Bursaray Hat 1: Emek-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Anlaşılan bakanlık biz dört set kullanım ve bir sette yedek olmak üzere araç alım ihalesi yapalım demiş. Ne diyelim buna da şükür. Bakalım ihaleye kim ya da kimler katılacak? Bozankaya katılır diye düşünüyorum ama Durmazlar'ı devir alan Alstom burada devreye girer mi göreceğiz

Anlaşılan bakanlık biz dört set kullanım ve bir sette yedek olmak üzere araç alım ihalesi yapalım demiş. Ne diyelim buna da şükür. Bakalım ihaleye kim ya da kimler katılacak? Bozankaya katılır diye düşünüyorum ama Durmazlar'ı devir alan Alstom burada devreye girer mi göreceğiz
Bence bozankaya alabilir ihaleyi ama yurt dışımdan katılan bir kaç üretici olacaktır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda şimdi de 2026 yılında tamamlayacaklarını söylemiş.

15 gün önce 2025 sonu demişti.
Proje bitiş tarihi geçen yılki bütçede 2026 içerisinde gösterilmişti zaten bu başı mı olur sonumu olur onu bilemiyoruz ben 2026 yaza tamamım.:D

Ulaştırma Bakanı'nın TEKNOSAB Kavşağı açılış töreninde bu hattan bahsetmiş:

Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı kısa adıyla Şehir Hastanesi Metrosu hakkında da açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, hattın 80 kilometre işletme hızı ile günlük 410 bin yolcuya hizmet vereceğini belirtti. Uraloğlu, bu projeyi de 2025 yılı sonunda tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan şimdi yine 2025 sonu demiş. Bir 2025 sonu bir 2026. Bakanında kafası karışık heralde :D

Geçit 2 ve hızlı tren istasyonları yıl sonu açılır onlarda sorun yok ama hastane istasyonu 2026 ilk çeyrekte belki bitirilir daha hiç başlanmadı çünkü hızlı tren açılışına bu 2 istayon yetişecek yıl sonuna belki onu hedefliyor kendince 😁

Bursaray yht istasyonu ( sol tarafta ) betonerme inşaatı tamamıyle bitirilmiş.Geçit 2 istasyonuda bittimi yıl sonuna doğru bu 2 istasyonda hatta eklenir.
Ekli dosyayı görüntüle 6127
umarım geçit Balat gibi ortak turnike kullanmak yerine giriş ve çıkışa ayrı ve bağımsız 2 turnike koyarlar
ben trenime yetişmeye çalışırken metroya binmeye çalışanları bekleyemem tam tersi durumda beklenmez
mevcut tek yönlü turnikeler ters yöne dönmediği için kaçak girişte sorun çıkartmıyor ama çift yönlü turnikede bu sorun oluyor

umarım geçit Balat gibi ortak turnike kullanmak yerine giriş ve çıkışa ayrı ve bağımsız 2 turnike koyarlar
ben trenime yetişmeye çalışırken metroya binmeye çalışanları bekleyemem tam tersi durumda beklenmez
mevcut tek yönlü turnikeler ters yöne dönmediği için kaçak girişte sorun çıkartmıyor ama çift yönlü turnikede bu sorun oluyor
Zannedersem balat istasyonunda 2.giriş açılmadığı için turnikeler ortak kullanılıyor.2.giriş açıldığında 2 giriş bir çıkış şeklinde düzenleme yapılabilir her 2 girişte.Toplamda 6 turnikenin 4 ü giriş 2 si çıkış olarak düzenlenebilir.

Projenin inşaat bölümü 14 milyar tl gerçekleşen 9 milyar tl bu yıl ayrılan bütçe 3 milyar tl her şekilde 2026 ya sarkacak proje ama bu yıl sonu geçit 2 ve hızlı tren istasyonları açılmış olacak.68 araç alımında 24 adet adede düşerek şimdilik hayal kırıklığı yaşattı uhb.

hrs.webp

Geçit 2 istasyonunda işler gayet hızlı gidiyor.Yıl sonu için umutlarım arttı açıkçası istasyonun yarısı kaba inşaat olarak tünel kotundaydı diğer yarısıda tünel kotuna gelmiş.2 aya tünel kotu bitip komple üstü kapatılır sonrasında giriş kat için kolon ve tabliye betonunu bekleyecegiz raylarda hazır bekletiliyor.Yaza bu istasyon hazır halde olur.Yht açılışından önce bile kullanabiliriz.
1000019301.webp 1000019302.webp 1000019303.webp

1000019304.webp 1000019305.webp 1000019306.webp

Geçit 2 istasyonunda işler gayet hızlı gidiyor.Yıl sonu için umutlarım arttı açıkçası istasyonun yarısı kaba inşaat olarak tünel kotundaydı diğer yarısıda tünel kotuna gelmiş.2 aya tünel kotu bitip komple üstü kapatılır sonrasında giriş kat için kolon ve tabliye betonunu bekleyecegiz raylarda hazır bekletiliyor.Yaza bu istasyon hazır halde olur.Yht açılışından önce bile kullanabiliriz.
Ekli dosyayı görüntüle 6473Ekli dosyayı görüntüle 6474Ekli dosyayı görüntüle 6476

Ekli dosyayı görüntüle 6479Ekli dosyayı görüntüle 6481Ekli dosyayı görüntüle 6482
peron genişliği acemler gibi geniş mi yoksa odunluk gibi 2 karış mı

peron genişliği acemler gibi geniş mi yoksa odunluk gibi 2 karış mı
Odunluk mecburiyetten bu şekilde bir miktar dar yapılmak zorundaydı Ana yola sıfır peronun üst geçit tarafındaki en uç kısmı daha geniş yapmak imkansızdı.Yapılan istinat duvarı elle yapılmak zorunda kalındı makinalar çalışmadı istinat duvarı yapılırken.Ayrıca bu istasyon için 80 cm genişliğinde toplamda 240 metre uzunluğunda devasa eski istinat duvarını makinalarla kestiler vinç ve insan gücüyle ufak parçalar halinde söktüler.Pandemi zamanı yapılan çok büyük bir işti bence odunluk istasyonu ülkede yapılan metro istasyonları arasında türünün tek örneğidir yapanlardan Allah razı olsun büyük bir ulaşım sıkıntısını giderdi en sevdiğim istasyondur ayrıca.Geçit 2 istasyonu ise acemlerden bile geniş olabilir.

Emek-Şehir hastanesi HRS inşaatı kapsamında, topraklama ağımızın projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığını, müşavirimiz ile sahada yaptığımız teknik incelemeler sonucunda karar vermekteyiz, müşavirimizden imalat ile ilgili onayı aldıktan sonra teslimatımızı tamamlamaktayız.

1738652237047.webp

Kaynak: YAHYA GÖKALP / LinkedIn

Hattın aşama aşama yani istasyon istasyon açılacağını düşünmüyorum 2026 yılı Haziran Ayı gibi hem YHT hattının Bursa Etabı hem de Emek-Şehir Hastanesi HRS uzatma hattının tamamın aynı gün açılacağı bir açılış programı olacağını düşünüyorum hatta bu programa Cumhurbaşkanı da katılabilir.

2026 yılı Haziran Ayı gibi
İnşallah öyle olur ama hızlı tren istasyonundan sonra maalesef yaprak kıpırdamıyor şehir hastanesi istasyonu ve devamındaki tüneli öylece bıraktılar ben o bölümün 2026 yazına yetişebileceği sanmıyorum ama hızlı tren 2026 mart-haziran ayı arası açılacaksa bursaraya ihtiyaç olacağı için bu 2 istasyonu öncelikli açabilirler.

Eğer açılırsa, Emek balat arası giden vagon bu istasyona da uğrayabilir, güzel olur. Ama ben de hepsinin bir anda açılacağını düşünüyorum

Geri