Bursaray Görükle Depo Sahası ve Bakım Atölyesi

Yanlış biliyorsun Salih bazı şirketler araç bakımı da yapıyor. Bu yüzden araç bakım ihalesi açıldığında girebilirler yeter ki ihale açılsın.
Karsan'ın, güleryüzün araç bakım yerleri olduğunu duymadım, hiçbir yerde de rastlamadım. Belki Karsan'ın E-ATA modeli gibi bir iki aracın bakımını yapıyorlardır.

Teşbihte hata olmasın, sadece fabrikaları kast etmedim. Yetkili servisler de olur ki zaten yanlış bilmiyorsam 3. nesil conectoların bakımı Mengerler'de yapılıyor.

Otobüs bakım işlerini ihaleyle birine devretmek çok yerinde olacaktır. Burulaş otobüs atölyesindeki işçiliğin kalitesizliği, işletmede yatan onca araç, bakım yetersizliği nedeniyle Kaplıkaya'da kaza yapan araç gerçekleri ortada.

Hem işçiyi memnun etme derdi yok hem grev derdi yok temiz iş. Otobüs bakım bölümünü de dönüştürüp Bursaray biriminin işine yarayacak bir alan haline getirebilirsin.

Yetkili servisler yetersiz kalır. Belediyenin otobüslerinin bakımının yapılabilmesi fabrika büyüklüğünde alana ihtiyaç var. Hiçbir yetkili servisin belediyenin otobüslerinin bakımını yapabilecek alanı yok.

Bir zamanlar Bursa otobüs işletmesine başka şehirlerdeki araçlar bakım için gelirdi. Nerden nereye gidiliyor

Ekonomik koşulların değişimi, yönetimsel hatalar bizi bugüne getirdi.

2006 yılı faaliyet raporuna göre o yıl 50 bin YTL (bugünün 1,2 milyon TL'si) zarar eden Bursa Büyükşehir Belediyesi ile bugün yılda 300 milyon TL (2006 yılının 12 milyonu) zarar eden Burulaş'ı kıyaslamak çok ta doğru olmaz.

Bu arazi hep mi bu şekilde kuruydu yoksa ormanlıktı da çalışma için ağaçlar mı kesildi?

Bu arada @ali 'nin otobüs garajı fikri için bir fikrim var. Burulaş otobüs bakım için ihale açsa ve araç bakımları bu ihaleyi kazanabilecek Güleryüz, Karsan, Mercedes, Askar, Mapar gibi yerlerde yapılsa nasıl olur? Odunluk İşletme başta olmak üzere Terminal ve Mimar Sinan garajlarının da iş yükü azalır.
Burulaş'ın bakımdan önce filo bazlı olarak ihale açıp araçları yeniletmesi lazım. Bakım sorununun sebebi zamanla filonun 3 4 katına çıkması ama tamirhanelerin bu oranda büyümemesi, öncekine göre de filo yaşlandığı için de iyice yetersiz olması. Mevcut araçlara kapsamlı bir revizyon yenileme ihalesi açarsalar üstüne mevcut tamirhane kapasitelerini 2 3 katına çıkartırsalar sorun kalmaz. Bildiğim kadarıyla Acemler'de tamirhane olarak aynı anda 5 otobüs tamir olabiliyor. Bunlara rutin bakım da girince tamirhane yetersiz kalır. Burulaş gibi bir kuruma aynı anda en az 40 araçlık tamirhane platformu olmalı. Aynı anda bir platformda aylık bakım yapılırken diğerinde şanzıman revizyonu diğerinde motor revizyonu diğerinde karoser onarımı olabilmeli.

Dediğinin olması zor. Bu şirketler araç bakımı yapmıyor araç üretiyor. En güzeli belediyenin elindeki filoyu azaltarak yolcu taşımacılığı işini özel sektöre devretmesi. Belediyenin sadece denetleyici konumda olması gerekiyor.
Güleryüz fabrikada bakım yapıyor diye biliyorum, geçen gün otobüs konumuna bakarken bir Güleryüz Cobra otobüsün fabrikada olduğunu gördüm, Mercedes araçlar garanti sürecinde Yalova Yolundaki Mengerler servisine gitti, Temsa araçlar da Mapar'a gitti, BMC'lerin hurdacılar sitesine gittiğini biliyorum ( :) ).
Karsan'ın, güleryüzün araç bakım yerleri olduğunu duymadım, hiçbir yerde de rastlamadım. Belki Karsan'ın E-ATA modeli gibi bir iki aracın bakımını yapıyorlardır.
Karsan e-Ata için bence aracın geliştirme süreci için kotrole bakmaya çağırıyordur. Eksikleri geliştirmeye yarar.
Teşbihte hata olmasın, sadece fabrikaları kast etmedim. Yetkili servisler de olur ki zaten yanlış bilmiyorsam 3. nesil conectoların bakımı Mengerler'de yapılıyor.

Otobüs bakım işlerini ihaleyle birine devretmek çok yerinde olacaktır. Burulaş otobüs atölyesindeki işçiliğin kalitesizliği, işletmede yatan onca araç, bakım yetersizliği nedeniyle Kaplıkaya'da kaza yapan araç gerçekleri ortada.

Hem işçiyi memnun etme derdi yok hem grev derdi yok temiz iş. Otobüs bakım bölümünü de dönüştürüp Bursaray biriminin işine yarayacak bir alan haline getirebilirsin.
Kaplıkaya'da kaza yapan Otokar Kent'ten beri ne zaman Otokar Kent serisi araca binsem araçların demir aksamlarının hep çürüdüğünü görüyorum Allah korusun bir kaza olsa yine koltuk kopacak yine boru kırılacak. Her araçta en az bir koltuk ileri geri sallanıyor, bir boru vida yerinden kopmuş oluyor. Kaza durumunda bu araçlar çok riskli durumda, araç tasarımı olarak çok iyi yapılmış olsalar da kalite olarak kötü durumdalar.
Görükle depoya ufak otobüs garaji ve bakım atölyesi kurabilirler, batı için gerekli olabilir.

Geri