın ulaşımını önemseyen birileri var ki böyle bir proje tanıtılıyor 👏👏 zaten yapmaları gereken şeyi yaptıkları için tebrik ediyoruz vay be

Türkiye genelinde sadece belediye hizmetleriyle sınırlı olmayan bir standart ve beklenti düşüklüğü var artık. Bu yüzden "yapmaları/olması gereken" ve geçmişte olsa tebrik etmek bir yana "bir de bunu icraat olarak mı sunuyorlar" diyeceğimiz şeyleri maalesef artık tebrik ediyoruz.

Asskksks kesin ilettiler başkana zaten kendi projesiydi tebrik ediyorum bu karar için👏👏
Halk masasından gelen talepleri Başkan'a veya gerekli yerlere ilettikten sonra zaten Burulaş yöneticileri de bir değerlendirme yapıyor hangi konuma olacağı sürecin nasıl olduğunu konusunda ama kim ilettiyse de tebrik ederim biraz daha öne çektirdik projeyi 😁😁.

Paşaçifliği zaten mono peron ama yer altına alınmalı ki daha büyük bir aktarma projesi haline gelsin. Acemler'in konumu müsait boşta arazi var ya oraya Aktarma merkezinin otobüslerin beklediği yerden de pay alarak orayı genişletebilir.
Öyle olacak tahminim bir proje görseli açıklansın çok merak ettim doğrusu bizim konuşmaya başladığımız bir zamanda başkanın duyurmasıda ne kadar doğru bir konu üzerine konuştuğumuzu gösterdi.

Birde stadyum faktörü var stad dağıldı mı kaos çıkıyor burdaki kalabalığı bölerek çok daha hızlı taşımacılık yapılacak buda önemli.

Öyle olacak tahminim bir proje görseli açıklansın çok merak ettim doğrusu bizim konuşmaya başladığımız bir zamanda başkanın duyurmasıda ne kadar doğru bir konu üzerine konuştuğumuzu gösterdi.

Birde stadyum faktörü var stad dağıldı mı kaos çıkıyor burdaki kalabalığı bölerek çok daha hızlı taşımacılık yapılacak buda önemli.
Stadyum ve Hastane(Ali Osman Sönmez Hastanesi ile hemen hemen dip dibe diyebiliriz.) eğer maç günleri ile denk gelirse birde daha büyük sıkıntı olur. Mümkün olacaksa Timsah Arena için ekstra bir istasyon yapılabilir Acemler ve Odunluktan yine yürüme mesafesi ile yakın olabilir amaç Stadyumdaki kalabalık direkt Acemler'e yüklenmesin diğer insanlarda sorunsuz trene binebilsin. Burulaş İşletme'nin olduğu bölgenin ray yapısı fazla ise ve inşaa için alan varsa müsait daha iyi olabilir. Paşaçiftliğinin yer altına alınması Mudanya-İzmir yolunun belki genişlemesine vesile olur olacaksa da.

2025 yılında toplam 89.925.443 kişi Bursaray'ı kullanmış
Acemler aktarma istasyonuyla ve alınacak yeni vagonlarla kapasite 500 bin kişiye çıkmalı günlük olarak bursarayın şuanki sinyalizasyon teknolojisi buna izin veriyor tek yapılması gereken aktarma istasyonu ve yeni vagon alımı.

Daha önce ki yıllarda sanki günlük 260 bin kişi gibi bir rakam yakalanmıştı diye hatırlıyorum
Rekor olarak bir gün sanki geçildi diye hatırlıyorum ortalama olarak bu rakam yine şuanki düzende iyi tabi ama potansiyel 500 bin ve üzeri bu uzunluktaki bir hatta değerlendirmek belediyenin elinde.

Rekor olarak bir gün sanki geçildi diye hatırlıyorum ortalama olarak bu rakam yine şuanki düzende iyi tabi ama potansiyel 500 bin ve üzeri bu uzunluktaki bir hatta değerlendirmek belediyenin elinde.
Mustafa Abi'nin de dediği gibi Şehir Hastanesi ve Kızılcıklı uzatmasıyla ortalama artar ve vagon sayısıınn arttırılması ile birlikte her 2 dk da 1 araç gelecek Acemler'in yenilenmesi ile.

Mustafa Abi'nin de dediği gibi Şehir Hastanesi ve Kızılcıklı uzatmasıyla ortalama artar ve vagon sayısıınn arttırılması ile birlikte her 2 dk da 1 araç gelecek Acemler'in yenilenmesi ile.
2026 yılında umarım projeye başlanır inşaat olarak 2 yıl zaten inşaatı sürer bir açıklansa tam olarak görsek.

Proje eğer mevcut istasyondan bağımsız bir alana yapılırsa abi belki daha kısa sürer mevcut istasyona ekleme olarak yapılacaksa hattın işleyişinde sorunlar yaşanabilir.
Mevcut istasyonla bir alakası olmaz bence komple yeni bir istasyon inşaa edecekler ki kapasite artsın işletim sistemi 3 hatta çıkarılabilsin.

Mevcut istasyonla bir alakası olmaz bence komple yeni bir istasyon inşaa edecekler ki kapasite artsın işletim sistemi 3 hatta çıkarılabilsin.
Bakalım proje resmi açıklanınca süreci hepimiz göreceğiz. Mevcut istasyon parklanma alanı olarak değerlendirlir veya orası da çok kalabalık durumlarda falan acil durum istasyonu olarak değerlendirilir.

Bakalım proje resmi açıklanınca süreci hepimiz göreceğiz. Mevcut istasyon parklanma alanı olarak değerlendirlir veya orası da çok kalabalık durumlarda falan acil durum istasyonu olarak değerlendirilir.
Zaten olması gereken bu aktarma istasyonlarıda sonuç olarak sorun yaşayabilir hattı kapatmadan yönlendirilecek bir geçiş bölümü olmasının büyük avantajı olur.

@Efe16 abi yer altı trambüs falan diyorduk ya. Acemler'i işte yol ilavesiyle büyük bir aktarma istasyonu yaparken misal 4 yollu bir istasyon oldu, tek yolu trambüs için yapsak (kuzey olabilir) örneğin Yunuseli tarafına hat gidecek. O hattı trambüs yapıp Acemler'i kullandırabiliriz. Nasıl fikir?

Raylı sistem en iyisi, en kalıcı çözüm ama trambüs daha esnek. Vatman grev yapsa etkilenmez, raylı sistem atölye işçisi grev yapsa etkilenmez. Mis gibi düşük maliyetli çözüm.

Araçları depolaması taşıması kolay, bakımı kolay. Otobüs şoförü çalışacak, otobüs tamircisi tamir edecek. 😉

@Efe16 abi yer altı trambüs falan diyorduk ya. Acemler'i işte yol ilavesiyle büyük bir aktarma istasyonu yaparken misal 4 yollu bir istasyon oldu, tek yolu trambüs için yapsak (kuzey olabilir) örneğin Yunuseli tarafına hat gidecek. O hattı trambüs yapıp Acemler'i kullandırabiliriz. Nasıl fikir?

Raylı sistem en iyisi, en kalıcı çözüm ama trambüs daha esnek. Vatman grev yapsa etkilenmez, raylı sistem atölye işçisi grev yapsa etkilenmez. Mis gibi düşük maliyetli çözüm.

Araçları depolaması taşıması kolay, bakımı kolay. Otobüs şoförü çalışacak, otobüs tamircisi tamir edecek. 😉
minimum KISA-DÖNEM maliyet için burulaş bünyesindeki antika O345’ler güdümlü otobüs olmak için modifiye edilebilir. Hem rayda hem yolda giden bir aracımız olmuş olur hatta hat ileriye dönük tasarlanırsa ileride hrs’ye çevirilebilir

Trambüs için yapılabilir onda sorun yok asıl sorun ana yoldaki trafik ve genişletme sorunu kestel-üniversite arası 1er şerit trambüs yapalım trafikten ilerleyemeyecek o yüzden rantabl değil şuanki d200 karayolu 5+5 şerit olsaydı o zaman dediğin yapılabilirdi.

Trambüs için yapılabilir onda sorun yok asıl sorun ana yoldaki trafik ve genişletme sorunu kestel-üniversite arası 1er şerit trambüs yapalım trafikten ilerleyemeyecek o yüzden rantabl değil şuanki d200 karayolu 5+5 şerit olsaydı o zaman dediğin yapılabilirdi.

Ana yolu demedim abi.

Acemler İstasyonu'nu gelecek hatların da bağlandığı çok yollu mono peronlu aktarma durağı yapacağız ya. En kuzeydeki yolu ray yerine beton yapalım, trambüs hattı girip çıksın oraya. Oradan da Yunuseli bölgesine yer altı trambüs yapalım. Daha önce Silverline ve Tateyama adlı iki hattı atmıştım ya onun gibi

Geri