Burulaş Ücret Tarifeleri ve Zam Haberleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kesinlikle bu yanlış bir uygulama aylık abonman biniş sayısını yolcuların kendisinin belirleyeceği bir sistem olmalı 100-125-150-175-200 biniş şeklinde fiyatlarıda ona göre belirlenerek tüm şehir içi hatlarda geçerli şekilde halka sunulmalı bu çok zor değil yani ona göre para al ve zarar etme yine.

Kişiselleştirilmiş Abonman budur işte. Yolcu kullanacağı hatları ve yapacağı biniş sayısını belirtecek ona göre ücret çıkacak. Esnek sistem.

Aktarmalı binişten dolayı abonmanın biniş sayısı ve ücreti maalesef cezbedici değil. Bakiye yükleyip toplu taşıma kullandığınızda daha ucuza ulaşım sağlıyorsunuz.

Abonman bu değil, böyle olmamalı. Zaten önceki zam döneminde kaldırılmıştı, tepkiler sonucu bu şekilde getirildi.
Örnek vereyim İnegöl'de bir öğrenci otobüs ile gidiş geliş yeni fiyattan söylersek 20 TL yapıyor. Bir haftalık gidiş geliş bedeli 100 TL yapıyor. Ek olarak bu öğrenci farklı bir konuma aktarma yapacaksa eğer bu öğrencinin gidişi gelişi aktarma ile 40 TL yapar(aktarma indirimi yok) haftalığı 200 TL yapıyor. En azından ilçe ici ulaşımda da Aktarma indirmi belirli bir dakikada olmalı örneğin İnegöl'de bir yerden farklı bir konuma gitmek için 2.bir otobüs değistirmek gerekiyor bazı hatlarda (İnegöl örneği üzerinden devam edeyim Alanyurt-Mesudiye arası gidecek yolcu önce Alanyurt bölgesinden 1.otobüse biniyor. Avm de inip Mesudiye aracına biniyor ve aynı ücret ödüyor.) En azından değerlendirilebilir.

Kesinlikle bu yanlış bir uygulama aylık abonman biniş sayısını yolcuların kendisinin belirleyeceği bir sistem olmalı 100-125-150-175-200 biniş şeklinde fiyatlarıda ona göre belirlenerek tüm şehir içi hatlarda geçerli şekilde halka sunulmalı bu çok zor değil yani ona göre para al ve zarar etme yine.
Bu da olabilir abi herkes kendi bütçesine göre ayarlabilir bunu aylık tam mesela 3.900 TL gibi bir rakam saçma.

Bu da olabilir abi herkes kendi bütçesine göre ayarlabilir bunu aylık tam mesela 3.900 TL gibi bir rakam saçma.
bursaray 40 tl

100 biniş 3000 tl olsun biniş başı burulaş 30 tl ödeyecek öho anlaşmalarını yapıp sistemi kursunlar bu paralarla burulaş zarar etmez çünkü aylık olarak bir kerede alacak.
125 biniş 3750 tl
150 biniş 4500 tl
175 biniş 5250 tl
200 biniş 6000 tl

Bazı hatlarda önceki tarifeye göre belirli oranda zam yapmak yerine yeni tarifeler oluşturularak fazla zam yapılmış.

2U, H1, 31A, E13 vb. 52.50 olması gerekirken 60 TL olmuş

17D, 38 vb. 37.50 olması gerekirken 45 TL olmuş.

Bu halde toplu taşıma tercih edilebilirlikten uzak kalıyor. Toplu taşımadan kâr edip bazı masrafları karşılayım derken bu sefer artan araba - motosiklet kullanımı ve trafikten dolayı başka bir maliyet/bedel ortaya çıkacak.

Son düzenleme:
Bazı hatlarda önceki tarifeye göre belirli oranda zam yapmak yerine yeni tarifeler oluşturularak fazla zam yapılmış.

Bu halde toplu taşıma tercih edilebilirlikten uzak kalıyor. Toplu taşımadan kâr edip bazı masrafları karşılayım derken bu sefer artan araba - motosiklet kullanımı ve trafikten dolayı başka bir maliyet/bedel ortaya çıkacak.
Şehir Hastanesi hatlarının daha makul ve uygun bir fiyatta olması gerekiyor.
Üniversite hattı olan E13 (Siteler-Uludağ Üniversitesi) gibi hatları bu fiyatla yolcu tercih etmez bence onun yerine Siteler'den o bölgedeki tren istasyonuna binip 40 TL ye Bursaray'ı tercih eder.
Bu tarz uzun hatları aslında 2 ye bölüp belli bir yere kadar otobüs bir yerden sonra tren aktarması ile indirim uygulayıp aktarma indirimi daha iyi olacaktır. Mesela H1 hattı Demirtaş-Şehir Hastanesi 1.hat Demirtaş-Üniversite 2.hat olacak fakat hat istenilirse şehir içi güzergahını kullanıp İzmir Yolu trafiğine girip oradan Acemler bağlantısıyla yapılacak veya otobandan Şehir Hastanesi'ne girmeyecek.
38 yerine büyük ihtimal T2 daha fazla tercih edilecektir fiyatları karışılaştırıp.
İnegöl icinde özellikle 40 lira (çok kısa mesafeler icin fazla ki 2 durak icin 40 lira veren insanlar oluyor) uzak mesafede gidecekse bile araçlar dolu oldugundan gidemiyor ondan şikayetçi oluyorlar.

Gerçekten gizli zam var uzun hatlara şimdi kullandığım bursaray + B/17 aktarmalı fiyatta 58 tl sabah kullandığım H/1 60 tl bu kadarına gerek yoktu tek bilete geç 45 yada 50 tl yap bitsin nedir bu hat sevdası ve faiş fiyat burulaşta yöneticiler değişir faiş fiyatlar aynı kalır.

Tarife oyunlarıyla gizli zam olayı hep vardı ama bu defa kantarın topuzu fazla kaçmış.
60 lira nedir yahu!
İstanbul'a göre fark 25 lira olmuş.
Bu mudur açığı kapatma çaresi.
Demirtaş'tan çok tepki alır.
Bindikleri dalı kesiyorlar resmen.
Konya gibi olamayacağız onu anladık da bizim diğer büyükşehirlerden ne farkımız var?
Bu arada sarı BURULAŞ otobüsleri belediye değil halk otobüsü sınıfındadır.Yani belediye isterse işletim hakkını devredebilir.Aynı BBBUS'ta olduğu gibi.İlk başlarda böyleydi zaten.Konulaş,Vip isimli şirketlerdeydi işletim.
Özelleştirmeye değil nüfusu 4 milyona dayanmış bir şehrin kent içi ulaşımının tamamen özelleştirilmesine karşıyım.
Sonuç ortada zaten.

Abonman kartla ilgili halk masasına bildirim yaptım.125,150 ve 175 biniş şeklinde yüklemeye izin verecek şekilde 3500-4000 ve 4500 tl olarak fiyatlandırılmasını talep ettim.Abonman kart olmazsa çalışanın üstüne büyük yük binecek bunu düzelteceklerini düşünüyorum.

Abonman kartla ilgili halk masasına bildirim yaptım.125,150 ve 175 biniş şeklinde yüklemeye izin verecek şekilde 3500-4000 ve 4500 tl olarak fiyatlandırılmasını talep ettim.Abonman kart olmazsa çalışanın üstüne büyük yük binecek bunu düzelteceklerini düşünüyorum.
Abi en azından öğrenci ve çalışana şuanki biniş ile fiyatı fazla büyük ihtimalle düzenleme yapılacaktır.

Bir de tek tip abonman yerine eskisi gibi kısa - uzun ya da yolcunun kullanacağı hatları bildirmesi doğrultusunda ücreti değişecek abonman modelleri de olması gerekiyor. Ucuz hatları kullanan yolcu ile pahalı hatları kullanan yolcu aynı abonman ücretini ödememeli.

Bir de tek tip abonman yerine eskisi gibi kısa - uzun ya da yolcunun kullanacağı hatları bildirmesi doğrultusunda ücreti değişecek abonman modelleri de olması gerekiyor. Ucuz hatları kullanan yolcu ile pahalı hatları kullanan yolcu aynı abonman ücretini ödememeli.
Daha kolayı var.
İstanbul' daki gibi kontör ya da biniş hakkı hatta göre düzenlenir olur biter.
38 1 kontör, F1 2 kontör, 101 3 kontör.
Yeter ki istesinler.

Geri