BURULAŞ İşçilerinin 20 Mayıs 2025 Günü Yapacağı İş Bırakma Grevi

bursaspotter16

WT Kullanıcı
Puanlar
0
Merhaba başlığı açmamdaki sebep bu konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama bulunmaması tek bildiğimiz sendikanın iş bırakma kararı aldığı ancak sonrasında bir gelişme oldu mu bilmiyoruz konuyu daha iyi bilen arkadaşlar bilgilendirirse iyi olur.

Merhaba başlığı açmamdaki sebep bu konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama bulunmaması tek bildiğimiz sendikanın iş bırakma kararı aldığı ancak sonrasında bir gelişme oldu mu bilmiyoruz konuyu daha iyi bilen arkadaşlar bilgilendirirse iyi olur.
Bu akşam açıklama yapılacakmış iş birakma olacağını düşünmüyorum.Yinede açıklamayı bekleyelim.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yazılı açıklaması:

Değerli hemşehrilerim,

Tüm yapıcı ve olumlu tavrımıza rağmen, sendika yönetiminin karşılanması imkansız ve belediye hizmetlerini aksatacak düzeyde talepleri nedeniyle anlaşma sağlanamamıştır.

Ekonomik şartlara göre karşılanamaz ücretler teklif etmeleri, sendika yönetiminin çalışma arkadaşlarımızı maksatlı yönlendirmeleri sonucu süreç bu noktaya gelmiştir.

BURULAŞ tüm Bursalıların şirketidir ve Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde çalışma arkadaşlarımıza muadil belediyelere göre en yüksek ücret verilmiştir.

1 Ocak 2025 tarihinden geçerli olmak üzere teklif edilen ücretler; tren sürücülerimize net 73 bin 886 TL, bakım formenlerimize net 79 bin 576 TL, şoförlerimize net 62 bin 300 TL, temizlik görevlilerimize ise net 50 bin 508 TL’dir.

1 Temmuz 2025 tarihinden geçerli olmak üzere teklif edilen ücretler ise; tren sürücülerimize net 84 bin 237 TL, bakım formenlerimize net 90 bin 951 TL, şoförlerimize net 69 bin 585 TL, temizlik görevlilerimize net 56 bin 637 TL’dir.

Önümüzdeki günlerde, günlük hayatın aksamaması için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz. Ayrıca Özel Halk Otobüslerimiz çalışmaya devam edecektir.

Bursamızın hakkını ve hukukunu her koşulda ve herkese karşı savunmaya devam edeceğiz.

Verilen paralar büyük para bunlara burun bükmek bana sorarsanız şımarıklık ve siyasi nedenlerden dolayı belediye kesinlikle geri adım atmamalı özel sektörde herkes 25-30 bin bandında çalışıyor bu kadarı aç gözlülük.

Asgari ücret tespit komisyonunda sesini çıkaramayan sendikanın bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne sergilediği tutum kabul edilebilir değil. Ayrıca sendikalar ücret (toplu iş sözleşmesi) süreci dışında kuruma uğramıyor bile. Süreç tamamlandıktan sonra bir sonraki toplu iş sözleşmesi sürecine kadar sendikanın yüzünü göremeyecek ve bugün karşı geldiği kurumun yöneticileriyle baş başa kalacak personeller keşke bunun farkında olup sendikanın gazına gelmese. İşin kötü yanı, personellerin de birbirine kırdırılma riski var ve sırf bu kırdırılmadan etkilenmemek için gönülsüz bir şekilde greve ayak uyduran personeller var.

Gereksiz yere insanları gerdiler başkanı kutluyorum yine klasını gösterdi ve işi çözdü.

Bir takdiri de Özel Halk Otobüsleri, İnulaş, Hotkop (Mustafakemalpaşa), Yaztur, Bursabeyi, Güzel Gemlik Koop. ve adını sayamadığım birçok alt yüklenici hak ediyor.

Hakediş krizine rağmen halk mağdur olmasın diye kendi hatlarının yanı sıra Burulaş hatlarına girip üstelik validatör kapalı ve yolcudan ücret almadan çalışmaları çok hoşuma gitti.

Grevin tekrarının yaşanmaması dileğiyle.

Otobüsler geri çalışmaya başlamış

Kaç insanın hakkına girdiler millet işine okuluna gidemedi aldıkları para da sanki asgari ücret
O para onlara yaramasın

Bir takdiri de Özel Halk Otobüsleri, İnulaş, Hotkop (Mustafakemalpaşa), Yaztur, Bursabeyi, Güzel Gemlik Koop. ve adını sayamadığım birçok alt yüklenici hak ediyor.

Hakediş krizine rağmen halk mağdur olmasın diye kendi hatlarının yanı sıra Burulaş hatlarına girip üstelik validatör kapalı ve yolcudan ücret almadan çalışmaları çok hoşuma gitti.

Grevin tekrarının yaşanmaması dileğiyle.
Aynen onlarda zor zamanda kalitelerini gösterdiler esnafın parasını geciktirmeyip daha iyi hizmet vermelerini bu saatten sonra sağlamak lazım ben yine belirteyim burulaşın otobüs isletmesinden çıkması lazım bugün gördük olanları şahısa dönülmesi hef açıdan daha iyi olacak.

Kimse kusura bakmasın benim nazarımda temizlik görevlisinin 50 bin maaş alması haksız kazanç, haramdır.
Bakımcıların sendikaya dillendirdiği şekliyle açıklama yapacağım;

içerideki çoğunluk temizlik ve güvenliğin aynı oranda zam almasını istemiyoruz diye sendikaya söylese de umursanmamıştı, olan gene teknik personele ve bütün gün direksiyon başında duran şöförlerimize oldu. Otobüs şöförlerinin işi herkesten daha zor en çok onlar hakediyordu.

Bakımcıların sendikaya dillendirdiği şekliyle açıklama yapacağım;

içerideki çoğunluk temizlik ve güvenliğin aynı oranda zam almasını istemiyoruz diye sendikaya söylese de umursanmamıştı, olan gene teknik personele ve bütün gün direksiyon başında duran şöförlerimize oldu. Otobüs şöförlerinin işi herkesten daha zor en çok onlar hakediyordu.
Bakımcının para istemesine ben çok takılmam, o adamlar olmasa yeri gelir ne raylı sistem yürür ne otobüs yürür. Ancak temizlik işini herkes yapar, herkesin yaptığı veya yapabileceği bir işe de 50 bin vermek abesliktir.

Bakımcının para istemesine ben çok takılmam, o adamlar olmasa yeri gelir ne raylı sistem yürür ne otobüs yürür. Ancak temizlik işini herkes yapar, herkesin yaptığı veya yapabileceği bir işe de 50 bin vermek abesliktir.

Bu dengesizlik, adaletsizlik devletin birçok yerinde var. Hal böyle olunca bazı kesimlerce eşitlik adalet gibi algılanmaya başladı. Meslek ismi vermeyeyim ama özel sektörde çalışsa X birim para kazanamayacak kişiye devlet 2X veriyor. Diğer yandan özelde çalışsa 4X kazanacak kişiye de 2X verebiliyor. O kişi de istifa edip gidiyor vs. Nereden tutsanız elinizde kalır. Devlette işler piyasa gerçekliğinin çok uzağında.

Geri