Bursaray Hat 2 : Uludağ Üniversitesi - Kurtuluş - Kızılcıklı Uzatma Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Araçla Görükle kavşağının oradan geçerken üniversite içerisinde tel örgü çekilmiş. Ekilen alan biçilmiş yani hasat yapılmış herhalde çalışmalar yakın

Araçla Görükle kavşağının oradan geçerken üniversite içerisinde tel örgü çekilmiş. Ekilen alan biçilmiş yani hasat yapılmış herhalde çalışmalar yakın
Park alanı için zannedersem o çalışma tabi o çalışmanın bir bölümü görükle hattının başlangıcı olacak.

Görükle uzatması ile Çalı hattını aynı ihalede yapmışlar. Bu iki hat için projelendirme açısından bir yıllık süre makul. Önce Görükle uzatma hattı projesi bitirilir ve kabul görürse bakanlığa intikali gerçekleştirilir. Çalı metrosu inşaatının başlaması için hedef 2027-2028 olur

Görükle uzatması ile Çalı hattını aynı ihalede yapmışlar. Bu iki hat için projelendirme açısından bir yıllık süre makul. Önce Görükle uzatma hattı projesi bitirilir ve kabul görürse bakanlığa intikali gerçekleştirilir. Çalı metrosu inşaatının başlaması için hedef 2027-2028 olur
Öyle olacak gibi görünüyor umarım 2026 yatırımına artık görükle etabı alınır.Mustafa başkan 9.5 km yapılacak dedi son konuşmasında bunu başarabilirse ve yatırım programına aldırta bilirse bursa için çok büyük başarı olur bekleyip göreceğiz.

En azından proje ihalesi sonuçlanmış. Görükle ve Çalı-Demirtaş raylı sistem hatlarının birlikte ihale edilmesi güzel olmuş. Bence önce Görükle hattının projesini şirkete yaptırır yıl sonu gelmeden bakanlığa teslim ederler. Yılbaşından sonra da Çalı-Demirtaş raylı sistem hattı için proje çalışmalarına başlarlar. Çalı-Demirtaş hattı da 2027 yılında yatırım proğramına alınır.

En azından proje ihalesi sonuçlanmış. Görükle ve Çalı-Demirtaş raylı sistem hatlarının birlikte ihale edilmesi güzel olmuş. Bence önce Görükle hattının projesini şirkete yaptırır yıl sonu gelmeden bakanlığa teslim ederler. Yılbaşından sonra da Çalı-Demirtaş raylı sistem hattı için proje çalışmalarına başlarlar. Çalı-Demirtaş hattı da 2027 yılında yatırım proğramına alınır.
Umarım bu şekilde olur daha gecikme olmadan insaatlar başlar.

Görükle'de zaten ön fizibilite çalışması yapılmıştı. En azından ana hatlar belirgindir. Çalı metrosu için herhangi bir çalışma olmadı

Valla nasıl yapılacak merak konusu ama ben aç-kapa tünel harici bir çalışma olacağını sanmıyorum bi ihtimal natm tekniği olabilir bekleyip göreceğiz ilk şu ihale bir yapılsın yeni yılda
Atatürk bulvarı gözümün önüne geliyorda aç kapa tekniği kot farkından dolayı uygulamak sorunlu olabilir

Atatürk bulvarı gözümün önüne geliyorda aç kapa tekniği kot farkından dolayı uygulamak sorunlu olabilir
Temelin atıldığı zaman buskiye söylenen yolun kapatılacağı için deplase çalışmalarına başlaması yönündeydi sonra ne olduysa ne ihale yapıldı nede çalışma başladı.Trionun önündeki istasyon kesin aç kapa olacak sonrası Allah kerim

Bakan Uraloğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen, yapımı Bakanlıkça üstlenilecek Bursa Üniversitesi-Görükle Uzatma Hattı ile kentin eğitim ve konut bölgelerini raylı sistem ağına bağlayacaklarını belirtti.

Kaynak TRT haber 19.11.2025

Maalesef çalı-demirtaş raylı sistem hattına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Görükle hattına başlanacak gibi görünüyor.

Bakan Uraloğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen, yapımı Bakanlıkça üstlenilecek Bursa Üniversitesi-Görükle Uzatma Hattı ile kentin eğitim ve konut bölgelerini raylı sistem ağına bağlayacaklarını belirtti.
Hadi inşallah programa alındı o zaman iyi haber burası bitmeden çalı hattı yapılmaz.

Kaynak TRT haber 19.11.2025

Maalesef çalı-demirtaş raylı sistem hattına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Görükle hattına başlanacak gibi görünüyor.

Bir iki kaynaktan daha bu habere baktım ve Bursa Uludağ Üniversitesi'ne Bursa Üniversitesi denilmesini kırıcı buldum. Uludağ Üniversitesi denilse bile kabul ama...

Resmi bir açıklamada buna takılıyorum. Şehrimizin üniversitesinin adını doğru söylemeyenlerden icraat beklenir mi tartışılır.

Geri