Bursaray İstasyonları Fikirler, Öneriler ve Haberler

Bana göre istasyonlarda tarz değişikliğine gidilmesi gerek hem eskiyi bozmadan hemde çitkin görüntüden uzak özellikle hemzemin istasyonlarda Üniversite istasyonu gibi de olabilir veya aynı renk tekrar boyanabilir ve istasyonların ışıkları da led olmalı insanı motive etsin ben şahsen bu hemzemin istasyonlardan binince sscb den kalma metroya biniyor gibi hissediyorum o yüzden iniceksem merkezde şehreküstünü tercih ederim hep

Görüntü ve aydınlatmadan ziyade hemzemin istasyonlarda platform tavanının platformun tamamının üstünü kapatacak şekilde uzatılıp üstü açık alan bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yağmurlu ve karlı havalarda bu üstü açık kalan alanlar yolcu için hiç iyi değil.

Görüntü ve aydınlatmadan ziyade hemzemin istasyonlarda platform tavanının platformun tamamının üstünü kapatacak şekilde uzatılıp üstü açık alan bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yağmurlu ve karlı havalarda bu üstü açık kalan alanlar yolcu için hiç iyi değil.
Kesinlikle doğru tüm hemzemin istasyonların üstünün tamamı kapatılmalı

11 Eylül Bulvarından başlayıp Acemler'de istasyonda son bulucak aslında Bursaray'ın bir parçası gibi düşünülebilir
Düşüncen güzel olabilir ama bence yetersiz kalır. Senin önerine istinaden; Şirinevler-Çınarönü-Yunusemre Bulvarı-Hüdavendigar Bulvarı-Çelebi Mehmet Bulvarı-Acemler olsa çok daha etkin olur

Düşüncen güzel olabilir ama bence yetersiz kalır. Senin önerine istinaden; Şirinevler-Çınarönü-Yunusemre Bulvarı-Hüdavendigar Bulvarı-Çelebi Mehmet Bulvarı-Acemler olsa çok daha etkin olur

Direkt Otosansit kavşağından bulvara vermişsin yani.

Bunu yanılmıyorsam Bozbey döneminde tramvay hattı olarak planlamışlardı.

Yeraltına girmeyip kamulaştırma maliyeti az ise olur. yoksa ben tbm ile tünel açılacağını sanmam ;)

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, 10 Eylül'de toplanacak. Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan teklif kapsamında, Özlüce/29 Ekim ve Odunluk İstasyonu'nun isim değişikliği gündeme gelecek.

Özlüce/29 Ekim İstasyonu'nun adının "Özlüce/29 Ekim-Züber İstasyonu", Odunluk İstasyonu'nun adının ise "Odunluk Şehitlik İstasyonu" olarak değiştirilmesi meclis üyelerinin oylamasına sunulacak.
Kaynak: bursadabugun.com

Yukarıdaki mesajları okuyorum da, gerçekten çok güzel fikirleri ne kadar da kendimizce zorlaştırıp imkânsız hâle getiriyoruz.

Uludağ’a dişli treni neredeyse imkânsız bir proje gibi görmek, çevre yolunda gayet müsaitlik varken “maliyeti düşük olsun, HRS’ye de razıyız” demek… Hatta Gürsu TOKİ’den Gürsu Teleferik’e bağlantıyı “Bursa Asrı’nın projesi” diye sunmak…

Japonlar tek bir talebe için köyden tren kaldırırken, biz 2026 yılında, bu kadar gelişmiş teknoloji ve ekonomik imkân içerisinde basit çözümlere dahi “imkânsız” damgasını vuruyoruz.

Peki neden?

Biz Türk milleti olarak artık imkânsız deyip bir kenara atmak yerine alternatif üretmeyi, çare aramayı ve biraz da ufkumuzu genişletmeyi öğrenemez miyiz?

İstanbul’da metro hatlarını geçtim; parklar, kentsel dönüşümler dahi merkezi hükümet eliyle yapılırken, Bursa’ya neden musluk sonuna kadar açılmıyor?

Hatta musluk sonuna kadar açık olmasını geçtim…

Bursa’ya damla damla bile su verilmiyor.

Sonra da “Bursa için neden büyük projeler yapılamıyor?” diye soruyoruz.

Bence artık mesele imkân meselesinden ziyade irade ve vizyon meselesidir.

Kusuruma bakmayın ama bizim ihtiyacımız “olmaz” diyenler değil, “nasıl olur?” diye düşünenlerdir.

Öğrenilmiş çaresizliğin histerisini kırmak için çok güzel bir mesaj Cüneyt abi ama bu konuda Japonya'daki uç sayılabilecek bir örnek yerine başka bir örnek verseydin sanki daha doğru olurdu diye düşünüyorum.

Japonya'daki tek talebe için tren hattı çalıştırılması sürdürülebilir bir sistem olmadığı için ne kadar yanlışsa Bursa'da her şeyin imkansız görüldüğü öğrenilmiş çaresizlik anlayışı da o kadar yanlış.

Ama teşbihte hata olmaz.

Bursa metrosunda bir uygulama geri döndü!

Bursa'da metro kullanan vatandaşların talebi karşılık buldu. Pandemi döneminde kaldırılan yiyecek ve içecek otomatları, gelen talepler üzerine BursaRay istasyonlarında yeniden hizmet vermeye başladı.

BursaRay istasyonlarında pandemi nedeniyle kaldırılan yiyecek ve içecek otomatları, aradan geçen yılların ardından yeniden vatandaşların kullanımına sunuldu. İstasyonların farklı noktalarına yerleştirilen otomatlar, yolcuların dikkatini çekti.

Vatandaşlardan gelen taleplerin ardından yeniden hizmete alınan otomatlar sayesinde, metro seferini bekleyen veya yolculuk sırasında yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak isteyen yolcular, istasyonlardan alışveriş yapabilecek.

Özellikle yoğun kullanılan BursaRay istasyonlarında yerlerini alan otomatlar, yolcuların temel ihtiyaçlarına istasyon içerisinde daha kolay ulaşabilmesine imkan sağlayacak.

Kaynak: Bursadabugün.com

Ekli dosyayı görüntüle 52811

Bugün metroda bu otomatlardan birini gördüm. Tahmin ettiğim gibi yüklenicisi Macgal.

Hayırlı olsun ancak sadece kartla ödeme alıyor. Madeni para kabulü için de ilgili donanım bulunuyor ama kullanıldığını ya da kullanılabileceğini sanmıyorum. Keşke banknot kabul etme özelliği de olsaymış.

Öbür yandan o çok sorunlu Nayax pos cihazlarını kullanmamaları çok iyi olmuş.

Neden kaldırdıklarınü hiç anlamadım bursarayda herkes dipdibe seyahat eder biz otomat kaldırirız gercekten garipti yeniden gelmeleri iyi oldu

Bu sefer anlaşmayı nasıl yapmışlarsa sistem güzel. Uludağ Üniversitesi Kampüsü'ndeki yiyecek otomatları da Macgal tarafından işletiliyor ama POS cihazları Bursaray'dakiler gibi değil, sorun çıkarmaya müsait tiplerden.

Geri