Bence bozankaya alabilir ihaleyi ama yurt dışımdan katılan bir kaç üretici olacaktır.Anlaşılan bakanlık biz dört set kullanım ve bir sette yedek olmak üzere araç alım ihalesi yapalım demiş. Ne diyelim buna da şükür. Bakalım ihaleye kim ya da kimler katılacak? Bozankaya katılır diye düşünüyorum ama Durmazlar'ı devir alan Alstom burada devreye girer mi göreceğiz
2024'te kısmi hizmete aldığımız Bursa Emek-Yüksek Hızlı Tren-Şehir Hastanesi Metrosu'nu 2026'da tamamlayacağız.
Proje bitiş tarihi geçen yılki bütçede 2026 içerisinde gösterilmişti zaten bu başı mı olur sonumu olur onu bilemiyoruz ben 2026 yaza tamamım.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda şimdi de 2026 yılında tamamlayacaklarını söylemiş.
15 gün önce 2025 sonu demişti.
2. istasyonda çok bi hareket yok ama 2. istasyon ile 3. istasyon arası tünel üstü kapatılmış bi 2. istasyon hala sıkıntıÇalışmalar devam ediyor ama yine çok hızlı gitmiyor maalesef hat yıl sonu umarım yht istasyonuna kadar bitirilir.Hastane istasyonunda maalesef aylardır hareket yok.
Ekli dosyayı görüntüle 2548
Bu 2 istasyon hızlı tren açılışına tahminim yetişecektir 2026 başı gibi, hastane istasyonu ise tam bir muamma aylardır tek hareket yok.2. istasyonda çok bi hareket yok ama 2. istasyon ile 3. istasyon arası tünel üstü kapatılmış bi 2. istasyon hala sıkıntı
Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı kısa adıyla Şehir Hastanesi Metrosu hakkında da açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, hattın 80 kilometre işletme hızı ile günlük 410 bin yolcuya hizmet vereceğini belirtti. Uraloğlu, bu projeyi de 2025 yılı sonunda tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
araçların taşıma kapasitesi saatte tek yönde sefer yolcusu ve mevcut hatla birlikte uzatmayı dahil ederek kapasite hesabı yapıyorlardır diye tahmin ediyorumBu günlük 410 bin yolcuyu neye göre hesaplıyorlar merak ettim?
umarım geçit Balat gibi ortak turnike kullanmak yerine giriş ve çıkışa ayrı ve bağımsız 2 turnike koyarlarBursaray yht istasyonu ( sol tarafta ) betonerme inşaatı tamamıyle bitirilmiş.Geçit 2 istasyonuda bittimi yıl sonuna doğru bu 2 istasyonda hatta eklenir.
Ekli dosyayı görüntüle 6127
Zannedersem balat istasyonunda 2.giriş açılmadığı için turnikeler ortak kullanılıyor.2.giriş açıldığında 2 giriş bir çıkış şeklinde düzenleme yapılabilir her 2 girişte.Toplamda 6 turnikenin 4 ü giriş 2 si çıkış olarak düzenlenebilir.umarım geçit Balat gibi ortak turnike kullanmak yerine giriş ve çıkışa ayrı ve bağımsız 2 turnike koyarlar
ben trenime yetişmeye çalışırken metroya binmeye çalışanları bekleyemem tam tersi durumda beklenmez
mevcut tek yönlü turnikeler ters yöne dönmediği için kaçak girişte sorun çıkartmıyor ama çift yönlü turnikede bu sorun oluyor
peron genişliği acemler gibi geniş mi yoksa odunluk gibi 2 karış mıGeçit 2 istasyonunda işler gayet hızlı gidiyor.Yıl sonu için umutlarım arttı açıkçası istasyonun yarısı kaba inşaat olarak tünel kotundaydı diğer yarısıda tünel kotuna gelmiş.2 aya tünel kotu bitip komple üstü kapatılır sonrasında giriş kat için kolon ve tabliye betonunu bekleyecegiz raylarda hazır bekletiliyor.Yaza bu istasyon hazır halde olur.Yht açılışından önce bile kullanabiliriz.
Ekli dosyayı görüntüle 6473Ekli dosyayı görüntüle 6474Ekli dosyayı görüntüle 6476
Ekli dosyayı görüntüle 6479Ekli dosyayı görüntüle 6481Ekli dosyayı görüntüle 6482
Odunluk mecburiyetten bu şekilde bir miktar dar yapılmak zorundaydı Ana yola sıfır peronun üst geçit tarafındaki en uç kısmı daha geniş yapmak imkansızdı.Yapılan istinat duvarı elle yapılmak zorunda kalındı makinalar çalışmadı istinat duvarı yapılırken.Ayrıca bu istasyon için 80 cm genişliğinde toplamda 240 metre uzunluğunda devasa eski istinat duvarını makinalarla kestiler vinç ve insan gücüyle ufak parçalar halinde söktüler.Pandemi zamanı yapılan çok büyük bir işti bence odunluk istasyonu ülkede yapılan metro istasyonları arasında türünün tek örneğidir yapanlardan Allah razı olsun büyük bir ulaşım sıkıntısını giderdi en sevdiğim istasyondur ayrıca.Geçit 2 istasyonu ise acemlerden bile geniş olabilir.peron genişliği acemler gibi geniş mi yoksa odunluk gibi 2 karış mı
Emek-Şehir hastanesi HRS inşaatı kapsamında, topraklama ağımızın projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığını, müşavirimiz ile sahada yaptığımız teknik incelemeler sonucunda karar vermekteyiz, müşavirimizden imalat ile ilgili onayı aldıktan sonra teslimatımızı tamamlamaktayız.
İnşallah öyle olur ama hızlı tren istasyonundan sonra maalesef yaprak kıpırdamıyor şehir hastanesi istasyonu ve devamındaki tüneli öylece bıraktılar ben o bölümün 2026 yazına yetişebileceği sanmıyorum ama hızlı tren 2026 mart-haziran ayı arası açılacaksa bursaraya ihtiyaç olacağı için bu 2 istasyonu öncelikli açabilirler.2026 yılı Haziran Ayı gibi