Burulaş Ücret Tarifeleri ve Zam Haberleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dediğim gibi oldu bursaray 40 tl ye çıktı normal bir zam bare abonmanı 125 binişe cıkarıp tekrar düzenleseler 3500 tl iyi bir fiyat olur şimdilik.

Hayırlı olsun ancak merkezdeki hatların tek tarife olması gerektiğini (tüm hatlar 3 numaralı tarife ücretinde olabilir) ve 90 dakikada ücretsiz aktarma uygulaması olması gerektiğini düşünüyorum. Otobüsten ÖHO'ya aktarma indirimi olmaması, yüksek ücretlerle Karsan Jest gibi bir araçla refah seviyesi düşük bir yolculuk yapılması hiç hoş değil.

Tek tarife olması belirli hatlarda yığılma, geri kalanlarda yolcu azlığı sorunlarını da çözer.

Dediğim gibi oldu bursaray 40 tl ye çıktı normal bir zam bare abonmanı 125 binişe cıkarıp tekrar düzenleseler 3500 tl iyi bir fiyat olur şimdilik.
150 biniş olmalı bence abonman abi 100 biniş aktarma ile falan yetmeyebiliyor diye duyum almıştım 125 yeter mi bilmiyorum ama ilçeler arası ulaşım ücretleri de artarsa eğer Bursa-İnegöl, Bursa-Yenişehir arası ücretlerin artması yolculukları da etkileyebilir.

Hayırlı olsun ancak merkezdeki hatların tek tarife olması gerektiğini (tüm hatlar 3 numaralı tarife ücretinde olabilir) ve 90 dakikada ücretsiz aktarma uygulaması olması gerektiğini düşünüyorum. Otobüsten ÖHO'ya aktarma indirimi olmaması, yüksek ücretlerle Karsan Jest gibi bir araçla refah seviyesi düşük bir yolculuk yapılması hiç hoş değil.

Tek tarife olması belirli hatlarda yığılma, geri kalanlarda yolcu azlığı sorunlarını da çözer.
Bende aynı seyi düşünüyorum tüm hatlar 40 tl olsun ilk aktarma ücretsiz 2.aktarma yarı fiyat olsun bence gayet iyi olur şu karmaşadan kurutuluruz

Benim tahminimce olacak fiyatlar bu şekilde:
Şehir Merkezi ve Raylı Sistem:
BursaRay (Metro):
Tam biniş 35 TL'den 40,25 TL'ye , öğrenci ise 8,75 TL'den 10 TL'ye çıkacaktır.
Tramvay Hatları (T1, T2, T3): Mevcut 27,50 TL olan tarife yaklaşık 31,50 TL olacaktır.
BursaRay İade: 1-5 durak arası iade miktarı 8,50 TL'den 9,75 TL'ye yükselecektir

İlçeler Arası Ulaşım (Tahmini Yeni Rakamlar):

İnegöl:
Bursa Terminal (602) hattı 212,75 TL , Kestel İstasyon (601) hattı 155,25 TL olacaktır. İnegöl şehiriçi ise 40,25 TL bandına çıkıyor.
Mustafakemalpaşa: Üniversite İstasyonu (801) hattı 195 TL'den 224,25 TL'ye , Bursa Terminal (1801) hattı ise 235 TL'den 270,25 TL'ye yükselecektir.
Karacabey: Üniversite İstasyonu (901) hattı 184 TL , Karacabey şehiriçi ise 40,25 TL olacaktır.

Yenişehir: Kestel (501) hattı 140 TL'den 161 TL'ye çıkacaktır.

Gemlik: Merinos-Gemlik (9. tarife) hattı 94,30 TL , Gemlik şehiriçi ise 40,25 TL olacaktır.

Mudanya: F2 ve F3 hatları 110 TL'den 126,50 TL'ye yükselecektir.

Orhangazi: Bursa Terminal (401) hattı 140 TL'den 161 TL'ye çıkacaktır.

Aktarma ve Abonman Sistemi
Aktarma İndirimleri:
Tam binişlerde uygulanan aktarma indirimlerinin de %15 artışla 17,25 TL ve 30,50 TL seviyelerine gelmesini bekliyorum.
Abonmanlar: Öğrenci abonmanının (100 biniş) 790 TL'den 908,50 TL'ye , tam abonmanın ise 3.335 TL'ye çıkacağını öngörüyorum.
Tek Binişlik QR Bilet: Mevcut 85 TL olan bu biletlerin zamla birlikte 97,75 TL (muhtemelen düz 100 TL) olması kaçınılmaz görünüyor.

Kredi kartı ile binişlerdeki her 5 TL için 1 TL olan hizmet bedeli kuralı devam ederse, yeni fiyatlarla birlikte temassız biniş maliyetleri iyice ağırlaşacaktır. Bu rakamlar benim Burulaş verilerinden çıkardığım sonuçlardır, resmi açıklama gelince hep birlikte göreceğiz. @Efe16 @Emirhan Sevdalı
Doğru başlığa mı yazdım bilmiyorum.

Bir de marketlerde her ayın belirli günü indirim olduğu gibi ulaşımda da her ay bir gün indirimli olsa çok güzel olur.

O fikir olmazsa da gün içinde belirli bir saatte çalışacak düşük maliyetli ve mevcut tarifenin yarı fiyatına vs. olacak indirimli bazı hatlar olmalı. İ1, İ2 vb. kodlara sahip. Bu hatların güzergahı ona göre belirlenerek tek araçla tüm yolculara hizmet amaçlanacak. Bu hatta çift katlı otobüsler değerlendirilebilir. Sefer saatinin az olması da diğer hatlarla, ÖHO'larla vs. iş barışı sorununa da neden olmayacak. Bayramlarda Burulaş'ın ücretsiz Hamitler Mezarlığı servisini beklemek ve 35H binmek gibi düşünün. Beklemek istemeyen yine diğer hatları kullanacak, saati uyan da bu İndirimli hatları kullanacak

Benim tahminimce olacak fiyatlar bu şekilde:
Şehir Merkezi ve Raylı Sistem:
BursaRay (Metro):
Tam biniş 35 TL'den 40,25 TL'ye , öğrenci ise 8,75 TL'den 10 TL'ye çıkacaktır.
Tramvay Hatları (T1, T2, T3): Mevcut 27,50 TL olan tarife yaklaşık 31,50 TL olacaktır.
BursaRay İade: 1-5 durak arası iade miktarı 8,50 TL'den 9,75 TL'ye yükselecektir

İlçeler Arası Ulaşım (Tahmini Yeni Rakamlar):

İnegöl:
Bursa Terminal (602) hattı 212,75 TL , Kestel İstasyon (601) hattı 155,25 TL olacaktır. İnegöl şehiriçi ise 40,25 TL bandına çıkıyor.
Mustafakemalpaşa: Üniversite İstasyonu (801) hattı 195 TL'den 224,25 TL'ye , Bursa Terminal (1801) hattı ise 235 TL'den 270,25 TL'ye yükselecektir.
Karacabey: Üniversite İstasyonu (901) hattı 184 TL , Karacabey şehiriçi ise 40,25 TL olacaktır.

Yenişehir: Kestel (501) hattı 140 TL'den 161 TL'ye çıkacaktır.

Gemlik: Merinos-Gemlik (9. tarife) hattı 94,30 TL , Gemlik şehiriçi ise 40,25 TL olacaktır.

Mudanya: F2 ve F3 hatları 110 TL'den 126,50 TL'ye yükselecektir.

Orhangazi: Bursa Terminal (401) hattı 140 TL'den 161 TL'ye çıkacaktır.

Aktarma ve Abonman Sistemi
Aktarma İndirimleri:
Tam binişlerde uygulanan aktarma indirimlerinin de %15 artışla 17,25 TL ve 30,50 TL seviyelerine gelmesini bekliyorum.
Abonmanlar: Öğrenci abonmanının (100 biniş) 790 TL'den 908,50 TL'ye , tam abonmanın ise 3.335 TL'ye çıkacağını öngörüyorum.
Tek Binişlik QR Bilet: Mevcut 85 TL olan bu biletlerin zamla birlikte 97,75 TL (muhtemelen düz 100 TL) olması kaçınılmaz görünüyor.

Kredi kartı ile binişlerdeki her 5 TL için 1 TL olan hizmet bedeli kuralı devam ederse, yeni fiyatlarla birlikte temassız biniş maliyetleri iyice ağırlaşacaktır. Bu rakamlar benim Burulaş verilerinden çıkardığım sonuçlardır, resmi açıklama gelince hep birlikte göreceğiz. @Efe16 @Emirhan Sevdalı
Doğru başlığa mı yazdım bilmiyorum.
Kemalpaşa terminal ve F2 hattı yok

Geri